Costin Lazăr (38 de ani) s-a retras oficial din fotbal vineri seară, după meciul cu Dinamo. Mijlocașul Costin Lazăr era unul dintre ultimii componenți ai „Găștii Nebune” aflat în activitate. A mai rămas Eduard Stăncioiu, care e legitimat la Craiova, dar și Stelian Stancu și Dacian Varga, adversari în Liga 4 pe București. Primul joacă la Carmen, al doilea la CS Dinamo.
Vă mai aduceți aminte de echipa formată din Tibi Bălan, Viorel Ferfelea, Dacian Varga și Ionuț Mazilu? În sezonul 2005/2006, Sportul Studențesc a uimit fotbalul românesc și a încheiat pe locul 4 în Liga 1. Studenții au adunat 56 de puncte, la fel de multe precum ocupanta locului 3, Dinamo. Din cauza unor datorii, clubul a fost retrogradat în eșalonul secund, lucru de-a dreptul halucinant la momentul respectiv. S-a vorbit foarte mult de jocuri de culise și diferite aranjamente. Cert este că Sportul Studențesc nu mai are în prezent o secție de fotbal activă.
La finalul sezonului 2005/2006, Sportul Studențesc a terminat pe locul 4, dar a ajuns în Liga 2. Clubul a fost retrogradat după ce nu a primit licența pentru sezonul 2006/2007. Motivul? Patronul Vasile Șiman nu a achitat până la 31 martie 2006 datoriile pe care clubul le avea la stat. În locul Sportului, în Liga 1 a revenit Pandurii Tg. Jiu, echipă care încheiase sezonul sub linia roșie. La momentul respectiv, Vasile Șiman a spus că totul a fost comandat de FRF pentru ca Pandurii să rămână în Liga 1: „Este un abuz, suntem o victimă colaterală”, spunea Șiman, în 2006. Gorjenii au fost acuzați atunci că au „cotizat” cu 500.000 de euro la FRF, pentru ca Pandurii să rămână în Liga 1 și Sportul să pice. Președintele formației din Tg. Jiu, Marin Condescu, a negat categoric acuzațiile respective. Condescu a fost de asemenea acuzat că i-a garantat lui Mircea Sandu 50 voturi la alegerile FRF, în schimbul menținerii echipei Pandurii în Liga 1.
În acel sezon magic, Gheorghe Mulțescu a preluat ștafeta de la Dan Petrescu și a făcut ca Sportul Studențesc să joace la cel mai înalt nivel. Studenții au încheiat sezonul 2005/2006 cu 54 de goluri marcate, al doilea cel mai bun atac din campionat, după Dinamo. FCSB a câștigat titlul în acel sezon, iar Rapid a încheiat pe locul 2. FCSB a terminat cu 64 de puncte, Rapid cu 59, iar Dinamo și Sportul cu 56.
Rapid, PAOK Salonic, Panetolikos, Iraklis și FC Voluntari sunt celelalte echipe din cariera lui Costin Lazăr, mijlocaș care a strâns 32 de selecții, două goluri la echipa națională și a câștigat de două ori Cupa României (cu Rapid, în sezonul 2006/2007 și cu FC Voluntari, în sezonul 2016/2017), dar și o Supercupă a României alături de ilfoveni (2017/2018).
Clasamentul în sezonul 2005/2006
Cutremurul de la Poli Timișoara
Incredibilă a fost și retrogradarea celor de la Poli Timișoara în Liga 2, la finalul sezonului 2010/2011, stagiune pe care echipa a încheiat-o pe locul secund în Liga 1. A fost anul în care Poli și Oțelul s-au luptat pentru titlul, iar gălățenii s-au impus și au ajuns în grupele Ligii Campionilor. Comisia de Apel a FRF a lăsat fără licență clubul în acel an, astfel că Poli a terminat pe locul 2, însă a retrogradat în eșalonul secund. Gloria Bistrița a fost de asemenea lăsată fără licență și a fost exclusă din prima ligă. Culmea, după decizia respectivă, Sportul Studențesc a scăpat de retrogradare și a mai petrecut un sezon pe prima scenă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER