Pare greu de crezut, dar a trebuit să treacă 20 de ediții de supercupă, aproape 24 de ani, ca să se acorde o lovitură de la 11 m. Ne referim strict la penalty-ul clasic și nu la loviturile de departajare. Golul marcat de Culio care a decis finala de la Craiova a fost primul marcat din punctul cu var. Aceasta a fost cea mai importantă premieră adusă de această confruntare.
Pentru prima oară gazdă a Supercupei a fost Craiova care astfel a devenit a 5-a localitate unde s-a disputat această competiție. A fost totodată și prima apariție a echipei locale într-o finală. Pentru a 5-a oară trofeul a fost disputat de două provinciale. A fost a 13-a finală decisă după 90 minute. Pentru a 8-a oară a fost 1-0, de altfel scorul cel mai des întâlnit.
Emmanuel Culio și Ciprian Deac i-au egalat la numărul de supercupe câștigate, câte 3, pe Marius Lăcătuș (numai cu Steaua) și Vasile Maftei (de 2 ori cu Rapid și o dată cu FC Voluntari), aceștia fiind cei care l-au obținut de cele mai multe ori. Dintre ceilalți jucători prezenți sâmbătă pe noul stadion „Ion Oblemenco”, în afara celor doi amintiți, doar Țucudean și-l mai adjudecase, pe vremea când era la Dinamo (la finala din 2012, când a marcat două goluri în poarta lui… CFR Cluj). Mai jucaseră finale: Arlauskis (chiar două), A. Mureșan, Camora, Hoban, Gardoș și Cicâldău.
Revenind la Culio, acesta a devenit al 8-lea străin care marcat în această competiție. # Pentru a 12-a oară trofeul a fost a câștigat de campioană. # Este primul trofeu din cariera de antrenor a lui Edward Iordănescu. Arbitrul Radu Petrescu ca și asistentul Ovidiu Artene s-au aflat la a doua lor finală de Supercupă, cei doi fiind tot împreună și la prima, cea din 2015 (Ardeal Tg.M. – Steaua).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER