Chiajna – Rapid 0-0. Concordie în subsolul clasamentului. Ambele echipe sunt la retrogradare
După despărțirea de Ganea, Rapid, condusă pentru a șaptea oară de Marian Rada, s-a deplasat la Chiajna pentru confruntarea cu echipa lui Marius Șumudică. „Mâna” lui Rada s-a văzut în alcătuirea primului „11”. Omul de casă al giuleștenilor a mizat pe oamenii care au dus greul anul trecut în „B”. Nicolae Vasile, Daniel Lung, Mădălin Martin au început ca titulari, lucru ce părea imposibil în mandatul de nouă etape al lui Ionel Ganea.
Crainicul stadionului invita cu cinci minute înainte de startul partidei la „cel mai bun fotbal din România”. Se referea în mod evident la faptul că meciul face parte din primul eșalon fotbalistic al țării. În prima repriză, cu mici excepții, nu s-a petrecut nimic notabil. Chiajna a arătat ca o echipă mai omogenă și cu ceva trasee de joc legate de Șumudică, cel care venea după succesul cu 2-1 în fața rivalului Chirilă. Ilfovenii au început cu două vârfuri clasice, Pena și Welington, dar cea mai mare ocazie a venit din partea fundașului Dragarski (9) care a reluat în bară în urma unui corner, la o fază la care a contribuit și ex-rapidistul Maftei. Rapid nu a fost capabilă să dea o replică ocaziei gazdelor și s-a rezumat la o apărare atentă și câteva baloane aruncate spre unicul atacant Ciolacu. Mai multă savoare a fost în tribune, unde fanii oaspeților au fost într-o majoritate clară. Aceștia l-au înjurat în permanență pe Florin Lovin, cel care ridica pumnii în aer ca semn al victoriei la meciu lîntrerupt de Alexandru Deaconu din cauza celebrei brichete galbene. S-a intrat la pauză cu un mare 0 atât pe tabelă, cât și în dreptul șuturilor pe poartă.
Zero conservat
Rapid a început mai bine repriza secundă și a arătat că poate să aibă inițiativa. Rada l-a scos pe Negru și l-a introdus pe Buș, un fotbalist cu viteză, dar care de prea multe ori aleargă cu capul în pământ. Coman a trecut în centrul terenului pentru un plus de mobilitate, Negru fiind unul dintre cei mai lenți jucători din Liga 1. Jocul mai bun al rapidiștilor s-a văzut doar prin câteva cornere. În momentul de față, Rapid nu are un mjilocaș care să ordoneze jocul. Absențele lui Dică și Pancu cântăresc mult în condițiile în care Dan Alexandru sau Negru sunt decenți pe faza defensivă, dar inexistenți în ceea ce privește jocul ofensiv.
Elevii lui Șumudică au fost mai discreți ca în prima repriză, dar chiar și așa au reușit să aibă cea mai mare ocazie a meciului în minutul 79 când Drăghia a scos incredibil lovitura de cap a lui Welington. Brazilianul s-a războit și el cu galeria Rapidului care a imitat sunetele scoase de maimuțe atunci când acesta era la minge. Galbenul încasat de portarul Drăghia în minutul 89 pentru tragere de timp a arătat cel mai bine faptul că Rapid reprezintă o echipă care nu își poate propune decât evitarea retrogradării în acest sezon. Asta chiar dacă Rada a declarat că obiectivul său personal este clasare pe unul din primele opt locuri.
Echipele de start:
Concordia: Rîmniceanu – Dragarski, Maftei (cpt.), Ricardo, Bucurică – Stan, Lovin (Cristea 86), Boldrin, Purece (Roșu 32”)- Pena (Serediuc 71”), Welington
Rezerve neutilizate: Matache, Bagaric, Dina, Cristea, Deekman
Rapid: Drăghia (cpt.) – Ținc, Iacob, Lung, Vasile – Negru (Buș 45”), Alexandru – Martin (Cojocnean 70”), Roșu (Călin 76”), Coman – Ciolacu
Rezerve neutilizate: Bornescu, Mera, Stoica, Milinceanu
Cartonașe galbene: Welington 59, Serediuc 85”/ Roșu 23”, Țînc 44”, Martin 45”, Lung 52”, Vasile 56”, Ciolacu 74”, Drăghia 89”