„Orice leu sau euro intră în contului unui club, nu e vorba numai de Steaua, contează. Pentru Steaua e procentul mai mic, pentru că are bugetul mai mare. Dar pentru cluburile mai mici acești bani sunt foarte importanți. Iar pe criza asta dacă mai și scădem niște bani pe care cluburile i-au luat în calcul pentru stabilirea bugetului, atunci le dă peste cap tot bugetul. Oamenii și-au calculat sumele de transfer, salarizările, iar dacă în cursul derulării contractului ar interveni modificarea asta (n.r. – diminuarea valorii contractului pentru drepturile TV), atunci ar da peste cap activitatea cluburilor”, a spus Argăseală.
Adunarea Generală a LPF a respins, vineri, propunerea companiei ISB de diminuare a contractului privind drepturile TV ale meciurilor din primul eșalon, cu 13 voturi la 1.
Conform contractului în vigoare, la 15 iunie ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranșă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar contractul cu firma din Malta va fi reziliat.
Dacă înțelegerea cu ISB va fi ruptă, companiile RCS-RDS și Telekom sunt dispuse să le oferă cluburilor între 25 și 28 de milioane de euro pe sezon pentru preluarea în comun a drepturilor TV ale meciurilor din Liga I.
„Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 și 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuție, este o propunere mult mai avantajaoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, conducătorul unui club din Liga I.
MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER