A intervenit Pițurcă! Prima măsură importantă luată de „Satana” în Bănie
Calvarul jucătorilor de la Universitatea Craiova, la meciurile de pe teren propriu, este aproape de final, fiindcă suprafața de joc execrabilă de pe „Ion Oblemenco” urmează să fie înlocuită.
Dat în folosință acum aproape doi ani, stadionul din Bănie, care a costat 55 de milioane de euro, a avut permanent problema gazonului, unul de slabă calitate. Oricâte soluții au încercat cei care s-au ocupat de întreținerea ierbii, acestea nu au funcționat, iar gazonul a fost din ce în ce mai prost. Cel care a insistat și chiar a pus condiția ca gazonul să fie schimbat a fost noul manager al Științei, Victor Pițurcă.
Pițurcă nici nu concepe ca echipa să continue să joace pe un astfel de teren, iar oficialii clubului le-au solicitat celor de la Primărie să ia măsuri. Astfel, primarul Băniei, Mihai Genoiu, a anunțat deja că gazonul de pe „Ion Oblemenco” va fi schimbat, pe cheltuiala municipalității, urmând ca apoi aceasta să-și recupere investiția de la firma care a montat gazonul, prin intermediul CNI.
Se ia în considerare posibilitatea de a se amplasa o suprafață de joc parțial sintetică, parțial naturală, care poate rezista condițiilor specifice unei arene acoperite și care are pânza freatică destul de aproape. În acest sens, autoritățile au solicitat informații chiar din Olanda, de la Ajax, despre modul cum este gestionată suprafața de joc de pe „Amsterdam Arena”. Nu se știe încă data când se va schimbva suprafața de joc, cel mai probabil aceasta urmând să aibă loc la întreruperea campioantului din luna octombrie.
„Avem în obiectiv schimbarea gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco. Am ajuns la concluzia și cu cei de la CNI (Compania Națională de Investiții, n.r.) că așa nu se mai poate continua. Va trebui să găsim o soluție când va fi o pauză competițională. Dar ne vom asuma această schimbare a gazonului și primim informații de la administratorii de mari stadioane, inclusiv cei de la Amsterdam Arena despre ce gazon ar trebui să fie la Craiova. Gazonul este un consumabil, nu poate fi tratat ca o clădire și din toate informațiile pe care le-am cules nicăieri nu rezistă mai mult de doi ani. Expertizele au spus să fie făcute anumite lucrări pentru pânza freatică și dacă nici acestea nu dau rezultat, gazonul trebuie schimbat. Acest lucru a spus expertiza, așa vom face. Vom schimba gazonul și ne vom îndrepta către cei care au garanția, ca să o opereze. Altfel, avem și o altă variantă: să vedem picioare rupte sau cine știe ce alte probleme pe aici. Noi am făcut către CNI o multitudine de adrese, am informat-o în permanență despre starea gazonului, rămâne în continuare să ne îndreptăm împotriva celor care au montat gazonul. Dar, repet, garanția stadionului este la CNI”, a spus primarul Craiovei, Mihai Genoiu.