A regizat Dragomir Adunarea Generală a LPF din 2007? Noi stenograme:** „E grav că am inceput sa ne dăm în primire unii pe alții!” / „Să fim alături de președintele LPF!”

A regizat Dragomir Adunarea Generală a LPF din 2007? Noi stenograme:**
  • Publicat:
  • Actualizat:

Dosarul în care Dumitru Dragomir este acuzat de luare de mită nu s-a terminat. Povestea durează de 11 ani, atunci când președintele Ligii a făcut un schimb de imobile cu Gino Iorgulescu, iar organele statului au decis că prețul terenului achiziționat de Dragomir este prea mare.

Cei de la Craiova susțin că Dumitru Dragomir a încercat să-și ascundă ilegalitățile comise în 2001 cu ajutorul prietenilor săi din fotbal,  care, conform celor de la ediție.ro, au fost puși să dea declarații la notar pe 12 decembrie 2007 că l-au mandatat pe șeful LPF în 2001 să achiziționeze terenul pe care a fost construit sediul LPF.

Iată mai jos transcrierea stenogramei Adunarii Generale Extraordinare a LPF din 12 decembrie 2007. Curios este faptul că pe ordinea de zi se aflau alte puncte importante de discutat, printre care propunerea Universității Craiova de reinființare a campionatului național de tineret rezerve, dar Dragomir a pus pe tapet problemele care îl interesau în acel moment.

„Adunarea Generala Extraordinara a LPF a inceput la ora 12 sub conducerea domnului Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.
    Au participat membrii Adunarii Generale a LPF.

    Ordinea de zi a cuprins urmatoarele puncte:

    1. Prezentarea, analizarea si adoptarea unei decizii privind contractul de consultanta cu „Deloitte Consultanta SRL” si proiectul caietului de sarcini pentru vanzarea la licitatie a drepturilor TV, Liga I pe o perioada de 3 ani incepand cu editia de campionat 2008 – 2009.
    2.Propunerea SC „U” Craiova se infiintare si disputare a unui Campionat de tineret Liga I.
    3. Punctul de vedere al cluburilor din Liga I privind Comisiile de Disciplina, Apel si CSJ.
    4. Punctul de vedere al cluburilor din Liga I privind delegarea arbitrilor la meciurile din campionatul organizat de Liga Profesionista de Fotbal.
    5. Propunerea de aprobare a unei sume de 40.000 Euro pentru premierea echipei nationale calificate la Turneul final al Campionatului European din 2008.

Dl. D. Dragomir
    Domnilor,
    In temeiul art. 28.1.2.3. din Statutul Ligii Profesioniste de Fotbal si art. 35, lit. B si g, astfel cum a fost modificat prin Actul additional LPF din 28.02.2006, presedintele LPF convoaca Adunarea Generala Extraordinara a LPF in data de 12 decembrie 2007, ora 12, la sediul LPF din Bucuresti, strada Alexandru Viteazu 2A, sector 5, avand urmatoarea ordine de zi:
    1. Prezentarea, analizarea si adoptarea unei decizii privind contractul de consultanta cu Deloitte Consultanta SRL si proiectul Caietului de sarcini pentru vanzarea la licitatie a drepturilor TV, Liga I pe o perioada de 3 ani incepand cu editia de campionat 2008 – 2009.
    2. Propunerea SC „U” Craiova de infiintare si disputare a unui Campionat de tineret Liga I.
    3. Punctul de vedere al cluburilor din Liga I privind Comisiile de Disciplina, Apel si CSJ.
    4. Punctul de vedere al cluburilor din Liga I privind delegarea arbitrilor la meciurile din campionatul organizat de Liga Profesionista de Fotbal.
    5. Propunerea de aprobare a unei sume de 40.000 euro pentru premierea echipei nationale calificate la Turneul final al Campionatului European din 2008.
   
Domnilor,
     Dupa convocarea Adunarii Generale facuta in temeiul art. 28, alin. 1, 2 si 3, si art. 35, lit. b si g din Statutul LPF, la Liga Profesionista de Fotbal a fost inregistrata Adresa nr. 1583 din 30 noiembrie 2007, prin care Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, adica DNA, face cunoscute invinuirile care se aduc presedintelui Dumitru Dragomir si vicepresedintelui I.R. Urs. (v. adresa).

    Va rog sa fiti de acord, fata de aceasta situatie, ca primul punct sa fie analiza si dezbaterea acestei scrisori si sa adoptam o hotarare in acest sens.
    Cine este pentru?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – Se aproba in unanimitate.
    Va multumesc!
    Se introduce pe ordinea de zi la punctul 1 aceasta cerere a DNA si la acest punct eu am sa deleg competenta sercretarului general sa citeasca ceea ce a spus DNA si dupa aceea iau eu cuvantul si va spun ceea ce am de spus, sau daca doriti sa ma lasati sa spun acum.
    Dau cuvantul domnului secretar general Valentin Alexandru.
Dl V. Alexandru prezinta adresa DNA.

Dumitru Dragomir: „LPF imi datoreaza 350.000 dolari!!!”

Dl D. Dragomir
    Domnilor,
    Dupa cum ati auzit, sunt numai minciuni.
    Dumneavoastra, cei care mi-ati dat mandatul mie si domnului Robi Urs sa cumparam terenul, stiti cu totii ca noi nu am cumparat portiunea de teren de aici, noi am cumparat portiunea de teren cu o cladire. Ei au scos un document in care mai spun ca noi am dat pe cladire inca 80.000 de dolari, lucru fals
, pentru ca pretul cladirii a fost inclus in pretul terenului. Ei n-au citit subsolul acelui contract. Deci, nu exista suma aceasta ca prejudiciu. Liga Profesionista de Fotbal a cumparat acest teren cu aprobarea dumneavoastra. Deci nu-l putea cumpara fara aprobarea dumneavoastra. A cumparat acest teren in suprafata de 1500 de metri patrati cu suma de 355.000 de dolari in Parcul Cotroceni, plus cladirea, cladire pe care am modernizat-o si am facut acest mastodont.
    Ei spun ca au expertiza notarilor publici. Nu exista asa ceva. Notarii publici au pe zone pretul terenului, dar un pret al terenului se stabileste intre doua parti si nu de notarul public. Notarul public doar inregistreaza, iar incepand din 2002 incoace notarul public trebuie sa dea la toti la pretul zonei.
    Deci, inca o data, noi am cumparat acest teren cu 355.000 de dolari, care acum costa, dupa cate stiti si dumneavoastra, in jur de 3.000 de euro metrul patrat aici.
    Unde este prejudiciul? Dansii spun ca noi am adus un prejudiciu de 233.000 de dolari, dar toata cladirea cu teren cu tot a costat 355.000 de dolari. Aceasta suma se regaseste in exercitiul financiar aprobat de dumneavoastra dupa aceea. Deci, in momentul cand ne-ati mandatat pe noi ca sa cumparam acest teren si cladirea, noi le puteam cumpara nu cu 355.000 de dolari, ci cu un million, era aprobarea dumneavoastra, dar noi nu am facut acest lucru, noi am vrut sa aducem beneficii Ligii, nu deficit. Noi am adus 8 – 9 milioane de dolari beneficii.
    Deci, domnilor, pe mine si pe dl Robi Urs ne-ati delegat sa semnam actul pentru zona. Eu am colaborat, dupa cum stiti, cu domnul Gino Iorgulescu. Nu este unul din sala care sa spuna ca eu, in perioada aceea, eram prieten cu domnul Gino Iorgulescu si dumneavoastra l-ati delegat pe domnul Robi Urs langa mine. Domnul Robi Urs a verificat actele, au fost toate in regula si am cumparat, cu aprobarea dumneavoastra, acest teren. Tot cu aprobarea dumneavoastra am luat banii din banci si am facut aceasta constructie, iar toata aceasta constructie, impreuna cu terenul, ne-a costat pe noi in jur de 1,2 milioane de euro. N-am cifra exacta pentru ca me-a luat actele Garda Financiara. Se poate face socoteala daca in Parcul Cotroceni, plus aceasta cladire, este prejudiciu si daca unul dintre dumneavoastra considera ca eu si cu Robi Urs cu aprobarea dumneavoastra am adus un prejudiciu aici, v-as ruga sa va constituiti parte civila pentru prejudicial creat de noi. Dar, daca dumneavoastra considerati ca noi am facut un lucru bun numai pentru faptul ca am stat mai mult de opt luni aici ca sa facem aceasta cladire si acum ma cheama la DNA, va reamintesc ca , daca voiam sa iau mita, nu luam mita, luam ce mi se cuvenea mie. Am avut contract si trebuie sa iau 20 la suta din toate contractile aduse de mine. Liga imi datoreaza 350.000 de dolari din contractele pe care le-am adus aici Ligii.
    In afara de aceasta, dumneavoastra ati hotarat ca salariul meu sa fie de 3.000 de euro sau de dolari, nu-mi amintesc exact acum. Nu am luat nici un leu niciodata. Acesti bani se gasesc in aceasta constructie care se vede aici de toata lumea. Nu puteam sa iau 500.000 de dolari care se cuveneau Ligii, ci luam de la Gino un teren care costa de sase ori mai mult.
    Vreau sa va spun, domnilor, ca firma fiului meu a cumparat acest teren pentru a ajuta Liga pentru ca s-a facut un zid de sustinere la limita proprietatii care a costat 20.000 de euro. Daca Liga, cu banii ei, facea acest zid, atunci puteam spune ca eu am facut asta ca sa ajut si casa facuta de fiul meu, dar acest zid de sustinere care poate fi vazut de dumneavoastra este facut de firma fiului meu.
    In afara de aceasta, pentru astuparea acelei gropi, am carat peste 200 de masini, am carat pamant, deci pretul de 20 de ori al acestui teren.
         Acest domn Iacov care m-a reclamat n-a facut nimic in fotbalul romanesc, a vandut jucatori, dar m-a reclamat pe mine si pe dumneavoastra pentru ca eu nu puteam sa cumpar acest teren impreuna cu dl Robi Urs si nu puteam face aceasta cladire fara aprobarea dumneavoastra pentru ca v-am raportat cat a costat terenul si dumneavoastra ati aprobat si dumneavoastra, prin hotararea Adunarii Generale si stenigrama, ne-ati dat voie sa luam imprumut de la banca. Va spunem ca am terminat cu datoriile. Noi am platit. Cladirea nu are nicio datorie vizavi de constructia aceasta si datorita contractelor pe care eu le-am adus aici si acel contract, daca era oneros, puteam lua 20 la suta din el si mi se cuveneau peste 500.000 de dolari. Eu nu am luat nimic de la LPF. Am realizat acest beneficiu. Il puteam lua, dar nu l-am luat si am vrut sa fiu curat.
    Vreau mai departe sa va spun ca, daca dintre dumneavoastra este unul care nu-si aduce aminte ca am cumparat terenul, nu-si aduce aminte ca am construit aceasta cladire, nu-si aduce aminte ca eu veneam pe santier si stateam opt luni de zile aici de dimineata pana seara ca sa va fac ceva frumos, reclamati-ma si bagati-ma la puscarie.
    Va rog sa luati cuvantul pentru ca am nevoie de cuvantul dumneavoastra.

Jean Padureanu: „E grav ca am inceput sa ne dam in primire unii pe altii!”

Dl J. Padureanu:
    Dat fiind faptul ca am participat la acea Adunare Generala, cand domnul Dragomir a cerut aprobarea si am fost de acord, sunt convins ca marea majoritate dintre dumneavoastra, cei care sunt in sala si cei care nu sunt, stiu acest lucru.
    Constat urmatorul lucru foarte grav ca dintre noi care suntem aici am inceput sa ne dam in primire.

Dl D. Dragomir:
    Unul venetic.

Dl J. Padureanu:
    Este grav si fiecare poate ajunge in situatia aceasta daca ne reclamam unii pe altii. Clubul meu, Gloria Bistrita, nu se constituie parte civila si ii rog si pe ceilalti colegi, daca au ceva de spus, sa spuna, daca nu, va propun sa puneti la vot aceasta problema si sa trecem si peste ea.
    Va multumesc!

Dl av. C. Ciubota:
    Tot ceea ce s-a spus este un act de administrare al societatii care a adus profit si nu exista prejudicii si nici fapte ilicite. Suntem obsinuiti cu asemenea lucruri si pe cale de consecinta nici nu ne vom constitui parte civila.

Dl C. Cacoveanu:
    La momentul respectiv, am fost prezent la Adunarea Generala. Deci, am fost membru al Adunarii Generale a LPF si reprezentant al clubului Steaua si sustin activitatea dumneavoastra, domnule preseinte, cat si a domnului vicepresedinte Robi Urs., care ati fost delegati pentru a negocia si a intocmi documentele necesare pentru achizitionarea acestui teren si a cladirii de catre LPF.
    Consider ca este un act de rea-vointa din partea celor care au incercat sa puna in lumina aspectele negative care se produc, probabil, in alta lume.

Gheorghe Nedelescu: „Vrea DNA sa ne arate ce se intampla in fotbal! Sa fim alaturi de presedintele LPF!”

Dl Gh. Nedelescu:
    Am participat la acea Adunare Generala unde au fost mandatati domnul presedinte Dragomir si domnul vicepresedinte Urs, in calitate de conducator al clubului Universitatea Craiova.
    Este trist ceea ce se intampla pentru ca este o pata pentru fotbal, pentru ceea ce vor sa faca. Probabil ca au terminat cu marile dosare de coruptie pe care nu le-au finalizat si vor sa arate cam ce se intampla in fotbalul romanesc.
    Sa fim alaturi de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal
, care stim foarte bine ca este atat de fricos in ceea ce priveste actele si se fereste sa semneze orice act si bine a facut pentru ca, probabil, daca nu deranja pe altii, in momentul de fata nu aveam aceasta intalnire.

Dl V. Alexandru:
    Eu cred ca acesta este un extras din literatura absurda.
    M-a rugat domnul presedinte sa faca niste sondaje. Am luat legatura si am fost impreuna cu Adrian Ionescu sa fac niste investigatii. In 1999, costa 400 de dolari metrul patrat.
    In aceasta adunare de judecare a dumneavoastra sunt niste date foarte grave pentru ca si eu as dori sa am 10.000 de metri patrati in Cotroceni cu 80 de dolari metru patrat, conform Consiliului Notarilor Publici. Nu am vrut sa spun ca asa cum este compusa aceasta nota reiese ca este cu rea-vointa, iar daca dumneavoastra nu cunoasteti adevarul era inteleasa altfel.
    Stiti cat costa terenul? Acest teren costa in jur de 180 – 2000 de dolari pe mp, scazand cladirea, deci era la jumatate de pret.

Ciubota, avocatul LPF: „Domnul Dragomir este un presedinte harnic si istet ca mesterul Manole, ce ne-a construit si noua un sediu frumos!”

Dl D. Dragomir:
    Domnilor,
    Am omis o problema.
    Cer Adunarii Generale, chiar daca este retroactiva activitatea, ca invitatii in Adunarea Generala sa fie cei care au fost conducatori de cluburi la timpul respectiv, sa fie ca invitati pentru ca de ce am facut aceasta? Pentru ca dumneavoastra care va constituiti parte civila sa fiti siguri ca chiar daca sunteti majoritatea cei vechi nu au uitat nici ei si au muncit si ei si au pus umarul si ei pentru ridicarea acestui edificiu. De aceea, am vrut sa spun acest lucru.
    Daca mai are cineva de spus ceva?

Dl C. Ciubota:
    Majoritatea dintre noi sunt oameni de afaceri si stiu ce inseamna un sediu aici, in Cotroceni. Cred ca vorbim prea mult. Acest teren si cladirea valoreaza enorm si poate de zece ori pretul care s-a platit. Aceasta nu este cladirea domnului presedinte Dumitru Dragomir, este a cluburilor, este un patrimoniu al Ligii si pentru aceasta nu trebuie decat sa ne mandrim ca am avut un presedinte istet si harnic ca masterul Manole, care ne-a construit si noua un sediu frumos si propun sa nu mai continuam si sa trecem la vot.
    Va felicitam pentru sediu!

Dl V. Alexandru:
    Deci fata de adresa nr. 27 din 11 noiembrie 2007 a Directiei Nationale a DNA, acre ne solicita in final ca membrii Adunarii Generale sa se pronunte printr-o hotarare daca se constituie sau nu in parte civila, permiteti-mi sa supun la vot textul ca Adunarea generala, constituita legal astazi, 12 decembrie 2007, fata de adresa, nu se constituie in parte civila. Deci, daca este de acord cu solicitarea DNA de a se contitui parte civila fata de un prejudiciu presupus.
    Cine este pentru?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – In unanimitate nu se aproba.
    Cine este de acord ca sa inaintam DNA hotararea Adunarii Generale prin care dumneavoastra hotarati ca nu ne constituim parte civila, ba mai mult, ii felicitam pe cei doi acuzati aici?
    VOCI: Nu ne constituim!

Dl V. Alexandru:
    Cine este pentru?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – In unanimitate Adunarea Generala a LPF a hotarat ca nu ne constituim ca parte civila fata de solicitarea DNA.

Dragomir, in 2007: „Domnilor invitati, conducatori din 2001, va rog sa dati declaratii la notar, ca tot ii avem aici cu noi, ca m-ati mandatat atunci sa cumpar acest teren!”

Dl R.Urs:  
    Pentru ca avem notarii aici, as propune sa ne redacteze in forma finala aceasta hotarare si apoi sa trecem la certificarea ei.

Dl D. Dragomir:
    Domnilor notari, va rugam sa facem formele legale.
    Domnilor,
    Deci, Adunarea Generala nu s-a constituit in parte civila pentru ca nu exista prejudiciu.
    Eu va multumesc pentru ca ati avut incredere in mine!
    Am rugamintea la invitati, cei care au fost conducatori inainte de 2001, cand mi-ati dat mandatul mie si domnului Urs sa cumpar acest teren, sa semnam o declaratie la Notariat si daca dumneavoastra considerati ca nu va aduceti aminte sau ca eu am incalcat legea si am adus prejudiciu, va rog sa ma incriminati ca am facut ceva rau.
    In aceasta adresa a DNA, sunt doua aspecte.
    Este un aspect al Adunarii Generale actuale si celor sapte care au fost atunci impreuna cu restul care ne-au mandatat pe noi, care nu mai sunt in Liga I, sunt sapte echipe care acum nu mai sunt.

Avocatul Sarbu: „Domnilor, declaratiile astea merg la DNA! Sa tineti minte ca lucrurile s-au facut in regula atunci!”

Dl av. Cr. Sarbu:
    Este important un lucru. Aceste adrese merg la DNA. Noi spunem in felul urmator. Vreau sa tineti minte ca in viitor, daca vor fi nelamuriri si ei vor fi nemultumiti pentru ca n-au gasit ceea ce doreau, rugamintea noastra este urmatoarea, ca aici s-au facut lucrurile cum trebuie.
   

Dl av. C. Ciubota:
    Va fi o expertiza care va avea obiective precise. Daca apreciati expertiza extrajudiciara care sa stabileasca ca nu este prejudiciu, este foarte simplu de demonstrat.

Dl D. Dragomir:
    Cer aprobarea Adunarii Generale.
    Cine este de accord cu propunerea dlui Ciubotea?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – Se aproba in unanimitate expertiza extrajudiciara.
    Deci noi vom face expertiza.

Dl av. Cr. Sarbu:
    Noi nu ne-am gandit deja la aceasta expertiza, dar colegul meu a spus s-o facem separate, insa, daca sunt solicitate toate cluburile, am zis sa fie transparenta. Colegul meu a spus foarte bine ca asemenea expertise se fac dupa ce incepe actiunea de urmarire penala. Deci noi deja ne-am gandit ca acest lucru sa fie facut de comun acord cu toti.

Dl D. Dragomir:
    Este in regula.
    Daca mai are cineva de spus ceva? Nu.

Propunerea Universitatii Craiova, de infiintare a campionatului national de tineret rezerve – respinsa in 5 minute

    Trecem la punctul 2 pe ordinea de zi: Propunerea SC „U” Craiova de infiintare si disputare a unui Campionat de tineret Liga I.
    Cine este de acord?

Dl Gh. Chivorchian:
    Daca este sa aprobam, sa dezbatem. Din punctul meu de vedere, este interesanta propunerea Universitatii Craiova, numai ca astazi sunt cluburi de prima liga care evolueaza in Liga a II-a si Liga a III-a. Daca vom aproba propunerea Universitatii Craiova, clubul Politehnica Timisoara este de acord, venim cu propunerea catre dumneavoastra, sa mergeti mai departe catre Comitetul Executiv al FRF ca echipele satelit care exista in momentul de fata la cluburi sa poata fi transferate daca au societati comerciale, iar noi sa continuam campionatul.
    Eu sunt de acord deci sa infiintam acest campionat de tineret in situatia in care se infiinteaza echipe care sa activeze in Liga a II-a si Liga a III-a, pe care sa le transferam la alte societati comerciale.

Dl Ov. Stanga:
    Care este avantajul?
    Despre infiintarea acestui campionat am discutat cu domnul Piturca. Pe mine ma ajuta mult pentru ca am avut o activitate si o competitie foarte buna si am reusit sa ma incadrez in aceeasi forma sportiva.

Dl I. Muresan:
    Sigur ca din punct de vedere teoretic este greu de realizat. Datorita faptului ca Liga I joaca un fotbal in noroi, am jucat la Craiova in noroi, am jucat in noroi la Bistrita, la Vaslui, parerea mea este ca nu vor avea terenuri unde sa joace.
    In al doilea rand, cred ca nu este cazul pentru ca sunt niste costuri financiare. Mult mai important este ca sa obligam cluburile sa-si faca terenuri de joc, de antrenament pentru Liga a II-a, pentru ca este pacat ca sa bagam acesti tineri in mocirla.

Dl M. Stan:
    Noi am trait experienta aceasta si startul este sortit esecului. A mai fost campionatul de tineret, un campionat fara miza, un campionat desfasurat in anonimat care nu are niciun castig pentru nimeni. Avem niste obiective si de cativa ani ne-am creat fiecare echipa a doua, a treia in cazul nostru de unde au inceput sa apara rezultate, care este cea mai buna organizare si ne ajuta aceasta competitie mult mai bine. Eu am respins aceasta idee. Nu vom fi de acord pentru ca noi lucram cu echipe din Liga a III-a ca satellite ale noastre unde folosim numai juniori si unde rezultatele au inceput sa apara. Avem 11 jucatori.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Eu voiam sa exprim aceeasi idee pe care a exprimat-o si domnul presedinte Stan de la Otelul. Nu se justifica pentru ca nu exista interes. Dupa aceea, cheltuielile sunt mari, sunt peste cheltuielile de la Liga a II-a sau a III-a pentru ca trebuie facute deplasari la nivelul tarii, deci niciun punct de vedere nu merita, iar in momentul cand s-a desfiintat tineretul mi-a parut rau.

Dl D. Dragomir:
    Supun la vot.
    Cine este de acord cu infiintarea unui campionat de tineret in Liga I? – 4 voturi
    Cine este impotriva? – majoritatea
    Cine se abtine?
    – Nu se aproba.
    Deci patru cluburi sunt de acord sa se infiinteze si 14 cluburi nu.
    Deci nu a avut finalitatea propunerea.

Dl M. Stoica:
    Este normal si punctele de vedere sunt exprimate cu argumente. Noi care suntem un club nou nu ne putem face echipa a doua decat in „onoare”. Eu sunt de acord cu tot ceea ce s-a spus. Din pacate, competitia la juniori este sub orice critica. Veti intalni scoruri de 20-0 la juniori. Eu am incercat sa fac un campionat de tineret cu echipele din judetele limitrofe, dar am constatat ca oamenii nu sunt interesati. Deci noi trebuie sa pierdem un an in „onoare”.

Dl D. Dragomir:
    Faci hartie catre federatie ca sa tina cont de ce hotaram.

Dragomir: „Haideti sa lasam comisiile la FRF”

Trecem la punctul 3 de pe ordinea de zi: Punctul de vedere al cluburilor din Liga I privind Comisiile de Disciplina, Apel si CSJ.
    Dupa cum cunoasteti, am pierdut la judecatorie comisiile pentru ca ei au fost mai dibaci decat noi si va cer permisiunea sa nu mai facem recurs. Lasati comisiile la federatie. Stiu ca unii dintre dumneavoastra nu doriti. Hai sa le lasam la ei pentru ca incep sa se indrepte lucrurile acum pentru ca se fac niste abuzuri. Am ascultat in Comitetul Executiv niste lucruri care i-au deranjat extraordinar. Am spus ca nu vom avea liniste in acest campionat pana cand dumneavoastra inclusiv, chiar daca Lupescu este de buna-credinta, trageti la raspundere arbitrii din actualul campionat, veniti cu arbitrii la Liga I si facem tragerea la sorti in prezenta dumneavoastra.
    Deci supun la vot.
    Cine este de acord sa facem o adresa din partea Adunarii Generale catre FRF ca in primavara acestui an care vine sa se faca tragerea la sorti in fata tuturor presedintilor de cluburi din Liga I.

Dl Gh. Chivorchian:
    Liga Profesionista de Fotbal sa-si cunduca absolut toata activitatea incepand cu comisiile de care vorbiti dumneavoastra, cu delegarea arbitrilor, cu analiza etapei si asa mai departe. Deci, altfel mai revenim aici, mai vedem cum este democratic, daca vreti, sa ne conducem activitatea aceasta cele 18 cluburi. Noi putem sa va delegam pe dumneavoastra, vicepresedintele si secretarul general ca sa va ocupati de organizare. De ce sa ne certam? Este o parere.

Dl Gr. Sichitiu:
    Sustin propunerea domnului Chivorchian in sensul ca, din punct de vedere statutar, Liga nu poate fi mandatata partial. Ori au incredere, ori n-au incredere in capacitatea noastra de a ne organiza si a conduce fotbalul. Este imposibil sa spunem ca la comisii noi nu suntem capabili, ci numai sa le facem pe toate celelalte. Cand am fost mandatati ca sa organizam campionatul fotbalului profesionist al cluburilor nu s-a specificat in regulament sau in statut ca suntem mandatati partial.

Dl D. Dragomir:
    Supun la vot daca continuam procesul in instanta sau nu pentru ca dumneavoastra hotarati, nu eu.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Daca nu continuam procesul se opreste tot. Hai sa votam! Ne lasati sa ne organizam noi sau nu.

Dl D. Dragomir:
    Ce propuneti?

Dl Gh. Chivorchian:
    Eu propun ca absolut toata organizarea Ligii Profesioniste de Fotbal sa se faca.

Dl Gr. Sichitiu:
    Daca ni s-a spus s-o organizam inseamna ca avem dreptul si imputernicirea federatiei pe toate zonele, nu numai la disciplina si sa ni se taie publicitatea, regulamentele. Noi dorim sa se respecte.

Dl D. Dragomir:
    Cine este de acord sa continuam procesul la instantele superioare va rog sa ridice mana in sus. Sunt 16 cluburi. Deci 16 cluburi doresc continuarea procesului.
    Eu am vrut sa tin cu federatia. Membrii Adunarii Generale decid, nu Dragomir.

Dl M. Stoica:
    Membrii comisiilor sa poarte o discutie. Eu ce am auzit acolo nu mi-a venit sa cred. Nu vreau sa dezvolt prea mult situatia aceasta. Nu se poate ca presedintele Comisiei de Disciplina sa-mi spuna: „Domnule, dumneata aici nu ai parteneri oameni din fotbal”. Asta mi-a spus. Daca s-a dat o hotarare si m-au suspendat, m-am dus la Comisia de apel, care mi-a spus ca nu exista nicio hotarare.

Dl D. Dragomir:
    In data de 21 decembrie cand va fi Adunarea Generala numai pentru drepturile de televizare la ora 12 impreuna cu federatia ne intalnim si discutam toate aceste probleme. Deci, noi impreuna cu federatia decidem sa vina si presedintii de comisii macar si atunci decidem daca continuam procesul sau nu. Asta am votat.

    Punctul 4 de pe ordinea de zi se refera la punctual de vedere al cluburilor din Liga I privind delegarea arbitrilor la meciurile din campionatul organizat de LPF.
    Vreau sa va spun ca astazi, in numele dvs., am luat cuvantul la sedinta Comitetului Executiv si am cerut imperios ca sa se traga la sorti arbitrii pentru ca altfel nu opreste nimeni discutiile mai ales din presa. Ceea ce s-a intamplat astazi in Comitetul Executiv, si dl doctor este martor aici, arata ca e imposibil sa opresti dreptul cuiva de a se exprima liber, daca cineva vorbeste este suspendat s.a.m.d. Cu asa ceva nu am fost de acord si am luat atitudine. Aceasta problema o amanam pentru data de 21 decembrie ca s-o discutam si cu ei, oameni buni.
    Am si eu o rugaminte. Am facut o gafa, dar eu zic ca nu este grafa. Sa acordam o prima de 1000 de euro la fiecare component care a facut parte din lotul de jucatori si staff-ul echipei nationale, dar nu mai mult de 40.000 de euro.
    Intrucat este Adunarea Generala Extraordinara nu avem punctul Diverse.  

Dl G. Copos:
    Stimati colegi,
    Am o rugamintea. Noi avem trei reprezentanti in Comitetul Executiv al FRF. Sa desemnati pe cineva care sa ne faca si noua o sinteza de o pagina dupa fiecare sedinta a Comitetului Executiv ca sa stim ce probleme au fost discutate. Domnul doctor sa ne-o faca.

Dl D. Dragomir:
    Toate materialele le multiplicam si vi le trimitem dumneavoastra.

Dl G. Copos:
    Este exagerat sa ne dati toate materialele pentru ca n-am timp sa le vad, dar macar o pagina sa ne dati.
    Sunteti de acord sa facem asa?
VOCI: Daaa!

Dl G. Copos:
    Va multumesc!

Dl Gh. Chivorchian:
    Mi s-a spus ca dupa fiecare sedinta a Comitetului Executiv, la toate cluburile afiliate ni se comunica ce s-a hotarat si de la Comitetul de Urgenta.

Dl D. Dragomir:
    Domnilor,
    Acum as vrea sa discutam punctul 1 de pe ordinea de zi: Prezentarea, analizarea si adoptarea unei decizii privind contractul de consultanta cu Deloitte Consultanta SRL si proiectul Caietului de sarcini pentru vanzarea la licitatie a drepturilor TV, Liga I, pe o perioada de 3 ani incepand cu editia de campionat 2008 – 2009.
    Domnilor,
    Vreau sa va spun ca la aceasta discutie noi trebuia in mod expres sa invitam patronii. Asa cum a venit George, asa trebuie insotit de presedinte fiecare patron. Sa va spun de ce. Sunt niste lucruri aici care s-ar putea sa deranjeze. De exemplu, ei au cerut din suma noastra care pleaca de la 18.000 de euro sau cat s-a stabilit, deci este cifra noastra pentru ca noi am stabilit-o. Ei vor, daca iei de la 55.000 de euro in sus, cum a spus domnul Copos, sa ia 3 la suta, dar daca ne ia din toata suma inseamna ca ei sunt campionii tarii.

Dl av. C. Ciubotea:
    Acesta ar fi aspectul care tine de bucataria noastra de organizare. Nu trebuie sa uitam ca si ei sunt oameni de afaceri care incearca sa obtina profit . Sunt deja anumite probleme legate atat de training, de contracte, cat si probleme juridice, nemaivorbind de materiale si de aceea nu vreau sa le supun si dezbaterii si contractul cu Deloitte va fi o problema pentru ca sunt niste clauze de publicitate, clauze cu cheltuieli de deplasare, clauze cu TVA. Insasi modul organizare a licitatiei nu numai ca este defectuos, dar este vorba de Ordonanta 36, care nu se aplica si alegerea unei asemenea proceduri ar ingreuna foarte mult procedura de licitatie care este foarte simpla. Daca vreti, ne putem face propriul regulament impreuna cu cei de la Deloitte si problema principala ar fi caietul de sarcini si negocierea contractului.

Dragomir: „Sunt urmarit de DNA! Nu ma mai risc la drepturile tv! Facem licitatie!”

Dl D. Dragomir:
    Propun sa lasam pentru data de 21 decembrie cand vor veni si patronii.
    Cine este pentru?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – Se aproba in unanimitate.
    Ii anuntam pe cei de la Deloitte ca ne intalnim cu ei pe 21 decembrie.

Dl J. Padureanu:
    As veni cu alta propunere la toata afacerea aceasta. Eu cred ca suntem prea saraci. Vorbesc in numele clubului meu, dar sunt si altele ca Gloria Bistrita. Ce ne trebuie noua intermediari in toata treaba aceasta? Eu propun sa consideram treaba aceasta incheiata, sa ne spunem ca nu ne intereseaza acest contract, sa numim cinci conducatori de cluburi si asta s-o luam in functie de localitatile unde sunt cele 18 cluburi din provincie – patru reprezentanti, cluburile de aici atatia reprezentanti si in 21 decembrie sa se discute problema aceasta pentru ca stim si noi sa facem negocieri.

Dl D. Dragomir:
    Eu sunt cercetat de DNA. Va rog sa tineti cont si de parerea mea. Luati o hotarare in data de 21 decembrie impreuna cu toti patronii. Eu zic sa amanam pana pe data de 21 decembrie pentru ca pana atunci este destul timp sa facem licitatie. Fara licitatie nu se poate face.

Dl J. Padureanu:
    Licitatie.

Dl D. Dragomir:
    Eu nu mai vreau sa mai risc.

Dl J. Padureanu:
    Licitatie si este foarte simplu.

Dl Gh. Chivorchian:
    Eu nu sunt de acord cu ceea ce s-a facut.

Dl D. Dragomir:
    Domnul Bosanceanu, care are multa experienta, sa ne spuna si dansul pentru ca dansul a propus Deloitte.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Nu eu am propus-o.
    Eu cred ca avem nevoie de expertiza unui consultant. Discutam de Liga profesionista de Fotbal, nu discutam de cooperativa din nu stiu ce comuna. Orice firma care se respecta organizeaza licitatiile private, apeland la firmele de consultanta pentru ca firmele puternice care au mii si mii de angajati nu au expertiza necesara ca sa organizeze licitatii, sa faca caietul de sarcini, pentru ca noi organizam trei – patru licitatii pe an, iar o firma de consultanta are expertise pentru zeci si zeci de astfel de actiuni internationale. Suma este foarte mare. Asta nu inseamna ca noi nu avem libertatea ca sa mergem, sa solicitam oferte si de la celelalte firme de consultanta.
    Deci eu, la Farul Constanta, am declansat o licitatie pentru evaluarea clublui si am primit oferte de la toate societatile de consultanta mari. Deloitte a fost cea mai scumpa. Ea mi-a cerut 200.000 de euro. Cu o alta firma de consultanta am cazut de acord la o suma de opt ori mai mica.

Dl J. Padureanu:
    Pai, noi nu suntem in stare cati suntem aici?
   
Dl Gh. Bosanceanu:
    Nu este prost cine cere, este prost cine da, zice proverbul. Stim cu toii lucrul acesta. Este bine ca pana in 21 decembrie sa solicitam oferte pe acelasi buget de la celelalte firme de consultanta, sa discutam pe 21 decembrie.
Dl D. Dragomir:
    Cine este de acord sa cerem si de la alte firme de consultanta oferte?
    Se opune cineva?
    – In unanimitate Adunarea Generala a hotarat ca sa caute si alte firme de consultanta pentru contract.

Dl J. Padureanu:
    In aceasta situatie ar trebui sa nu mai punem conducatorii de cluburi sa participe la aceasta negociere.

Dl R. Urs:
    Pana acum, comisia a avut doua runde de discutii cu cei de la Deloitte.

Dl J. Padureanu:
    Eu va propun sa reluam toata discutia care a avut loc atunci si sa alegem cinci membri.

Dl av. C. Ciubota:
    Mai devreme de doua sau trei saptamani nu vom avea oferte. Societatile de consultanta se ocupa si nu mai exista nicio discutie asupra caracterului oneros asupra acestei chestiuni.

Dl J. Padureanu:
    Orice intermediere costa bani. Pai, de ce sa luam banii acestia noi si sa-i dam la o firma de intermediere? Ceea ce s-a facut pana acum a fost foarte correct. Firmele de consultanta sunt prea pretentioase.

Dl Horoba:
    Dumneavoastra faceti o licitatie.

Dragomir: „Ce trece de 50 milioane din drepturile TV, sa dam 4-5% comision!”

Dl R. Urs:
    Domnilor,
    Suntem capabili sa organizam licitatia si slava Domnului ca am solicitat si am primit drepturile de televiziune. Conditiile s-au schimbat, actionam intr-o piata concurentiala extraordinara. Actionam in conditii pe care noi nu le stapanim. Apar oferte de la societtati comerciale de consultanta pe care nu le cunoastem. Nici noi nu suntem lipsiti de experienta in asemenea situatie.
    Problema este alta, mergem cu oferta noastra. La oferta noastra pe care noi o stim oferim un dolar, ma rog, exagerand, oferim o mie de dolari si le oferim3 la suta. Daca aduc 3 lei, dam un comision de solicitudine, dar cand vor fi trei – patru insi care vor oferte atunci problemele se schimba, atunci intervine rolul expertului. Deci avem nevoie de o consultanta, dar nu le nivel de 2 milioane de euro.

Dl D. Dragomir:
    Domnilor,
    Daca as fi fost cel care decide, as fi facut in felul urmator. La tot ce trece de 50 milioane de euro in sus noi va dam 4 sau 5 la suta din suma noastra. Aceasta este suma noastra, care este oferita. Cum sa dam noi 3 la suta din milioanele noastre? Cum sa dam noi banii nostri? Fixam o suma – 18 milioane, 54 milioane. La 54 milioane dumneata nu iei nimic. La peste 54 milioane noi va dam 4 la suta din tot ce aduceti dumneavoastra. Asta vrem sa discutam pe data de 21 decembrie.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Eu va propun sa le facem oferta.

Dl C. Ciubota:
    Mai este o problema. Trebuie avut in vedere trainingul. Stiu ca este trecut, dar este in anumite cazuri destul de mare. Deci trebuie negociat la sange trainingul.

Dl D. Dragomir:
    Noi, Adunarea Generala, am stabilit o suma de 18 milioane de euro. Aceasta este simpla. De ce sa mai iei bani pe suma aceasta? „Domnule, iti dam 3 la suta din suma pe care o aduci dumneata.”

Dl av. C. Ciubota:
    Mai mult de 2 la suta din ceea ce aduc ei nu trebuie sa primeasca.

Dl Gh. Chivorchian:
    Punctul nostru de vedere trebuie avut in vedere si de aceea am discutat o alta varianta.

Dl D. Dragomir:
    Dar Adunarea Generala nu ne-a dat voie sa cautam si altele.

Dl J. Padureanu:
    Sunt foarte multi oameni in aceasta sala care gestioneaza sute de milioane de dolari. Ce, noi nu suntem in stare sa gestionam treaba aceasta? Nu eu, ceilalti.

Dl D. Dragomir:
    Sa-i punem pe cei care au facut averi. Eu i-as pune pe Gigi Becali, pe George Copos, pe Badea sa faca o licitatie si sa dea bani.
   
Dl R. Urs:
    Niciodata nu vor sa dea bani.
   
Dl Horoba:
    Afara de Clubul CFR Cluj nu da nimeni bani.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Eu propun sa solicitati oferte cu aceeasi tema de la alte firme de consultanta.

Dl D. Dragomir:
    Puneti de fiecare data doi insi langa mine pe cine doriti pentru ca, daca ma puneti numai pe mine, o sa spuneti ca aranjez. Mai puneti inca unu – doi.

Dl Gh. Bosanceanu:
    Din Bucuresti.

Dl D. Dragomir:
    Domnule avocat, sa cautam firme din acestea.
    Pe cine cautam?

Dl J. Padureanu:
    Eu ma mentin in propunerea initiala.

Dl C. Ciubotea:
    Daca sunt patru oferte de la alte firme mari, nu mai este nevoie de nimic.

Dl J. Padureanu:
    Pentru peste 18 milioane de euro, le dam cat doresc ei.

Dragomir: „Sa va dea Dumnezeu sanatate!”

Dl Gh. Bosanceanu:
    Firmei Deloitte ii dam in niste termini pe care ii propunem. Mai putin de 6000 nu va accepta. Daca va uitati la membrii care sunt implicati, veti constata ca sunt oameni seriosi. Trebuie sa platim un onorariu de 10.000 de dolari pe luna, deci 60.000 dolari in 6 luni. Daca avem Diloitte sau care vor mai fi, sa fie langa noi pentru ca Liga Profesionista de Fotbal nu este societatea lui Bosanceanu sau a lui Mitica Dragomir, este a noastra, a tuturor. Oricum, cineva se va ridica peste un an, doi, ori altcineva care va veni in anii urmatori si va protesta si ne vom trezi cu alti colegi care nu inteleg. Deci sa fie onorariu 10.000 de euro pe luna timp de 6 luni si mai putin pentru ce depaseste 60.000 de euro.
   
Dl D. Dragomir:
    Sunteti de acord cu propunerea domnului Bosanceanu?
    Cine este impotriva?
    Cine se abtine?
    – Se aproba in unanimitate.
    In data de 21 decembrie va vom infirma ce firme mai concureaza.
    Va rog sa vina patronii cu conducatorii.

Dl J. Padureanu:
    Sa vina cu delegatie.

Dl D. Dragomir:
    Sa va dea Dumnezeu sanatate!”


 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Nicolae Ciucă a demisionat după DEZASTRU
BREAKING! Nicolae Ciucă a demisionat după DEZASTRU
Puștiul care plângea în 2012 pentru FCSB are o nouă echipă: unde evoluează acum
Puștiul care plângea în 2012 pentru FCSB are o nouă echipă: unde evoluează acum
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
Bombă în mercato! Se face transferul lui Andrei Rațiu. Detalii de la negocieri
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Ciolacu şi Lasconi sunt umăr la umăr!
LIVE TEXT | Alegerile prezidenţiale, pe site-ul Prima Sport! Ciolacu şi Lasconi sunt umăr la umăr!
Gigi Becali anunţă o răsturnare de situaţie pentru turul 2 în cursa prezidenţială! Ar fi alt lider după rezultate:
Gigi Becali anunţă o răsturnare de situaţie pentru turul 2 în cursa prezidenţială! Ar fi alt lider după rezultate: "El…
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Cum arată ACUM cea care în trecut era votată „cea mai sexy femeie din lume”! S-a schimbat total
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
Rezultate şocante, răsturnare de situaţie. REZULTATE ALEGERI în timp real
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Mircea Geoană, după exit-poll:
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să audă
Gigi Becali, DERAPAJ rușinos la adresa Elenei Lasconi! A spus-o public, ca toată România să audă
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Cristian Cioacă nu mai scapă. Decizia luată după moartea Elodiei Ghinescu
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de…
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Max Verstappen, campion mondial pentru a patra oară în Formula 1
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el a votat în diaspora
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a însoțit-o pe soție, deși el…
×