ACS Poli are datorii la stat de peste 1 milion de euro, dar nu se sperie de noile condiții de licențiere impuse de FRF. Când speră clubul timișorean să-și plătească toate restanțele
Noul regulament pentru licențierea cluburilor de Liga 1 a provocat rumoare la Timișoara. Comitetul Executiv al FRF a votat ca din sezonul 2018-2019 să nu mai poate juca în primul eșalon cluburile cu datorii la stat. Firește, cum ACS Poli are probleme în acest sens, mulți au considerat că clubul bănățean va dispărea de pe prima scenă, indiferent de rezultatele sportive. În conducerea clubului însă, îngrijorare nu e atât de mare.
Răzvan Burleanu a explicat, luni, că prin noua regulă se urmărește ca, în doi ani, cluburile în insolvență să nu mai joace în Liga 1. Astfel, se vor evita în viitor situații în care lista participantelor în cupele europene nu era decisă doar de clasamentul final, ci și de situația economică a echipelor, întrucât în Europa nu pot juca cluburile aflate în procedura de insolvență.
Cei de la ACS Poli consideră că nu există o presiune pentru dosarul ce trebuie terminat până la data de 31 martie anul viitor. „Eu nu cred că se aplică de acum. Nu am primit încă nimic oficial, va trebui să primim. Sunt multe cluburi cu datorii la stat, Poli Iași, Mediașul, care e în insolvență, au apărut mai nou probleme la Voluntari”, a precizat vicepreședintele Radu Birlică.
Clubul timișoean a primit în vară un certificat fiscal cu „0” la capitolul datorii
Vara trecută, ACS Poli a rămas fără cei peste 700.000 de euro pe care urma să îi primească din drepturile TV, deoarece ANAF a pus sechestru pe sumă. Totuși, cu această ocazie, s-a semnat o reeșalonare pe trei ani a datoriei ce ajunsese la peste 2 milioane de euro. Clubul achită lunar 50.000 de euro, iar conturile au fost deblocate. Acum, ACS Poli ar mai avea 1,4 milioane de euro datorii la stat.
Probleme ar putea apărea dacă clubul nu mai respectă eșalonarea lunară. „La noi, deocamdată, nu sunt probleme, atâta timp cât ne ținem de plățile eșalonate. Dar pot apărea în viitor, dacă nu vom mai putea respecta reeșalonarea”, a explicat Birlică.
Rezultatele bune din teren pot salva problema mai repede
Deși clubul a semnat o reeșalonare pe trei ani, cu șase jucători puși gaj, cei de la ACS Poli nu exclud să rezolve problemna mai repede. Pentru asta însă, au nevoie de un „pot” mai mare din drepturile TV. „Dacă ne clasăm pe locurile 1-8 vom putea stinge datoriile în vară”, a adăugat Radu Birlică.
Acum, ACS Poli e pe locul, 9, cu 21 de puncte după 16 etape desfășurate în Liga 1.