Ladislau Boloni, antrenorul celor de la Metz, a încercat să semnaleze una dintre cele mai mari probleme ale fotbalului românesc.
Ladislau Boloni, antrenorul care a promovat-o pe Metz în Ligue 1, nu a negat faptul că România are fotbaliști cu mare potențial. Totuși, tehnicianul clubului „Granat” a dat de înțeles că antrenorii nu-i pregătesc cum trebuie pe acei tineri jucători.
„Noi talente avem în fotbalul românesc, dar nu avem oameni care să lucreze cu aceste talente. E o problemă cu instruirea antrenorilor! Cine și cum îi antrenează pe acești jucători care trebuie să ajungă la nivel internațional.
Din acest punct de vedere, jos pălăria față de Gică Hagi! Ce a făcut ca să conduci campionatul aproape 80%, să fii în față și să nu cedezi. Cu toate acestea, ce greu este ca jucătorii care pleacă din România să convingă în fotbalul internațional.
Chiar și lui Gică îi lipsește acest ceva. Eu știu cum se numește acest ceva, dar nu vrea să intru în detalii. Să mergi la o echipă precum UTA sau ASA Târgu Mureș și să lucrezi, asta cere foarte mult timp și niște condiții.
Este Gică Hagi, care are o idee, indiferent că unii spun că lucrează bine sau rău. Mai spuneți-mi încă o echipă care are un astfel de plan, măcar de la A la D, nu de la A la Z, să fie lucrurile puse la punct. Mă refer la fotbalul românesc, în Franța sunt puse lucrurile la punct deosebit de bine”, a declarat Ladislau Boloni, potrivit Digi Sport.
În vara anului 2022, Ladislau Boloni s-a enervat și a dat de înțeles că fotbalul românesc este înapoiat, iar metodele de lucru sunt învechite. Mai mult, tehnicianul celor de la Metz a încercat să tragă un semnal de alarmă și a spus că tinerele talente nu primesc atenția necesară.
„Noi am rămas tot la aceleași metode, iar Occidentul a avansat. La noi, fotbalul a devenit «lasă dom’le, suntem șmecheri, găsim noi pe cineva sau ceva». În celelalte părți, fotbalul a devenit o industrie. Ei avansau, iar groapa noastră se adâncea. La ora actuală nu avem logica necesară ca această gaură să fie umplută.
De asta mi-am permis să vorbesc despre transpirația vestiarului din afară, pentru că noi putem să facem analize foarte frumoase. Talentul nu este ajutat ca el să se dezvolte și să se maturizeze, să devină valoare.
Talent avem! Spuneți-mi un tânăr. Eu am avut pe mână câțiva tineri care, la 17, maximum 19 ani, și-au arătat colții. Luați Generația de Aur, cu toate că nu îmi place această expresie.
La câți ani au fost băieții ăștia în echipa națională? Uitați-vă puțin. Eu am dat de jucători interesanți între 17 și 19 ani. Nu neapărat la națională, dar să joace într-un campionat puternic.
Eu nu am luat jucători români. La ritm, la contacte, la sprinturi lungi, nu rezistau pur și simplu. Aveau nevoie de adaptare un an, un an jumate”, spunea Boloni pentru aceeași sursă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER