Becali se apără:** „Nu te poți juca cu libertatea oamenilor doar pentru că ‘presupui că…’! Pot fi tras la răspundere doar în plan sportiv!”

Victor Becali este unul dintre inculpații în „Dosarul Transferurilor”, dar impresarul se apără spunând că nu este vinovat din punct de vedere juridic. Becali spune că poate fi tras la răspundere doar din punct de vedere sportiv și acuză Procuratura că nu are suficiente probe pentru a cere pedeapsa maximă.

„Eu am semnat contractul de muncă al lui Sânmărtean. La vream aia nu eram impresar, puteam să fiu colaborator. Eram colaboratorul lui Giovani, dar am semnat doar contractul de muncă. Toate acuzațiile astea sunt trase la indigo la toți. Și atunci cum să fiu acuzat de evaziune fiscală, înșelăciune, spălare de bani? Procurorul trebuie să demonstreze vinovăția. La dosar scrie că „se presupune că…”. Nu te poți juca cu libertatea oamenilor, nu poți să ceri pedeapsa maximă doar pentru că „presupui că…”. Aceste regulamente sportive nu sunt legi, nu pot fi judecat, pot fi tras la răspundere doar din punct de vedere sportiv”, a declarat Victor Becali la Sport.ro.

Victor Becali a explicat și ieșirea nervoasă pe care a avut-o fratele său, Giovani:

„Fratele meu nu a jignit-o pe doamna judecător. Doar a avut o răbufnire pentru că s-a refuzat să se ia în considerare mărturia unui martor. Nu a fost nicio amenințare. A vorbit tot timpul cu respect, sigur pe un alt ton. Fiecare om are trăirile lui, la alte termene a fost mai calm”, a mai precizat Becali.

Instanța Tribunalului București a anunțat că se va pronunța peste două săptămâni în dosarul transferurilor de jucători, după ce marți a finalizat dezbaterile, la mai mult de trei ani de la începerea procesului. Concluziile părților implicate și ultimul cuvânt al inculpaților s-au încheiat în jurul orei 23.30.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 – 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca – realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid București la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire – de la clubul Oțelul Galați la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra – de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea – de la clubul de fotbal Gloria Bistrița la VfB.Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea – de la Dinamo București (împrumutat la FC Argeș Dacia Pitești) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat – din februarie 2001, de la Dinamo București la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara – din iulie 2001, de la Dinamo București la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea – din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean – din august 2003, de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, Florin Bratu – din septembrie 2003, de la Rapid București la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa – de la Dinamo București la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 și Adrian Mihalcea – din iulie 2005, de la Dinamo București, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Publicat: 22 02. 2012, 10:43
Actualizat: 22 02. 2012, 10:48