A venit, a semnat, a poruncit! Reghe are șanse să devină cel mai dur antrenor din Ghencea:** „Să nu miște nimeni!” Cele șapte reguli care îi vor teroriza pe steliști

Noul antrenor al Stelei este decis să nu lase la voia întâmplării aspectele legate de funcționarea clubului. În acest sens va transmite un set de reguli ce vor trebui respectate de toți angajații roș-albaștrilor

Experiența nefastă de la Craiova l-a determinat pe Reghecampf să se protejeze în fața actelor de indisciplină
Antrenorul va acorda o atenție specială relației dintre club și mass-media
Reghecampf va aplica un sistem strict de amenzi, însă va avea grijă să-și și răsplătească jucătorii.

Sosirea lui Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică a Stelei coincide cu instaurarea unui regim de cazarmă în Ghencea. Recunoscut pentru duritatea și seriozitatea cu care planifică fiecare amănunt din viața echipei, tehnicianul va aplica la Steaua un set de reguli prin care dorește să țină sub control viața fotbaliștilor. Începând de la programul acestora în zilele în care nu sunt în cantonament, trecând prin controlul alimentației, și până la supravegherea atentă a relației cu presa, Reghecampf are șanse să devină unul dintre cei mai duri antrenori ai Stelei din ultimii 20 de ani. Potrivit apropiaților acestuia, Reghecampf și-a definitivat setul de reguli după ce a trecut printr-o experiență marcantă la Craiova, atunci când a fost dat afară de Mititelu la intervenția fraților Costea.

1. Clubberi din Ghencea, atenție!
Distracția până la ore înaintate nu mai este o opțiune pentru fotbaliștii Stelei. Reghecampf a demonstrat până acum, la echipele pe care le-a mai antrenat, că nu tolerează escapadele nocturne. Atunci când pregătea Craiova avea obiceiul de a colinda orașul pentru a verifica pub-urile și cluburile în căutarea propriilor elevi. „Victimă” i-a căzut Marco Zoro, cel care a fost certat chiar la fața locului de către antrenor.

2. Ținută obligatorie, indiferent de condiții
Un alt aspect la care Reghecampf ține foarte mult este cel reprezentat de modul în care se prezintă fotbaliștii. Astfel, antrenorul le va interzice acestora să vină în șlapi la ședințele tehnice și la vizionări, indiferent de căldura de afară. Potrivit „regulamentului” lui Reghe, fiecare jucător trebuie să fie încălțat cu pantofi sport și cu șosete. Aceeași ținută va fi obligatorie și atunci când vor merge să mănânce.

3. Încolonarea și „la masă!”
Fără pizza și papanași, dar și fără program preferențial pentru orele de masă. Reghecampf insistă ca toți fotbaliștii pe care îi antrenează să respecte programul și să vină toți o dată la cantină, pentru masă. În același sens, Reghe este recunoscut pentru faptul că discută cu bucătarul pentru stabilirea meniului. Mai mult, fotbaliștii nu vor avea voie cu snacks-uri sau fast-food în autocarul echipei.

4. Străinii vorbesc în presă doar cu „însoțitor”
Reghe a găsit o măsură și pentru a se asigura că nu există diferențe de interpretare între declarațiile străinilor de la Steaua și ceea ce apare în mass-media. Astfel, fotbaliștii care nu vorbesc limba română vor fi însoțiți în permanență de ofițerul de presă sau chiar de către Reghecampf atunci când dau declarații.

5. Amenzi serioase pentru indisciplină
Experiențele neplăcute trăite la Craiova, dar și veștile că la Steaua au existat sezonul trecut mai multe conflicte între fotbaliști, sunt motivele pentru care Laurențiu Reghecampf a decis să apeleze la amenzi. Astfel, actele de indisciplină de orice fel vor fi însoțite de sancțiuni financiare aspre.

6. Respecți regulile? Primești primă!
În „dictatura” lui Reghecampf nu există doar lucruri rele pentru fotbaliști. Tehnicianul știe să gestioneze relația cu vestiarul și are grijă ca elevii săi să fie recompensați atunci când rezultatele de pe teren sunt mulțumitoare și nu există probleme de comportament. Drept mulțumire, Reghe se implică personal în discuțiile cu cei din conducere pentru acordarea de prime și alte bonusuri.

7. Banii din amenzi se duc la caritate
Întregul sistem de amenzi de la echipele antrenate de Laurențiu Reghecampf este centralizat de un „casier” desemnat dintre jucători. La Universitatea Craiova responsabil pentru colectarea banilor era căpitanul Andrei Prepeliță. Cu banii acumulați, antrenorul prefera să scoată întregul lot în oraș, la masă, dar alegea să și doneze o parte către cămine de copii sau de bătrâni.

Am primit asigurări că eu și staff-ul meu vom avea putere deplină pentru că noi răspundem de rezultate
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Reghe are mână liberă să instaureze disciplina la echipă, să nu miște nimeni
Gigi Becali, patron Steaua

Publicat: 09 06. 2012, 03:00
Actualizat: 09 06. 2012, 03:00