CNSL a decis că Astafei și Sîrghi au avut drept de joc cu ACS Poli. Bănățenii au termen 5 zile să facă recurs
UPDATE: Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) a dat verdicul în plângerea celor de la ACS Timișoara care contestau dreptul de joc al fotbaliștilor Oțelului, Cristian Sîrghi și Victor Astafei, la meciul direct.
CNSL a decis că cei doi puteau evolua fără probleme, deoarece se aflau sub contract cu echipa de la Dunăre. Bănățenii au termen 5 zile să facă recurs.
UPDATE: Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) deschide din nou, astăzi, dosarul „ACS Poli Timișoara vs. Oțelul”, dosar în urma căruia clsamentul din Liga I poate suferi modificări. Bănățenii au contestat dreptul de joc a doi jucători gălățeni la partida directă, iar dacă CNSL le va da dreptate atunci aceștia se vor salva de la retrogradare, urmând ca Oțelul să joace în liga secundă.
UPDATE: Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) a amânat pentru data de 18 iunie judecarea plângerii înaintate de ACS Poli Timișoara, care contestă dreptul de joc al fotbaliștilor echipei Oțelul Galați, Cristian Sîrghi și Victor Astafei, la partida directă, scor 1-0 pentru fosta campioană.
În cazul în care CNSL va da dreptate grupării bănățene, atunci aceasta se va salva de la retrogradare, Oțelul va rămâne cu 38 de puncte, iar ACS Poli va strânge 41. Astfel, Oțelul Galați ar ajunge la egalitate de puncte FC Brașov și Săgeata Năvodari, iar într-un clasament în trei, dobrogenii ar evita retrogradarea, în timp ce moldovenii și ardelenii ar juca în sezonul viitor al ligii secunde.
Partida Oțelul Galați – ACS Poli Timișoara a avut loc în etapa a XXXI-a a Ligii I și s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0. ACS Poli Timișoara a contestat dreptul de joc al celor doi jucători.
Tot în ședința de miercuri, CNSL a amânat pentru 18 iunie cererile jucătorilor Cristian Sîrghi, Victor Astafei, Georgel Pungă, Dan Popescu și Vinicius Marcus, toți de la Oțelul, care solicită să devină liberi de contract și să li se plătească salariile restante.
Comisia a mai constatat încetarea raporturilor contractuale dintre FC Botoșani și jucătorul Ionuț Matei.
Ediția de campionat 2013-2014 a luat sfârșit, clasamentul a fost validat, însă lupta pentru puncte se dă în continuare la comisiile de la Federația Română de Fotbal. Astfel, dacă jucătorii au intrat în vacanță, avocații FRF rămân la treabă, asta pentru că două contestații pot schimba clasamentul final.
În primul caz este vorba de vestitul „caz Martac”, litigiu în care sunt implicate Concordia Chiajna și Universitatea Cluj. Dacă ilfovenii vor avea câștig de cauză, iar partida directă care pe teren s-a încheiat la egalitate, 1-1, va fi consemnată cu 3-0 pentru formația de lângă București, atunci echipa lui Șumudică va mai primi două puncte și automat va face saltul de pe locul 11 până pe poziția a noua. Invers, cu un punct mai puțin, „șepcile-roșii” vor „retrograda” două poziții, de pe 11 pe 13. În acest caz miza este simplă și o reprezintă banii din drepturile tv, în funcție de poziția ocupată la finalul anului, LPF calculează sumele care urmează să intre în conturile cluburilor.
Al doilea caz este mai puțin cunoscut, dar are implicații mult mai mari. În funcție de verdictul cazului judecat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, se pot schimba formațiile retrogradate! Cum ar fi posibil acest lucru? Pe ordinea de zi a CNSL se află o contestație a clubului ACS Poli Timișoara, bănățenii solicitând câștigarea la „masa verde” a partidei cu Oțelul Galați, 1-0 pe teren pentru moldoveni. Motivul este legat de dreptul de joc al jucătorilor Victoraș Astafei și Cristi Sîrghi. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, în afară de Poli (care s-ar salva de la retrogradare) beneficiară va fi și Săgeata Năvodari.
Se reface clasamentul în trei. Săgeata se salvează conform meciurilor directe
Pe teren, la finalul sezonului 2013-2014, cele patru retrogradate au fost, în ordinea de la locul 18 în sus următoarele: Corona (14 puncte), Săgeata (38 puncte), ACS Poli (38 puncte) și Brașov (38 puncte). Cum SC Vaslui nu a primit licența, locul 15, ocupat de Brașov, nu a mai fost retrogradabil. Revenind la o eventuala sentință de azi a CNSL, una favorabilă echipei lui Dan Alexa, clasamentul ar suferi următoarele modificări. Timișoara primește trei puncte, iar cu 41 de puncte face rocadă în clasament cu Oțelul, locul 10 și moldovenii revin la calcule.
Următorul pas este refacerea clasamentului în trei, între Brașov, Săgeata și Oțelul (toate cu același număr de puncte), iar din această „morișcă” a rezultatelor directe, cei din Năvodari ies cel mai bine și astfel rămân în Liga 1. Urmând criteriul regulamentelor, Brașov și Oțelul merg la matineu.
Ce rezultate directe au fost între Oțelul, Brașov și Săgeata:
Săgeata- Brașov 0-0
Brașov- Săgeata 1-1
Săgeata- Oțelul 2-1
Oțelul – Săgeata 0-1
Oțelul – Brașov 1-0
Brașov- Oțelul 1-3
Clasamentul între Oțelul, Brașov și Săgeata:
1. Săgeata Năvodari 4 2 2 0 4- 2 8 puncte
2. Oțelul Galați 4 2 0 2 5- 3 6 puncte
3. FC Brașov 4 0 2 2 2-5 2 puncte
Rămâneți pe ProSport pentru mai multe amănunte, CNSL judecă acum contestația celor de la ACS Poli Timișoara