586.000 de euro buget!** Crăciunescu și-a fixat primele ținte după revenirea la CCA
La festivitatea de premiere care a marcat centenarul FRF, Ion Crăciunescu a refuzat premiul pentru activitatea de arbitru, deoarece îi fusese oferit de către Mircea Sandu (foto jos). „Era de demnitatea mea să refuz, atât timp cât aceste mâini care conduc fotbalul mi-au îngrădit dreptul de a fi observator printr-o decizie abuzivă”, declara atunci Crăciunescu. Acum a acceptat „premiul” FRF, acela de a fi președinte al CCA, urmând să fie validat în această funcție în data de 13 octombrie, de către Comitetul Executiv.
Întrebat dacă acum va accepta acel premiu oferit la centenar, Crăciunescu a spus râzând: „Acum l-aș accepta, dar credeți că mi-l vor mai da? Atunci aveam motiv să-l refuz, acum nu mai am”.
„DNA nu mi-a propus să port microfoane”
Deși dinspre FRF vin alte opinii, Crăciunescu este de părere că oamenii de fotbal nu sunt arestați fără dovezi clare, considerând că DNA este o instituție serioasă. El spune că DNA nu i-a propus să poarte microfoane, refuzând să precizeze dacă ar accepta sau nu o asemenea solicitare.
Sponsori și fonduri pentru arbitri
În mandatul precedent la șefia CCA (iunie 2003 – octombrie 2005), Crăciunescu a introdus în premieră sponsorii pentru arbitri, numele unei firme de bere fiind inscripționat pe echipamentul „cavalerilor în negru”. De asemenea, atunci a obținut sponsorizare de la o firmă de echipament sportiv și de la un producător de haine.
Nici în mandatul care urmează Crăciunescu nu vrea să neglijeze detaliul financiar, reușind deja să obțină în discuția de luni cu Mircea Sandu un buget de 500.000 de euro anual pentru CCA, care rămâne autonomă. De asemenea, urmează să mai primească încă 86.000 de euro de la LPF din drepturile de televizare. O parte din bani merg și spre Liga a III-a, Crăciunescu obținând de la FRF 80.000 de euro anual.
Crăciunescu menționează că săptămâna viitoare își va da demisia din funcția de președinte executiv al divizionarei C din Târgoviște, urmând a prelua oficial șefia CCA.
Cine intră pe lista neagră
E de urmărit ce se va întâmpla cu Marius Avram (foto) și Valentin Avram, arbitrii delegați la greu la meciuri interne și internaționale până când tatăl lor să fie arestat. Apoi, având în vedere faptul că fostul șef al CCA, Vasile Avram, a „avut grijă” ca Teodor, fiul lui Ion Crăciunescu, să fie expulzat în eșaloanele inferioare, este de urmărit când se va face rocada fiilor acestora. În vizorul lui Crăciunescu s-ar mai afla nume grele, precum Istvan Kovacs, Ovidiu Hațegan, Miklos Nagy și Radu Petrescu, arbitrii favorizați în mandatul lui Vasile Avram.
Pariuri pentru data debarcării
În lumea fotbalului se vorbește că deja se fac pariuri dacă pe Crăciunescu îl „va prinde paltonul” la șefia CCA, considerându-se că acesta va fi debarcat de către Mircea Sandu la prima greșeală. De altfel, unii au susținut că nici Avram nu a fost agreat deloc de către președintele FRF, acestuia oferindu-i-se un post „otrăvit” la CCA, la fel ca în cazurul lui Lupescu sau al lui Prunea.
Încă nu s-a stabilit componența CCA, totuși, unii sunt stabiliți, cum e cazul lui Huzu și probabil Igna. Dar, spre exemplu, Lăzărescu nu poate, din cauza serviciului. Până pe 13 octombrie, când va aproba Comitetul Executiv numirea mea, mai e timp
Ion Crăciunescu, președinte CCA
Articol scris de Romeo CHIRIAC