ANALIZĂ‚ | Cine a impresionat, cine l-a dezamăgit pe Rădoi cu Legia. Râpă, cel mai bun stelist, Chipciu și Breeveld – cei mai slabi. Cum s-au descurcat noile achiziții Tudorie, Muniru și Mihalcea

ANALIZĂ‚ | Cine a impresionat, cine l-a dezamăgit pe Rădoi cu Legia. Râpă, cel mai bun stelist, Chipciu și Breeveld - cei mai slabi. Cum s-au descurcat noile achiziții Tudorie, Muniru și Mihalcea
  • Publicat:
  • Actualizat:

Contra Legiei Varșovia, într-un meci amical pe care echipa sa l-a terminat la egalitate, scor 1-1, Mirel Rădoi a avut șansa de a-i vedea pentru a doua oară la lucru pe steliști în cantonamentul din Austria, după înfrârngerea cu Klagenfurt, 4-5.

În fața unui adversar masiv, dar rigid și lipsit de inspirație, Steaua a făcut un meci bun pentru perioada de început a pregătirii, pe care l-a început ezitant, dar pe care l-a terminat în ofensivă, profitând de căderea fizică a polonezilor. Dintre noile achiziții, Tudorie a primit 60 de minute, Vlad Mihalcea, tânărul de doar 16 ani, a intrat pe teren în minutul 66 în locul lui Tănase, în timp ce Muniru a evoluat în ultimele 20 de minute, înlocuindu-l pe Ionuț Neagu.

Una dintre concluziile amicalului cu Legia este că Steaua sub comanda lui Rădoi se desprinde de stilul impus de Costel Gâlcă. Încercarea de posesie prelungită a balonului și jocul de pase promovate de fostul antrenor din Ghencea au fost înlocuite rapid de un pressing avansat, care aduce aminte de perioada în care Laurențiu Reghecampf stătea pe banca tehnică, o disponibilitate mai mare la efort și un joc ofensiv ceva mai direct, dar la fel de ineficient.

ProSport a analizat jocul fotbaliștilor pe care a mizat Rădoi în al doilea amical al cantonamentului din Austria, iar printre remarcați se numără Cornel Râpă, cel mai bun om al Stelei în prima parte, Gabi Tamaș și Cristi Tănase, omul de care depinde în mare măsură jocul ofensiv al roș-albaștrilor. La polul opus, Breeveld și Chipciu au continuat evoluțiile modeste din ultima vreme.

Cojocaru – A avut de muncă din cauza începutului slab de meci al coechipierilor săi. A scăpat de gol în minutul 5, când șutul lui Jodlowiec, la care nu a avut nicio șansă, a izbit bara. La trei minute distanță a reușit să respingă în corner o altă execuție periculoasă de la distanță, a lui Kucharchzyk. La faza golului are o parte din vină, fiind incapabil să reacționeze la o lovitură de cap din apropiere.

Râpă – Probabil cel mai bun om al Stelei în prima parte a meciului, Râpă a demonstrat că se poate lupta cu Papp pentru un loc de titular. Sigur pe fază defensivă, unde adversarul direct nu a apucat să primească multe mingi și nu a produs panică, a jucat bine și în ofensivă, ieșind în evidență prin câteva centrări excelente, care au creat pericol la poarta lui Kuciak.


Râpă (foto, în duel cu Teixeira) a fost pritnre cei mai buni oameni ai lui Rădoi în meciul cu Legia.

Varela – Mult sub evoluțiile din meciurile oficiale, unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei în sezonul trecut a făcut câteva gafe în începutul meciului, dar jocul atent al lui Tamaș le-a reparat. Alături de colegul din axul central al defensivei l-a blocat ușor pe Nikolic, singurul atacant al polonezilor.

Tamaș – Nu a avut nicio emoție în a controla linia ofensivă a adversarilor. A rezolvat majoritatea duelurilor aeriene, a făcut față duelurilor în tușă de fiecare dată când a acoperit urcările lui Râpă. Singurul minus ar fi inexactitatea paselor lungi, pe care le-a încercat des, dar care, de cele mai multe ori, nu și-au atins ținta.

Guilherme – Vinovat la gol, când l-a scăpat din marcaj pe adversarul direct, care a și înscris, nu a părut convingător, nici pe faza defensivă, nici pe cea defensivă. Cu mici scăpări în apărare, a depus un efort uriaș, numărându-se, alături de Varela și Breeveld, printre jucătorii care au evoluat tot meciul. În comparație cu Răpâ nu a avut același impact pe faza de atac.

Breeveld – Pe hârtie omul care ar trebui să ofere liniștea în fața apărării, mijlocașul central a avut parte de 90 de minute slabe în care a demonstrat din nou că nu e o soluție pentru acel post și că nu se poate ridica la nivelul lui Prepeliță. A recuperat câteva mingi, dar are un mare minus pe faza de construcție, unde implicarea sa este minimă. În minutul 90 a greșit grav și doar intervenția bună a lui Niță a făcut ca eroarea să nu însemne o înfrângere a Stelei.


Breeveld (foto) a continuat cu Legia seria evoluțiilor slabe din sezonul trecut.

Neagu – În minutul 70 a marcat un gol superb, cu o execuție genială de la marginea careului, prin care a făcut uitate greșelile din restul partidei. A început temător, a pierdut multe dintre duelurile cu mult mai puternicii adversari direcți de la mijlocul terenului, iar în primele 45 de minute a fost printre cei mai slabi de pe teren. În repriza secundă s-a implicat mai mult, a atins mai multe mingi, dar, per total, în afara golului superb a avut puține realizări.

Chipciu – Coșmarul lui Alex Chipciu pare că nu se mai termină. La fel ca în finalul sezonului a pierdut multe mingi în dueluri cu fundașii adverși, a risipit câteva faze care se puteau transforma în ocazii mari. Neîncrezător, a luat de puține ori acțiuni pe cont propriu, iar realizările se pot număra pe degetele de la o mână. Un plus, totuși, e efortul uriaș depus și ajutorul pe care i l-a oferit lui Râpă pe faza defensivă.

Stanciu – La fel ca în mandatul lui Gâlcă, Stanciu este omul care are misiunea de a desface apărarea adversă, de a se demarca între linii și de a coordona atacurile. A încercat câteva combinații cu Tănase, a avut inițiativă, dar nu s-a făcut remarcat. A executat slab câteva faze fixe, iar în minutul 60 a părăsit terenul, înlocuit de Iancu.

Tănase – Își asumă responsabilitatea și e unul dintre puținii steliști care încearcă să scoată adversarii din joc prin dribling. Cu Legia a încercat, a fost mult mai activ decât Chipciu, a avut momente în care a fost liderul incontestabil din teren, dar nu și-a trecut în cont multe faze importante în cele 66 de minute petrecute pe teren.


Cristi Tănase (foto) e omul care coordonează atacurile Stelei.

Tudorie – Preferat lui Țucudean și ținut pe teren timp de 60 de minute, tânărul atacant adus de la Oțelul s-a zbătut mult, așa cum era normal, dar nu a avut succes în fața unei apărări bune a polonezilor. Ca un plus, are o detentă foarte bună, care l-a ajutat să câștige câteva dueluri aeriene cu înalții fundași adverși. A avut puține mingi, cea mai folositoare venind de la Râpă, dar execuția sa cu capul a fost modestă.

Au mai jucat:

Niță – Nu a avut multe de făcut în minutele petrecute pe teren, pentru că a evoluat în perioada în care jocul adversarilor a scăzut mult. Are, totuși, meritul de a fi salvat șutul lui Saganowski, din minutul 90.

Papp – Intrat pe teren în minutul 72 nu a avut de lucru pe faza defensivă. Putea marca, dar a șutat multe peste poartă în minutul 73, din poziție perfectă.

Toșca – Nu a jucat mult, intrând în minutul 60 în locul lui Tamaș, dar a arătat personalitate. Spre deosebire de Tamaș, a încercat să pornească atacurile cu pase și combinații rapide.

Muniru – În cele 20 de minute, ghanezul a părut atipic. A primit un cartonaș galben pentru o intrare dură la mijlocul terenului la Saganowski, a greșit câteva pase ușoare și a dat senzația că încă nu se înțelege cu restul coechipierilor.

Iancu – A preluat în partea secundă rolul lui Stanciu, dar nu și-a găsit locul printre fundașii adverși.

Mihalcea – Pentru un copil de 16 ani, Vlad Mihalcea nu arată deloc rău. A primit 25 de minute, timp în care a fost energic, a încercat câteva acțiuni pe cont propriu și și-a asumat executaea unor cornere.

Țucudean – Prin comparație cu Tudorie, deși este un atacant masiv, s-a arătat mult mai mult la joc. Dacă atacantul adus de la Galați a fost căutat de cele mai multe ori cu mingi lungi, Țucudean a preferat să primească baloane pe jos șia încercat să combine rapid cu mijlocașii din spatele lui, dar nu a primit suficiente mingi pentru a deveni cu adevărat periculos.

*Rareș Enceanu a evoluat prea puțin pentru a se putea trage o concluzie.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING | Un tânăr de 30 de ani și-a pus capăt zilelor LIVE pe Facebook: 'Vă rog să nu mă plângeți'
BREAKING | Un tânăr de 30 de ani și-a pus capăt zilelor LIVE pe Facebook: 'Vă rog să nu mă…
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce echipă va semna
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce…
BREAKING | Contract modificat!
BREAKING | Contract modificat! "Perla" a acceptat înţelegerea cu FCSB şi a semnat: clauză de reziliere 50 de milioane €
Cum arată astăzi cea mai veche asistentă tv! Abia dacă o mai recunoști. Pe vremuri făcea furori în ipostaze incendiare!
Cum arată astăzi cea mai veche asistentă tv! Abia dacă o mai recunoști. Pe vremuri făcea furori în ipostaze incendiare!
Suma COLOSALĂ plătită de Ștefan Bănică și Andreea Marin pentru facultatea fiicei lor. Violeta va studia la...
Suma COLOSALĂ plătită de Ștefan Bănică și Andreea Marin pentru facultatea fiicei lor. Violeta va studia la...
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
Cod galben de vreme severă în Bucureşti şi 15 judeţe. Ploaie şi zăpadă pe mai multe şosele din ţară; cum se circulă pe autostrăzile A0, A1, A2, A3 şi A7
Cod galben de vreme severă în Bucureşti şi 15 judeţe. Ploaie şi zăpadă pe mai multe şosele din ţară; cum…
Vâscul este VINDECĂTOR! Puțini știu cum trebuie folosită planta de fapt
Vâscul este VINDECĂTOR! Puțini știu cum trebuie folosită planta de fapt
Decizia radicală luată de Cristi Borcea. Ce se întâmplă cu averea milionarului român
Decizia radicală luată de Cristi Borcea. Ce se întâmplă cu averea milionarului român
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Doliu în România. Un mare nume ne-a părăsit. A fost răpus de o boală cruntă. Nu va fi niciodată uitat
Doliu în România. Un mare nume ne-a părăsit. A fost răpus de o boală cruntă. Nu va fi niciodată uitat
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Antrenorul Petrolului Ploieşti şi-a anunţat demisia
Antrenorul Petrolului Ploieşti şi-a anunţat demisia
Un șofer lent circulă pe banda 2. E legal să-l depășești prin dreapta, pe banda 1?
Un șofer lent circulă pe banda 2. E legal să-l depășești prin dreapta, pe banda 1?
Mireasa sezon 10. Mesajul Ramonei pe Instagram, după ce s-a căsătorit cu Stelian. Ce a anunțat
Mireasa sezon 10. Mesajul Ramonei pe Instagram, după ce s-a căsătorit cu Stelian. Ce a anunțat
×