„Am avut accident de mașină, iar la două zile distanță era meciul cu Dinamo. Această rivalitate se transmite din neam în neam”. Mărturisirile lui Tilihoi înaintea partidei cu Dinamo

CS U Craiova – Dinamo, derby-ul etapei a 27-a a Ligii 1, are loc duminică, de la ora 17:30, pe Stadionul Extensiv. Meciul va fi tansmis în direct de Look TV și Digisport.

Siteul oficial al echipei tandemului Cârțu – Sândoi a publicat azi mărturisirea spumoasă a fostului mare jucător al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi. Fundașul alb-albaștrilor a făcut o incursiune în trecut, povestind un episod generator de ambiție și voință pentru actualii jucători de la CS U. 

„Nu există pentru mine și pentru Universitatea Craiova rivalitate mai mare decât cu Dinamo. Pentru că, timp de 12 ani cât am jucat eu în alb-albastru, am pierdut 2-3 campionate și câteva Cupe din cauza lor. Nu voi uita niciodată o noapte de Sfântul Nicolae, când am avut un accident de mașină, iar la două zile distanță era meci cu Dinamo. Staff-ul medical și conducerea echipei au hotărât că pot juca, iar pe tunel, în drumul spre teren, dinamoviștii mi-au transmis: Vezi cum joci, că știm de accident. Mi s-a părut incredibil că au aflat într-un timp atât de scurt”, spune Tilhoi pe www.csuc.ro

  • CS U Craiova se află pe locul 4 în Liga 1, cu 45 de puncte, în timp ce Dinamo se situează pe 6, cu 39 de puncte.

Tilihoi a continuat: „Dar sunt și amintiri frumoase. Când am bătut Dinamo în 10, cu 3-0, după ce-l eliminaseră pe Beldeanu că l-a tras de păr pe Dinu, ori 1-0, când Donose a înșirat cinci dinamoviști și a marcat, iar ei au pierdut campionatul. Acum, toți băieții trebuie să înțeleagă ce înseamnă Universitatea – Dinamo, care este miza. Că această rivalitate se transmite din neam în neam. Cum Oblemenco, Bîtlan, Deselnicu ori Titi Oțet ne-au învățat pe noi ce înseamnă un astfel de meci și Brandan, Nuno Rocha ori Mateiu au de la cine să primească sfaturi și o motivație în plus. Păi ce, Cârțu ori Săndoi au uitat ce a însemnat Știința – Dinamo?”, a încheiat fostul fotbalist care a început fotbalul în Brăila.

  • Data și locul nașterii: 9 decembrie 1956, Brăila
  • 1976-1987: jucator la Universitatea Craiova
  • august 1976: debut in divizia „A” la Universitatea Craiova
  • martie 1979: debut in nationala Romaniei
  • 1987/1988: jucător la Metalul Bocșa
  • 1990/1991: antrenor principal la Jiul Craiova (divizia „C”), pe care a promovat-o in divizia „B”
  • 1991/1992: antrenor secund la Electroputere Craiova (locul 3 in divizia „A”)
  • 1996/1997: antrenor la formatia de tineret a Universitatii Craiova (a câștigat titlul de campioană), apoi antrenor secund la seniori (antrenor principal: Emeric Ienei)

 

Publicat: 17 04. 2015, 18:53
Actualizat: 17 04. 2015, 18:58