AFAN către Steaua în „cazul Mureșan – Rusescu”: Mergeți la TAS

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) din România încurajează demersul Stelei de a se adresa TAS în cazul Mureșan – Rusescu, după decizia de ieri a Comisiei de Recurs a FRF care îi anulează suspendarea de 16 etape mijlocașului de la ASA Tg. Mureș. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul www.afan.ro, Sindicatul fotbaliștilor își manifestă îngrijorarea față de faptul că „fapte de o asemenea gravitate rămân nepedepsite” și cere, „cu maximă urgență”, ca FRF să aducă ajustările necesare în Regulament, prin modificare prevederilor regulamentare actuale de o manieră neinterpretabilă.

AFAN mai atrage atenția că în trecut în Regulamentul Disciplinar al FRF au existat prevederi clare ce pfereau comisiilor competența de a modifica decizii eronate ale arbitrilor, prevederi care au fost eliminate din Regulament în 2009.

Puteți citi mai jos întregul comunicat AFAN cu privire la „cazul Mureșan – Rusescu”: „ÎÂŽn legătură cu decizia pronunțată luni  de Comisia de Recurs a FRF, prin care au fost înlăturate sancțiunile pronunțate de Comisia de Disciplină a FRF de16  etape  de  suspendare  și  penalitate  financiară  pentru  jucătorul  Gabi Mureșan, AFAN face următoarele precizări:

 „ÎÂŽn legătură cu decizia pronunțată luni  de Comisia de Recurs a FRF, prin care au fost înlăturate sancțiunile pronunțate de Comisia de Disciplină a FRF de16  etape  de  suspendare  și  penalitate  financiară  pentru  jucătorul  Gabi Mureșan, AFAN face următoarele precizări:
 
 1. Ne manifestăm îngrijorarea  față  de faptul că în urmă judecării  de către comisiile  FRF, fapte  de  o  asemenea  gravitate   rămân nepedepsite. Totodată, faptul că cele două comisii – cea de disciplină și cea de recurs – au pronunțat hotărâri contradictorii, fac dovadă că prevederile regulamentare sunt incomplete și interpretabile în spete de natură  celei  în  cauză,  fapt  ce  impune  cu  maximă  urgență  că  în Comitetul Executiv al FRF să se aducă ajustările necesare, astfel încât să nu mai existe situații similare. AFAN condamnă violentă de orice fel în fotbal și susține orice măsuri care ar diminua sau înlătura actele ce  pun  în  pericol  sănătatea  jucătorilor  și  în  final  carieră  lor fotbalistică.
 
 2. În speță de față, AFAN încurajează demersul clubului  Steaua de a se adresă TAS, cu atât mai mult cu cât interpretarea la nivel național a celor două comisii a fost divergența.
 
 3. Față de hotărârea luată cu opinie majoritară a membrilor Comisiei de Recurs,  oricare  ar  fi  aceștia,  și  de  faptul  că  respectivă  hotărâre  a generat  numeroase  polemici,  precizăm  că  în  conformitate  cu prevederile art.  26, pct.  6.3 din RSTJF, după numire, membrii sunt independenți față de cei care i-au propus, orice imixtiune din partea acestora  în  activitatea  lor,  fiind  interzisă.  Atenționam  așadar  că deciziile  membrilor  numiți  în  Comisia  de  Recurs  la  propunerea AFAN, indiferent dacă au făcut parte din opinia minoritară sau cea majoritară,  reprezintă  convingerea  lor  cu  privire  la  aplicarea prevederilor regulamentare și legale și nu poziția oficială a AFAN.
 
 În  concluzie,  AFAN  apreciază  că  se  impune  găsirea  unor  soluții  prin modificarea  prevederilor  regulamentare  actuale,  de  o  manieră neinterpretabila, care să dea posibilitatea comisiilor, fără putință de tăgadă, să nu lase nepedepsit pe viitor niciun act de agresiune pe teren și în afară acestuia, de natură să pună în pericol carieră sportivă a jucătorilor de fotbal.
 
 Mai mult decât atât, atragem atenția că au existat în trecut în regulamentele FRF (Regulamentul Disciplinar) prevederi în această materie, care erau clare în a oferi comisiilor competență de a modifică decizii eronate ale arbitrilor, respectiv  a€œart.91 – Competență specială, pct.b) – rectificarea unor erori ale arbitrilor în deciziile disciplinare”, prevederi care însă au fost  eliminate din regulament în anul 2009″.

Publicat: 20 11. 2014, 21:02
Actualizat: 20 11. 2014, 21:03