FCSB traversează o criză de identintate pe care, aparent, nimeni de acolo nu poate să o recunoască. Rămasă fără siglă și stadion, echipa s-a refugiat pe stadionul Primăriei, arenă pe care tot angrenajul FCSB o consideră „acasă”. La meciurile din cupele europene sau la partidele importante din Liga 1, Arena Națională se atrage zeci de mii de oameni. Totuși, la meciurile cu Chiajna sau ACS Poli Timișoara, suporterii FCSB preferă să-și vadă favoriții pe micul ecran, astfel că în tribune mai poți număra câteva sute de cetățeni. Întrebat dacă nu și-ar dori ca suporterii să fie lângă echipă meci de meci, Mihai Bălașa a încercat să salveze onoarea echipei spunând că FCSB joacă mereu cu casa închisă în deplasare.
„Peste tot pe unde mergem, vin foarte mulți suporteri să ne vadă. Și la meciurile cu echipe mai puțin importante vin suporterii, chiar dacă vin în număr mai mic, tot vin. La meciurile din playoff vor veni foarte mulți suporteri. Cred că dacă vom reuși să trecem pe primul loc, și sunt sigur că vom reuși, stadionul nu va fi plin, dar va veni foarte multă lume la meciuri”, a spus Bălașa, în cadrul unei conferințe de presă.
Toată lumea laudă parcursul echipei din actualul sezon, când vine vorba de performanțele lui Dică, dar când vine vorba de aportul suporterilor, aceiași indivizi încearcă să folosească scuza locului ocupat în clasament. Bălașa spune că ar veni mai mulți oameni la stadion dacă FCSB ar deveni liber în Liga 1. FCSB fiind pe locul doi, la două puncte de CFR Cluj, calificată în primăvara Ligii Europa și având cel mai valoros lot din țară (25,7 milioane de euro, conform transfermarkt, cu 6,2 milioane mai mult decât CFR Cluj). Deci la meciurile cu Chiajna sau ACS Poli Timișoara vom avea parte de mai mulți suporteri în tribune, dacă FCSB trece pe primul loc.
În statistica LPF, FCSB ocupă locul secund în clasamentul suporterilor, cu o medie de 7553 de fani. Dacă ne uităm la capacitatea arenelor din Liga 1, vom vedea că media vicecampioanei reprezintă numai 14% din capacitatea Arenei Naționale. Realizând un clasament pe baza raportului dintre media de suporteri și capacitatea stadioanelor din Liga 1, observăm că FCSB ocupă locul 10 din 14. Desigur, Viitorul are o medie de 2482 de suporteri, care reprezintă 55% din capacitatea arenei. E normal ca la un stadion de 55.000 de locuri, procentul să fie atât de mic. Totuși, dramatic ar fi că o echipă calificată în primăvara Ligii Europa, care se bate la titlu în Liga 1 și care are cel mai valoros lot din țară, reușește să ocupe în medie numai 14% din capacitatea Arenei Naționale. Mai ales că nu vorbim de o echipă din provincie nevoită să joace pe un stadion modern, ci de o echipă care reprezintă Capitala.
Oficialii FCSB au susținut de multe ori că încasările au crescut de când brandul Steaua a ajuns în boxa martorilor, dar cifrele spun altceva. FCSB reprezintă mai mult un element de „entertainment” pentru români, decât o echipă pe care să o susțină necondiționat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER