INTERVIU | Arma secretă a lui Contra. „Cred că mă asemăn cu Sânmărtean”. Tricoul purtat în copilărie, ce spune despre „arta” Simonei Halep și „killerii” din Botoșani
This browser does not support the video element.
La 20 de ani, Alexandru Cicâldau a fost una dintre surprizele selecționerului Cosmin Contra pentru dubla cu Israel și Suedia. Tânărul mijlocaș este om de bază pentru Viitorul în acest sezon, având nu mai puțin de 29 de meciuri jucate în acest sezon în toate competițiile pentru echipa lui Gică Hagi. Într-un interviu acordat pentru ProSport în ziua primului antrenament în tricoul primei reprezentative a naționalei, Cicâldau ne spune cine este jucătorul echipei naționale cu care se aseamănă cel mai mult, cu cine a avut tricou în copilărie dar și despre meciul în care a fost faultat cel mai tare.
Alex, te așteptai să fii convocat la națională?
Nu pot să spun că mă așteptam, credeam ca voi fi selecționat la naționala de tineret, dar pot spune că mă bucur enorm de mult că mă aflu aici, și nu mă face decât să fiu bucuros deocamdată, dar să nu mă opresc aici.
Ai vorbit cu Gică Hagi despre convocarea la națională?
Nu, despre convocare am aflat după meciul cu Craiova, nu am apucat să vorbesc cu dânsul pentru că era la conferința de după meci.
Cine a fost prima persoană care te-a felicitat?
Prima persoană a fost, sigur, managerul de la noi de la echipă, care mi-a și spus despre convocare, mai multe persoane știau, pentru că au citit ziarele și au văzut că nu am fost convocat la tineret și se așteptau să fiu convocat aici.
Cu ce jucător te asemeni cel mai mult din generațiile apropiate ale echipei naționale?
Din generația apropiată cred că mă asemăn mult și îmi place foarte mult ca jucător Lucian Sânmărtean.
Ce vă aseamănă?
Cred că tehnica și gândirea în joc.
Cu cine te înțelegi cel mai bine din lotul echipei naționale?
Nu am apucat să îi cunosc pe toți, dar mă înțeleg bine cu Răzvan Marin, mai ales că am fost și colegi la Viitorul.
Patru pase decisive și-a trecut în palmares Alex Cicâldau în acest sezon de Liga 1
Ești la echipa națională, dar o să revenim puțin la Viitorul. Este un dezavantaj pentru voi că jucați la Ovidiu și nu pe un stadion cum este cel al Farului din Constanța?
Nu-l pot numi dezavantaj, pentru că acolo am făcut cele mai frumoase meciuri, lumea a venit alături de noi indiferent de stadion.
Care este cel mai dur adversar din Liga 1? Cine te-a faultat cel mai tare?
Nu țin minte exact cine m-a faultat cel mai tare, dar cu siguranță cele mai grele adversare au fost CFR-ul, Steaua și Craiova.
Și nu poți să ne dai un nume ale celor cu care ai avut niște dueluri mai tari?
Echipa cu care am avut cele mai tari dueluri și unde am fost cel mai faultat, a fost cu Botoșaniul acasă acum 3 sau 4 meciuri, dar în rest, cum ți-am spus, în general cu echipele din primele locuri unde au un mijloc foarte bun sunt dueluri foarte grele.
În 1992-1993, Hagi le spunea celor tineri să tragă la poartă de cel puțin trei ori pe meci. Vouă de câte ori vă spune să trageți la poartă?
Nu ne spune un anumit număr de șuturi. Atunci când ai oportunitatea și când trebuie, o faci.
Jucătorii Viitorului obișnuiesc să tragă cel mai mult la poartă de la distanță. Cum exersați?
Sunt anumite exerciții pentru individualizare. Sigur că lucrăm și la asta, și cred că se și vede, pentru că nu în toate reușim.
Cu cine ai avut tricou în copilărie?
Cu Messi am avut.
Îți plăcea de Messi?
Nu știam când eram mic foarte multe despre fotbal, dar îmi plăcea că făcea spectacol.
Dintre Messi și Ronaldo?
Messi.
A apărut un clip pe internet cu Simona Halep în timp ce ținea pe picior, și vreau să te întreb, tu câte ții?
Am ajuns la anumit nivel în care, cu siguranță, pot face foarte multe duble, dar nu un număr anume.
Articol scris de Daniel Anghel