Cluj Arena a început să „producă”!** Primul ‘profit’: 14 milioane! Vezi dotările care o clasează în categoria Elite

Clujul așteaptă venirea Kubanului lui Dan Petrescu pentru primul mare meci pe Cluj Arena. Până la meciurile din Europa, acolo unde Walter și ai lui vor să ajungă, noul stadion a început deja să producă.

Statul a câștigat aproximativ 14 milioane de euro în urma construirii stadionului Cluj Arena, sub formă de TVA și din diverse impozite și taxe, suma reprezentând 30 la sută din valoarea totală a contractului de execuție, a declarat, marți, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, într-o conferință de presă, că valoarea lucrărilor de construire a noii arene se ridică la 35 de milioane de euro, fără TVA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Costul edificării Cluj Arena a fost de 35 de milioane de euro plus TVA, adică 44 de milioane de euro. Din acești bani, 14 milioane de euro, reprezentând 30 la sută din costuri, au fost asigurați de către Guvernul României, restul de 30 de milioane de euro, respectiv 70 la sută, provenind din bugetul propriu al Consiliului Județean. Valoarea contribuției la stat este în jur de 30 la sută din valoarea totală a contractului, deci aproximativ 14 milioane de euro, reprezentând TVA, impozit pe profit, contribuții și asigurări sociale, taxa la Inspecția de Stat în Construcții. În cei doi ani au lucrat la construirea stadionului peste 1.500 de angajați direcți”, a spus Alin Tișe.

Potrivit șefului CJ Cluj, stadionul are 30.335 de locuri pe scaune, din care 629 de scaune destinate VIP – clasa business, 748 scaune VIP – clasa standard, 87 de scaune categorii Very VIP, 32 de locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii.

„Stadionul este prevăzut cu o pistă de atletism cu opt culoare, acreditată de către Federația Internațională de Atletism. Sub tribuna 2 se află o pistă de 80 de metri lungime, destinată antrenamentelor și competițiilor de copii și juniori. Noua arenă este prevăzută cu două tabele de scor electronice ultramoderne, de 60 de metri pătrați, și cu patru panouri de reclame de 52 de metri pătrați”, a afirmat Tișe.

El a adăugat că în subsolul arenei sunt parcări subterane pentru 303 autoturisme.

„Nocturna terenului de fotbal are patru trepte de iluminare, până la 3000 de lucși, una de antrenament și trei de competiție, permițând iluminarea până la nivelul de transmisie HD. Stadionul este prevăzut cu un sistem de supraveghere video digital cu peste 102 camere. Toate aceste elemente susțin clasificarea arenei la categoria «Elite»„, a spus Alin Tișe.

Președintele CJ Cluj a afirmat că stadionul va fi recepționat de către o comisie specială a instituției până la sfârșitul acestei săptămâni.

Premierul Emil Boc a inaugurat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, stadionul Cluj Arena și a tăiat panglica împreună cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, în prezența ministrului Dezoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, și a altor oficialități locale, la inaugurare fiind prezenți peste două sute de invitați.

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în luna august a anului 2009 și au fost executate de un consorțiu de opt firme care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Cluj.

Mediafax

Publicat: 04 10. 2011, 14:01
Actualizat: 04 10. 2011, 14:10