Cazul Rapidului alunecă din sfera falimentului în cea penală. Contactat de ProSport, lichidatorul juridic al clubului din Giulești, Aurel Brihac, a făcut o declarație șocantă: nu știe nimic despre recursul depus de gruparea patronată de Valerii Moraru la Curtea de Apel și nu a semnat niciun document din cele depuse, deși figurează și numele său în acte! „Nu știu nimic. Nu mi-a dat nimeni telefon. N-avea rost să vin la București. Eu n-am fost citat, în primul rând. Fotbal Club a depus cererea de suspendare prin avocați, nu prin mine. M-a trecut și pe mine acolo, dar cererea aceea e făcută pe 5 iulie, eu de pe 13 iunie sunt lichidator. Mi se pare absurd. Adică să treci «Rapid prin administrator judiciar»… Contracte să știți că eu nu am semnat! Cu niciun avocat. Nu am avut nicio relație nici cu foștii avocați, nici cu ăștia de acum. Eu nu am contract. N-am știut că vor să facă suspendare”, a afirmat Brihac, practician în insolvență numit de instanță lichidator judiciar al clubului Rapid după ce s-a declarat falimentul.
Dacă afirmațiile lui Brihac sunt acoperite de realitate, apare întrebarea cine a semnat în numele său pe cererile depuse de FC Rapid la Curtea de Apel.
Lucrurile sunt și mai grave de atât. Lichidatorul judiciar, singurul îndreptățit să reprezinte Rapid și să semneze în numele echipei, spune că s-ar fi depus la dosar niște contracte de publicitate între Rapid și diverse firme, dar, de asemenea, fără parafa sa. „Eu nu am semnat niciun contract de publicitate al clubului. Am auzit că au fost depuse la dosar contracte de publicitate. Eu nu am semnat nimic cu nimeni. Cine a semnat va răspunde în fața legii. Mie nu mi s-a adus nimic la cunoștință și nici vreun act la semnat”, a declarat Brihac, care a trimis notificări la toți creditorii în vederea falimentului. S-au trimis adrese la ANAF, la primării, la bănci, la executorii judecătorești și urmează persoanele fizice.
Aurel Brihac a fost acuzat de Violeta Moraru, soția lui Valerii și patroana Azuga Waters, că s-ar fi aliat cu fostul administrator special Radu Birlică și cu unul dintre acționarii minoritari, Adrian Matei, pentru a obține „foloase” de pe urma Rapidului. Violeta și Valerii Moraru au depus la tribunal cerere de înlocuire a lui Brihac, căruia îi impută că ar fi păgubit clubul cu 175.000 de euro la vânzarea lui Moke și că ar fi făcut erorile care au dus la cazul Obed, în care Rapid a fost cât pe ce să fie depunctat în urmă cu o lună și jumătate.
Conflictul dintre familia Moraru și Brihac s-a acutizat și a devenit ireconciliabil după ce acesta din urmă a refuzat să retragă biletele la ordin prin care Azuga Waters plătea 588.000 de lei reprezentând impozitele la stat ale angajaților de la Rapid și a depus în instanță cererea de executare silită a lui Dinu Gheorghe. „Vamă” a împrumutat de la club 100.000 de euro în 2011 și 2012, dar nu a mai returnat niciodată banii. Brihac a descoperit acest lucru în actele contabile și a început executarea silită a datornicului, care afirmă că nu datorează nimic. Familia Moraru i-a luat apărarea lui Dinu Gheorghe, afirmând că nu dorește să recupereze datoria pentru că ar fi fost înregistrată eronat în contabilitatea clubului.
Bomboana pe coliva relației Brihac – Moraru a fost luna trecută, când patronii i-au pus lichidatorului judiciar în față un contract de cesiune a banilor din drepturile TV în contul datoriilor pe care le aveau fotbaliștii neplătiți în returul campionatului. Brihac s-a interesat la LPF, a aflat că acei bani vor fi ceruți înapoi Rapidului dacă nu reușește să joace în campionat și, știind că prin această procedură s-ar evita iar plata impozitelor la stat, a refuzat să semneze.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER