Conflictul dintre Clubul Sportiv al Armatei și clubul lui Gigi Becali pe marginea mărcii Steaua a creat o ruptură între echipa de fotbal și suporteri. După ce a pierdut marca, echipa de fotbal a jucat cu tribunele aproape goale. Este un detaliu care, probabil, va ajuta CSA Steaua să scoată mai mulți bani în negocierile pe care le va avea cu cei din FCSB.
Conducerea Stelei a subestimat inițial forța mărcii pe care au pierdut-o. Într-un plan de repliere, Gigi Becali le-a dictat angajaților să nu intre în negociere cu MApN pentru marcă și să deseneze altă emblemă în locul celei pe care a pierdut-o. Patronul FCSB a considerat că suporterii vor rămâne alături de echipa de fotbal și după pronunțarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Socotelie din închisoare nu s-au potrivit cu cele de pe stadion. Mai întâi, membrii Peluzei Sud – cei mai critici cu actuala conducere – au anunțat că nu se vor mai prezenta la meciuri după ce clubul de fotbal a pierdut marca. Ba chiar au făcut demersuri pe lângă MApN să înființeze o nouă echipă de fotbal, care să fie înscrisă în liga a patra și să folosească marca recuperată de la Gigi Becali.
Ultrașii de la Peluza Sud au fost urmați de cei de la Peluza Nord, care au anunțat de asemenea că nu își vor mai susține favoriții până când problema mărcii nu va fi lămurită în totalitate. S-a ajuns astfel la situația în care FCSB a jucat derby-ul cu Rapid cu susținută de o galerie mai mică decât cea a oaspeților.
Atitudinea suporterilor, avantaj pentru MApN
Nu numai ultrașii s-au îndepărtat de echipă din cauza pierderii mărcii, ci și spectatorii de rând. Această situație este în favoarea Armatei, care poate obține o sumă mai mare pentru marcă, în negocierile cu clubului de fotbal: „De când au pierdut marca, prezența pe stadion a scăzut considerabil. Este în avantajul Armatei, care va scoate astfel în evidență forța mărcii Steaua. În evaluarea mărcii va cântări destul de mult atitudinea pe care suporterii au avut-o după pierderea mărcii, iar asta va duce valoarea ei în sus”, ne-a declarat Dorin Drula, reprezentantul firmei de evaluări Preciss, unul dintre cei mai tari jucători în domeniu.
În acest moment, reprezentanții Armatei pregătesc procedurile pentru demararea unei licitații publice pentru stabilirea unui evaluator. Potrivit estimărilor făcute de Dorin Drula, evaluarea mărcii Steaua poate dura aproximativ o lună de zile. După ce evaluatorul va stabili valoarea mărcii, urmează să înceapă negocierile cu FCSB pentru marcă. De precizat că CSA Steaua nu este interesată să cedeze definitiv marca, ci este interesată să o predea cu licență, contra unei sume anuale care va fi stabilită în eventualele negocieri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER