Se spune că favoritele la titlu se diferențiază de restul echipelor prin lot. Prin grosimea lotului și prin calitatea lui. Și se mai spune, în fotbalul spațiului carpato-danubiano-pontic, faptul că un titlu de campioană se câștigă cu lotul, nu cu primul 11. La Steaua, lotul înseamnă Botă (sau Bota, ca pe foaia de joc, nici cei de la Steaua nu știu cum îl cheamă exact pe puști), înseamnă Vîlceanu titular pe postul de fundaș dreapta și înseamnă scuturarea de praf a lui Bourceanu. O formație B cu indulgență împotriva lui CSM Poli Iași, echipă antrenată de italianul Napoli.
Era nevoie de „italianul” înainte de numele antrenorului pentru a înțelege mai ușor sistemul folosit încă din start. Cinci fundași păziți de patru mijlocași, unul mai defensiv ca altul, toți în spatele unui Andrei Cristea părăsit. Metoda prin care poate fi încurcată Steaua, după cum onorabil a demonstrat de curând chiar Dinamo. Jocul începe cu Steaua pasând ca la handbalul jucat fără un pivot bun. Sau cu un pivot sufocat. E imposibil să treci de ieșeni în primele minute, însă CSM nu are încă doza de curaj necesară pentru a încerca și contraatacul. Trec minutele, doza crește. Suficient cât să slăbească apărarea care îl lasă liber pe Vîlceanu, iar puștiul trimite sub bară din apropiere. Lucrurile nu se schimbă prea mult în așezarea oaspeților, însă Iașul ajunge mai des la poartă. Periculoasă nu e decât atunci când vrea Niță, cel care răspunde întrebării „de ce nu e Florin la națională?” cu o gafă de mare efect, exact înainte de pauză, cum nu recomandă doctorul. Bole șutează de la distanță și egalează nesperat, dar bine primit.
Cristi Onțel, exces de zel
Steaua iese în repriza a doua chitită pe victorie. Atacul e la fel de lipsit de idei ca în prima parte, însă acum Botă e înlocuit cu Onțel. Acesta din urmă vrea să iasă în evidență și, după câteva sprinturi hotărâte, bagă talpa prea tare la un duel cu Voicu și e eliminat corect. Scopul scuză mijloacele pentru ieșeni, Napoli își vede interesul, iar spațiile și așa mici aproape că dispar cu o echipă gazdă în inferioritate. Muniru se trezește în situație de gol, dar cum nu e obișnuit cu postura, pasează dintr-o poziție excelentă. Apoi, Napoli dă semnul ieșirii din apărare, astfel că meciul se transformă într-o „respinsea” 2.0. O „respinsea” modernă, în care mingea înălțată de Grahovac ajunge la Niță deviată cu capul de Tamaș. Ocaziile Stelei dispar, însă apar ale moldovenilor, cei care ratează două șanse de bucurie. Finalul e interesant doar pentru că Reghe mai bagă un puști, pe Mario Mihai. Și pentru că omul de la stația de amplificare, crainicul, provoacă amuzament cu anunțul conform căruia pe stadion sunt 3200 de spectatori, o cifră mult umflată.
Steaua este în continuare liderul Ligii 1, cu 14 puncte, două puncte peste Dinamo și CSU Craiova. Rivala din lupta pentru titlu, Astra Giurgiu, e abia pe locul 11 cu 5 puncte.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER