Martin Tudor a decedat azi, 30 martie, la doar 43 de ani din cauza unui infarct. Fostul portar a evoluat la Olimpia Satu Mare, Jiul Petroşani, Steaua, CFR Cluj şi U Cluj, iar cea mai bună perioadă a traversat-o la echipa din Ghencea, unde a câştigat două titluri de campion, în sezoanele 2000 – 2001 şi 2004 – 2005.
„E un eveniment tragic, am atâția ani în sport…Sunt cele mai dureroase momente, cu impact major. Dumnezeu să-l ierte! Vreau să-mi prezint condoleanțele față de familie, i-am cunoscut-o…Eu am debutat ca medic la Steaua în 2004, în septembrie, iar anul meu de debut este și ultimul al lui la echipă. Atunci, în 2004 – 2005, am ieșit campioni, și a fost portarul cu cele mai multe jocuri, era el și cu Hamutovski”, a spus Radu Paligora, medicul care a activat la echipa din Ghencea în perioada 2004 – 2014, pentru ProSport.
Acesta a continuat: „Martin Tudor a fost controlat. Legislația sportivă din România obligă la un control o dată la șase luni și avem una dintre cele mai riguroase legi fiindcă în alte țări examinarea se face o dată pe an. Categoric nu a avut probleme importante majore pentru că altfel nu ar fi jucat, sistemul funcționează, adică în cazul în care Institutul Național de Medicină Sportivă găsește o problemă, jucătorul e reevaluat, internat, reexaminat, nu e ceva superficial făcut”.
Un jucător profesionist, de nivelul echipei naționale, sau cum erau și cei din generația de atunci a Stelei, una care juca an de an în Europa, e monitorizat atât timp cât e în activitate sportivă. În această perioadă, care se întinde undeva în jurul a 15 ani, în cazul portarilor și mai mult, începând de la juniori, inima suferă modificări, dar nu numai acest organ, adică sunt adaptări la efort și toate sunt monitorizate – Radu Paligora
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER