450.000 de euro pentru stadion. Botoșaniul a început pregătirile pentru Liga 1

Patruzeci de muncitori au început lucrările de modernizare la Municipalul din Botoșani

Stadionul Municipal din Botoșani va avea o capacitate de 7.000 de locuri, toate pe scaune, la începutul Ligii I

Circa 30-40 de angajați ai companiei Elsaco, cea care a câștigat licitația organizată de primăria Botoșani, au început de câteva zile lucrările de modernizare la stadionul Municipal. Acestea au fost prioritizate astfel încât, pe 20 iulie, stadionul Municipal să îndeplinească condițiile minime cerute de FRF pentru Liga I. Valoarea investitiei este de aproape 450.000 de euro.

„În primă fază executăm lucrările de infrastructură, săpături pentru canalizare, fibra optică, pentru partea de turnicheți. Pregătim baza pentru construcția noii săli de conferințe. Cel mai important este să finalizăm tot ceea ce este obligatoriu pentru licențiere. Asta înseamnă turnicheți, supraveghere video și sonorizare”, a declarat Petrică Parfenov, reprezentantul firmei botoșănene.

Turnicheții se pun săptămâna viitoare
În plus, Parfenov a spus că turnicheții ce urmează a fi montați la intrările în stadion au fost deja comandați și vor ajunge la Botoșani pe 17 sau pe 18 iunie. „Noi colaborăm cu firma Avitech. Este partenerul nostru pe această lucrare. Am comandat deja acești turnicheți. Cred că pe 17 sau 18 iunie, turnicheții vor ajunge la stadion. Până pe 25-26 iunie va avea loc montarea și pregătirea lor, după care începe perioada de probe. Până pe 2-3 iulie, partea de turnicheți va fi funcțională”, susține reprezentantul firmei botoșănene.

Până la 18 iunie, echipa va efectua vizita medicală și va face reacomo­da­rea la efort, după care va pleca în 19 iunie, până la 30 iunie, la Câmpu­lung Moldove­nesc
Cornel Șfaițer, președinte FC Botoșani

În perioada 2-10 iulie, vom merge într-un stagiu în Republica Moldova. Ne-am fi dorit să ne pregătim în Austria sau în Spania, dar timpul e scurt până la începerea campiona­tului
Cornel Șfaițer, președinte FC Botoșani

Publicat: 14 06. 2013, 03:00
Actualizat: 14 06. 2013, 03:00