Becali: „Să ne dea Armata banii produși cu marca!” Reacția imediată a Ministrului Apărăriii: „Valorificarea mărcii nu se face pentru că așa dorește CSA, ci pentru că asta spune legea”

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, susține că instituția nu are interese ascunse și că încearcă să aplice legea și să caute soluții, având în vedere că valorificarea mărcii „Steaua” este o obligație legală. Mihnea Motoc le transmite suporterilor steliști că nu există niciun motiv să creadă că la nivelul MApN nu se caută soluții pentru a rezolva problema de la Steaua.

„Istoria acestei relații are atât de mulți ani și e acoperită de atâtea acte și documente încât a ne imagina că în câteva luni putem să o reglăm pe de-a întregul ține de supraomenesc. Ceea ce încercăm acum e să ne uităm cât mai puțin în trecut și cât mai mult spre viitor. „, spune Mihnea Motoc într-o postare pe Facebook.

El a arătat că în prezent se lucrează pentru „modernizarea stadionului , valorificarea terenurilor aferente pentru antrenamente, creearea condițiilor pentru licențiere”. „Niciunul dintre aceste obiective nu poate fi atins fără promovarea de acte normative și parcurgerea procedure administrative compelxe, care sunt în prezent în plină desfășurare. Valorificarea marcii „Steaua” nu se face pentru ca așa dorește Clubul Sportiv al Armatei ori ministerul, o persoană sau alta, ci pentru că aici vorbim de o obligație legală. Dimpotrivă, a nu lua aceste măsuri îi expune pe cei cu atribuții rigorilor legii, ceea ce nimeni nu dorește să își asume.”, adaugă ministrul.

Mihnea Motoc a precizat că ia în calcul ca în perioada următoare să organizeze o întâlnire între reprezentanții suporterilor și persoane avizate din minister.

Reacția demnitarului vine după ce George Becali, finanțatorul Stelei, a vorbit din nou despre situația mărcii Steaua, după ce oficialii Clubului Sportiv au anunțat că prejudiciul produs în perioada în care echipa patronată de Becali a purtat sigla fără acordul Armatei este de 36.826.310 de euro.

Clubul Sportiv a mai precizat faptul că taxa de licență pentru fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro pe an, fără TVA. În consecință, George Becali va trebui să plătească această sumă pentru a mai putea folosi sigla Stelei, înregistrată de oficialii CSA la OSIM. De partea cealaltă, Becali a câștigat, în instanță, dreptul de a folosi pe siglă numele „Steaua București”, decizia nefiind definitivă.

„Ei au înregistrat-o (n. red – marca „Steaua București”) în 2013. Noi când o foloseam, ei nu o aveau înregistrate la OSIM. Au fost modificări. Am renunțat la aceea cu săbii (n. red – sigla veche a Stelei) și am făcut-o pe asta. O marcă, dacă nu o reactivezi, se desființează. Nu pot cere banii aceștia, îi spun prejudiciu. La fotbal, când folosești o siglă, îi dai un prestigiu. Să ne dea Armata banii produși cu marca, din tricouri și celălalte produse. Au sigla de doi ani, au produs ei bani cu ea? La fotbal, la mine pe piept, produc niște bani cu ea… Așa e logica. Vrem, în România, să facem ilogica, invenția, prostia. Clubul Sportiv al Armatei nu a produs profit 4 milioane de euro în niciun an. Dacă vorbești de transparență, arată cum ai ajuns acolo, cum ai făcut evaluarea. Dacă oamenii puternici care conduc destinele statului nu se implică să salveze situația, se întâmplă…insolvență, faliment și Divizia B. Cum să inventezi tu prejudiciul, lăsa în paragină stadionul…tot”, a spus George Becali la DigiSport.

Publicat: 25 05. 2016, 19:26
Actualizat: 25 05. 2016, 19:36