Ionuț Chirilă are în lot cel mai bun dribleur din Liga 1! Fotbalistul de la Clinceni, locul 12 în lume, peste Rafael Leao sau Allan Saint-Maximin
Ionuț Chirilă are în lot cel mai bun dribleur din Liga 1! Nu este o glumă. CIES Football Observatory, cel mai important centru de cercetare sportivă din lume, a realizat topul celor mai buni dribleuri din lume, iar Michael Omoh de la Academica Clinceni este în top.
Clasamentul a fost realizat pe baza numărului de driblinguri reușite, raportat la frecvența încercărilor și minutele de joc bifate. Astfel, Michael Omoh este cel mai bun dribleur din Liga 1.
Din păcate pentru el și pentru antrenorul Ionuț Chirilă, Academica Clinceni este ultima în Liga 1, după 14 etape, cu doar patru puncte adunate.
Michael Omoh, locul 12 în lume!
CIES Football Observatory i-a acordat lui Michael Omoh un index de 7.26, adică 67,9% driblinguri reușite, un dribling la fiecare 9 minute și 21 de secunde. Iată cum arată topul celor mai buni dribleuri din Liga 1:
- Michael Omoh – 7,26
- Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova) – 6,24
- Mateus Santos (FC Botoșani) – 5,56
- Andrei Cordea (FCSB) – 5,37
- Jovan Markovic (Craiova) – 5,14
- Billel Omrani (CFR Cluj) – 4,75
- Alexi Pitu (Farul) – 4,66
- Nicolae Carnat (Rapid) – 4,06
- Sekou Sidibe (FCU Craiova) – 3,75
- Damien Dussaut (Farul) – 3,67.
Cel mai bun fotbalist din lume la acest capitol este Adama Traore de la Wolverhampton, cu un index de 11,24. Acesta este urmat de Nahuel Lujan de la Universidad de Chile – 9,68 și Chidera Ejuke de TSKA Moscova – 9,29.
Michael Omoh este pe locul 12 în lume, depășind nume importante din fotbalulul mondial, la acest capitol. Fotbaliști cunoscuți pentru tehnicitatea lor, precum Rafael Leao de la AC Milan sau Allan Saint-Maximin de la Newcastle United sunt clasați sub fotbalistul celor de la Academica Clinceni.
Ca o comparație, Neymar Jr. are un index de 6,28, iar colegul său, Kylian Mbappe – 5,33.
Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a ajuns la Academica Clinceni în această vară, din postura de jucător liber de contract, după o dublă experiență în Israel, la Kfar Saba și Ahi Nazareth. Omoh s-a întors în România, în aceast an, după ce a evoluat timp de șase luni la Poli Iași, în perioada august 2020 – februarie 2021, înainte de a pleca în Israel.