2.000 de euro pentru decapitarea Craiovei!** Vezi cât „arde” într-un an „mașina de vot” a lui Mircea Sandu
Membrii cu drept de vot din Comitetul Executiv al FRF primesc la fiecare ședință o indemnizație de circa „700 și ceva de lei”, după cum susține un reprezentant al forului fotbalistic. Asta după ce timp de câțiva ani au luat mai întâi 500 de euro, apoi câte 400 de euro de căciulă.
Mircea Sandu (foto) știe cum să-și recompenseze „mașina de vot”. Fiecare membru al CEx primește pentru fiecare ședință o sumă frumușică: din două ședințe se adună aproape 1.500 de lei, valoarea aproximativă a unui salariu mediu net pe economie, cam cât câștigă într-o lună un profesor universitar. Calculând cât primesc cei 14 membri ai Comitetului Executiv, la o medie de două ședințe pe lună, într-un an rezultă o sumă de aproximativ 235.200 de lei sau 54.333 de euro. Asta înseamnă aproximativ 156 de salarii ale unui profesor universitar, adică plata unui dascăl pe mai bine de 13 ani. Sau cât câștigă un antrenor de copii în 28 de ani.
Bine, nu se poate ști exact câte ședințe ale CEx sunt într-un an, însă, în medie, are loc cel puțin o ședință pe lună, ceea ce înseamnă 27.166 de euro.
Doisprezece dintre membrii Comitetului Executiv al FRF sunt urmăriți penal de către DNA pentru abuz în serviciu în cazul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Pentru ședința Comitetului Executiv din 20 iulie, în care s-a decis dezafilierea Craiovei, cei 12 membri federali au încasat aproximativ 2.000 de euro.
Mititelu: „Au și alte avantaje”
Adrian Mititelu e primul care confirmă informația: „Sută la sută e așa, că primesc 700 și ceva de lei. Ei nu beneficiază doar de această indemnizație pentru prezență. Dacă echipa națională se califică, au și ei primele echipei naționale, au plimbări, hoteluri, restaurante, călătorii, au multe alte avantaje”. Dumitru Costin nuanțează: „Membrii Comitetului Executiv sunt remunerați doar dacă participă la ședință. Suma netă este undeva la 700 și ceva de lei. Secretarul general și directorul general participă la ședințe, dar nu sunt remunerați, pentru că ei sunt angajații federației și nu au drept de vot”.¢