Bergodi a stabilit strategia! **”Să dăm gol din faze fixe!”

Cristiano Bergodi a identificat deja primele probleme în jocul Stelei. Tehnicianul italian a discutat cu mâna sa dreaptă, Renzo Rossi, și împreună au ajuns la concluzia că fazele fixe sunt tratate mai superficial decât ar trebui de către jucătorii săi.

Cine dă gol

Avem jucători de peste 1,90. Cinci jucători! Nu-mi explic de ce nu s-a marcat în mod mai constant din fazele fixe”, a fost nedumerirea pe care și-au exprimat-o Cristiano Bergodi și Renzo Rossi, în urma unei scurte radiografii a „erei Lăcătuș” la Steaua. Și într-adevăr, roș-albaștrii au suferit mult la acest capitol, care în urmă cu două sezoane era unul din punctele forte ale echipei. Ca orice tehnician școlit în Italia, Bergodi are în cap fructificarea la maxim a acestor momente ale jocului și vrea cu orice preț ca echipa sa să înceapă să marcheze mai mult din cornere și din loviturile libere laterale. Responsabilul cu finalizarea la aceste faze a fost în cantonament Dorin Goian, el reușind de  mai multe ori să marcheze spre disperarea lui Zapata, care i-a și aruncat un „Te-ai pus pe mine cu golurile astea!”, spre amuzamentul colegilor.

Jucătorii Stelei de peste 1,90 m

Dorin Goian 195 cm
Sorin Ghionea 191 cm
Pantelis Kapetanos 191 cm
Ovidiu Petre 190 cm
Ionuț Rada 190 cm

Cine centrează

Nu numai finalizarea e văzută ca o problemă de Bergodi, ci și executarea acestor lovituri libere din lateral. „Trebuie neapărat să lucrăm și la acest capitol. O echipă cu pretenții trebuie să speculeze orice astfel de șansă”, a mai precizat italianul. Până acum,  responsabilii cu centrările când s-au exersat astfel de faze au fost Bănel Nicoliță și Răzvan Ochiroșii.

Cine bate loviturile libere

Cristiano Bergodi a ajuns la concluzia că Steaua nu mai are niciun executant de temut al loviturilor libere de la marginea careului. În aceste condiții, Bergodi a trecut deja la reglementarea problemei, lucrând îndelung la acest gen de execuții. După aceste opt zile de cantonament, tehnicianul a și nominalizat doi jucători care ar fi cei mai indicați pentru a încerca să marcheze din aceste faze fixe: Juan Toja și Bogdan Stancu. Mijlocașul columbian și „Motanul” au și fost jucătorii care s-au pregătit cel mai mult la acest capitol.

Cine bate penalty-urile

Și executarea penalty-urilor e o hibă pe care Bergodi și Rossi s-au gândit să o remedieze, mai ales că Steaua a avut probleme și la acest capitol în mandatul lui Lăcătuș. S-a lucrat intens la asta în cantonamentul din Austria, iar lui Romeo Surdu nu i-au tremurat picioarele când s-a aflat la punctul cu var în primul amical. Și pentru Bergodi le-a transmis elevilor săi că și-ar dori ca jucătorii de profil ofensiv să execute loviturile de la 11 metri, nu mică i-a fost surpriza când s-a trezit cu Dorin Goian cerând ca și el să fie pus pe listă: „Mister, pot să bat și eu, nu mi-e frică!”. În acest moment, Stancu și Toja principalii vizați pentru această responsabilitate.

6 penalty-uri a primit Steaua sezonul trecut

4 lovituri de pedeapsă au fost ratate de Arthuro, Nicoliță, Ogăraru și Stancu

2 penalty-uri au fost transformate, unul de Szekely și cealălalt de către Goian

Lui Goian i-au dat porecla fratelui!

În urma ploii de goluri pe care i-a adminstrat-o lui Zapata la exersarea fazelor fixe, Dorin Goian nu s-a ales doar cu replici amuzante pentru colegi din partea portarului, ci și cu o poreclă nouă. „Bravo băi Gogu!”, i-a strigat „Rufay” „turnului de control” din apărarea Stelei, gratulându-l astfel cu porecla pe care o are fratele său de la Dinamo, Lucian. Pe Dorin, colegii îl strigă de obicei „Goe”. 
 

 

Publicat: 03 07. 2009, 22:44
Actualizat: 04 07. 2009, 08:26