Tatăl, mama și sora fundașului Andrei Cordoș (26 de ani), transferat în iarnă de la FC Dinamo la Pandurii Târgu Jiu, au fost puși sub urmărire penală de Direcția Națională Anticorupție, într-un dosar de luare de mită și trafic de influență.
Senatorul Alexandru Cordoș, soția acestuia, Mihaiela Cordoș, și fiica lor Andreea au fost puși sub urmărire penală de procurorii DNA, Mihaiela Cordoș fiind acuzată că a luat mită pentru a obține locuri de muncă mai multor persoane, cu ajutorul soțului și fiicei.
Mihaiela Cordoș, referent la Spitalului Clinic Județean Cluj, este urmărită penal pentru trafic de influență, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soțul și fiica sa sunt acuzați de complicitate la trafic de influență, în formă continuată.
Potrivit anchetatorilor, în intervalul noiembrie 2014 – prezent, Mihaiela Cordoș a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 și 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.
În perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaiela Cordoș a fost sprijinită și de fiica sa, Cordoș Andreea Alexandra, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile mai sus amintite, mai spun procurorii.
Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoș s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.
În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.
În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, mai informează DNA.
Senatorul PSD Alexandru Cordoș s-a prezentat, joi, la DNA Cluj, însoțit de un avocat care a precizat că parlamentarul nu a fost citat de către procurori, ci „a venit să vadă care-i treaba”, în urma perchezițiilor de joi, de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Cluj, caz în care ar fi vizată și soția sa.
Conform unor surse judiciare, soția și fiica senatorului se află în sediul Direcției Naționale Anticorupție Cluj și sunt audiate de către procurori.
Anterior, senatorul Cordoș declarase corepondentului MEDIAFAX că are încredere că aceste acuzații nu sunt adevărate, că are încredere în soția sa și în familia sa.
„Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiția le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă privește, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situație”, spunea Cordoș.
Procurorii DNA au făcut, joi, percheziții la Spitalul Județean Cluj, între cei vizați aflându-se și soția senatorului Alexandru Cordoș, Mihaela Cordoș, dar și parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracțiuni de trafic de influență pentru ca opt persoane să obțină locuri de muncă la instituții publice.
Astfel, Mihaela Cordoș a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obține un post de profesor suplinitor la o școală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condițiile în care femeia spunea că soțul său, senatorul Alexandru Cordoș, se bucură de influență asupra inspectorului școlar general de la ISJ Cluj și că va interveni personal la acesta pentru a-i obține locul de muncă promis.
Într-o altă situație, soția parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca.
Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 și 1.500 de euro, că, prin traficarea influenței de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, vor obține un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.
De asemenea, Mihaela Cordoș a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcții de conducere din cadrul Casei Județene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituții publice.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, că procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și de întocmire a dosarelor de pensii și pentru persoanele cu handicap.
„O echipă de la DNA a făcut, joi, un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituției și întocmirea dosarelor de pensionare și a celor de handicap. Au solicitat și documente, dar nu știu ce perioadă au vizat aceste documente”, a spus Costin.
Potrivit acesteia, Mihaela Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș este angajată ca funcționar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.
Surse din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Mihaela Cordoș a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unității medicale.
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER