Alertă la o formație din Liga I! Medicii echipei vor să renunțe: „S-au speriat de protocolul impus și vor să plece, nu vor să-și asume răspunderea!” | EXCLUSIV
Regulile severe impuse de către autorități pentru reluarea antrenamentelor în Liga I i-au speriat pe mai mulți oficiali ai unor formații din primul eșalon. Mulți antrenori și șefi de cluburi au declarat că reluarea campionatului nu se poate face în condiții de maximă siguranță pentru jucători, tehnicieni, conducători și se tem de eventuale urmări în cazul unor infectări cu COVID-19 în rândul fotbaliștilor.
- Carantinarea și testele Covid-19, gaură de peste 100.000 de euro în bugetul unei echipe din Liga 1! Cum se pot tripla cheltuielile
- Poli Iași a stabilit staff-ul tehnic la „Primavera”! Antrenorul care i-a crescut pe Alex Crețu și Panțîru, dar și un fost căpitan al Politehnicii, numiți la cârma echipei secunde a clubului
Președintele executiv al Politehnicii Iași, Ciprian Paraschiv, a declarat pentru ProSport că medicii echipei din Copou, Eugen Moroșanu și Alexandru Pătrașcu, vor să plece de la echipă, aceștia fiind speriați de protocolul impus de către autorități.
Totodată, oficialul ieșean a cerut mai multe lămuriri privind reluarea campionatului și derularea antrenamentelor.
„Cu riscul de a părea scandalagiul de serviciu, dar mă întreb: când apare ceva clar legat de calendarul Ligii I, când se va juca, dacă se va juca? Nu avem decât niște simulări și un ordin comun MS/MTS cu multe ambiguități, nepublicat în Monitorul Oficial. Și vin și întreb: intrăm în cantonament sau nu? Și de când o facem? Pentru că reprezentanții hotelieri nu stau după mine și semnează un contract de azi pe ieri, să știm și noi clar perioada.
Trebuie să facem vizita medicală sau nu? Pentru că în Iași ambulatoriul de medicină sportivă este închis acum. M-am trezit acum că cei doi doctori ai echipei (n.r. Eugen Moroșanu și Alexandru Pătrașcu) s-au speriat de protocolul impus și vor să plece, nu vor să-și asume răspunderea. Li se pare greu de respectat acest protocol și le este frică, pentru că au mare răspundere. Ei sunt pe picior de plecare și sunt nevoit să caut alți medici. Suntem deja în data de 12 mai și nu avem ceva clar stabilit, ne antrenăm câte trei, câte patru sau câte cinci jucători? Și de când avem voie să o facem în efectiv complet? Avem nevoie de decizii clare!”, a declarat pentru ProSport președintele Ciprian Paraschiv.
Discuții avansate cu Mircea Rednic pentru un nou angajament
Oficialul ieșean s-a referit și la discuțiile purtate cu antrenorul Mircea Rednic privind prelungirea angajamentului cu încă un sezon și speră ca tratativele să se concretizeze cu semnătura tehnicianului pe un nou contract.
„Mircea este un antrenor la care țin foarte mult. Pentru că, dincolo de a fi un profesionist desăvârșit, fapt ce l-a demonstrat într-un termen foarte scurt, a pus și mult suflet în echipa Iașiului. Dar pot să îi înțeleg pe undeva și nehotărârea privind prelungirea contractului, ne așteptăm amândoi ca Iașiul, orașul, comunitatea, să fie primul actor care ajută echipa la greu. Este foarte important, ca să construim sustenabil, ca Mircea să-și prelungească contractul. Discuțiile sunt avansate și sper să semnăm un nou contract”, a mai spus Paraschiv.
Probleme cu cash flow-ul
Acesta a făcut un apel la jucători să înțeleagă situația financiară dificilă prin care trece clubul în această perioadă. „Jucătorii trec printr-o perioadă grea, și nu doar cei ai Iașiului, mai multe echipe au mari probleme cu cash flow-ul. Va trebui să negociem prelungirea de contracte iar ei vor trebui să înțeleagă impactul economic al pandemiei care a afectat și fotbalul.
încă o dată, vreau să le mulțumesc pentru tăria de caracter de care au dat dovadă pe perioada stării de urgență. Am o echipă frumoasă și valoroasă”, a mai spus Paraschiv, care s-a referit și la înființarea echipei secunde: „Da, este o perioada de recesiune pentru toată lumea și tocmai de aceea acum trebuie viziune și curaj. Este nevoie de echipa a doua, și nu de azi, de alaltăieri trebuia făcută. Chiar dacă începem din Liga a 4-a! Avem nevoie să facem o selecție cât mai exhaustivă a copiilor din tot județul. Până la urmă, suntem al doilea județ ca densitate umană, avem un bazin mare de selecție de unde putem extrage tineri care să crească sănătos”.