UPDATE Tribunalul București a amânat miercuri cu o săptămână decizia de ieșire din insolvență a FC Dinamo, ANAF opunându-se închiderii procedurii până la soluționarea apelului la hotărârea de confirmare a planului de reorganizare, a declarat, pentru MEDIAFAX, administratorul judiciar Cătălin Dascăl.
„Instanța a amânat pronunțarea pentru o săptămână. Este greu de estimat ce anume va dispune, pentru că Finanțele s-au opus la închiderea procedurii, motivând faptul că au formulat apel la hotărârea de confirmare a planului. În mod normal, nu este suspensiv de executare, este posibil ca instanța să dispună fie închiderea procedurii și reinserția în activitatea economică a debitoarei, fie să spună că prorogă disputarea închiderii procedurii până când se soluționează apelul înaintat către Curtea de Apel. Nu știm încă ce se va întâmpla. A amânat pronunțarea o săptămână, practic joia viitoare vom cunoaște soluția”, a declarat Dascăl pentru MEDIAFAX.
Clubul condus de Ionuț Negoiță a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanță, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul de miercuri, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvență și reinserția societății în circuitul economic.
Conform planului de reorganizare, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvență la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.
Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperării creanțelor au fost cele bugetare și chirografare. Categoria creditorilor cu creanțe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crențe) au beneficiat, conform planului de distribuiri, de sume în proporție de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creanțelor chirografare și creanțelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu a fost achitată de către SC Dinamo 1948 SA nicio sumă prin planul de reorganizare.
SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în insolvență, a definitivat planul de reorganizare care a fost aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor, la 17 noiembrie 2014. Planul avea o durată de implementare de șase luni de la data confirmării de către judecătorul sindic.
„Câinii” pot beneficia astăzi de o veste extraordinară, după o perioadă în care problemele s-au ținut lanț la echipa din Ștefan cel Mare. Aceasta ar putea fi ultima zi de insolvență, ceea ce înseamnă că, din sezonul viitor, echipa se poate bate pentru participarea în competițiile europene.
În urma pașilor urmați, sub atenta observație a administratorului judiciar Andrei Dascăl, Dinamo a scăpat de o mare parte din datorii în ultimele luni.
Ionuț Negoiță a fost ieri în cantonamentul echipei de la Săftica și le-a transmis jucătorilor această veste, iar până pe 14 mai, atunci când este aniversarea echipei din Ștefan cel Mare, se speră ca toate lucrurile să fie puse la punct și să se anunțe marea veste.
Constantin Anghelache, consilierul finanțatorului Ionuț Negoiță, spunea în urmă cu o lună că Dinamo va ieși din insolvență peste aproximativ trei luni, iar datoria pe care clubul o mai are de plătit este sub un milion de euro.
„Dinamo mai are de plătit o sumă sub 1 milion de euro prin care, prin programul de reorganizare judiciară, și-a asumat să-l plătească până la sfârșitul lunii mai. Mergând pas cu pas, sperăm ca în mai, dacă facem toate eforturile, să fie ieșirea din insolvență”, spunea Anghelache în acel moment.
FC Dinamo și-a propus, prin aprobarea și implementarea planului de reorganizare, ieșirea din starea de insolvență până în luna mai 2015, pentru a evolua, în sezonul 2016/2017, în cupele europene.
Datoriile SC Dinamo 1948 SA, de circa 17,5 milioane de euro, au scăzut cu 16,7 milioane de euro, iar planul de reorganizare a societății aflate în insolvență trebuia respectat în cele șase luni ulterioare confirmării de către judecătorul sindic
Omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit acționar majoritar la Dinamo în luna martie 2013, după ce a preluat acțiunile deținute de Nicolae Badea și pe cele ale lui Dragoș Săvulescu. El deține aproape 93 la sută din acțiuni, ceilalți proprietari fiind Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, cu 7 la sută, și Cornel Dinu, cu 0,03 la sută.
Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvență a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul București.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER