Adunarea Generală a LPF a adoptat, marți, mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără minimum trei selecții la echipele naționale.
Noul pachet de măsuri prin care LPF dorește încurajarea formării jucătorilor la nivel național urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I.
„Au fost votate mai multe măsuri prin care să fie încurajată formarea jucătorilor la nivel național. În ceea ce privește jucătorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete și ca atare se va putea legitima un jucător non-UE numai dacă acela în sezonul anterior legitimării a fost convocat la echipa națională de cel puțin trei ori, pe categorii de vârstă, bineînțeles„, a declarat, marți, secretarul general al LPF, Justin Ștefan.
El a menționat că grupările nu vor putea avea un lot mai mare de 25 de jucători. „Plecând de la regulile UEFA, peste un sezon și jumătate devine obligatoriu ca numărul maxim de jucători din lotul unei echipe să fie de 25, la fel ca în competițiile UEFA și alte campionate europene importante. De asemenea, devine obligatoriu ca în lotul de 25 de jucători fiecare echipă să aibă patru jucători formați la nivel național (n.r. – jucători care au fost legitimați la cluburi afiliate la FRF pe intervalul de vârstă 15-21 de ani) și patru la nivel local (n.r. – jucători care în intervalul de vârstă 15-21 de ani au fost legitimați la clubul actual pentru trei sezoane sau 36 de luni). Aceste reguli sunt aprobate și se vor aplica din returul ediției 2016-2017. Propunerea va fi înaintată către FRF și apoi introdusă în regulamentul Ligii I„, a explicat Justin Ștefan.
LPF va implementa și un sistem prin care va încerca să limiteze cheltuielile cluburilor cu salariile jucătorilor și indemnizațiile de transfer. „Până la finalul acestui sezon urmează să implementăm un sistem de management al costurilor, care vine în întâmpinarea fair-play-ului financiar ce intră în vigoare din sezonul viitor la FRF. Așa că până la sfârșitul ediției de campionat vom culege date, iar în vară vom propune într-o Adunare Generală acest sistem de management al costurilor ce urmărește să limiteze cheltuielile excesive pe care cluburile le-ar putea face cu salariile jucătorilor și cu indemnizațiile de transfer„, a adăugat secretarul general.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER