Steaua a reușit un rezultat pozitiv, 1-1 la Praga cu Sparta, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor la capătul unui meci în care Laurențiu Reghecampf a avut probleme serioase în a alcătui un lot. Antrenorul vicecampioanei a fost nevoit să completeze banca de rezerve cu fotbaliști precum Mihai, Simion sau Vâlceanu pentru că plecările din ultimele zile au lăsat Steaua într-o situație foarte dificilă, fără soluții puternice de completare a lotului. „Au plecat niște jucători foarte importanți și au venit unii de la care sperăm„, spunea Reghecampf în conferința de presă care a precedat partida, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra subțirimii lotului. Dincolo de zgârcenia asumată a lui Gigi Becali, cel care a mărturisit că îi este teamă să investească în transferuri fără certitudinea participării în grupele unei competiții europene, cel vizat de Reghe este directorul sportiv Mihai Stoica.
Stoica se află la un nou eșec răsunător în „cariera” de scouter după ce, de-a lungul timpului, a dat chix cu experimente nereușite precum Elton, Andrey sau Tatu. Plecat în Portugalia la finalul sezonului trecut într-o excursie începută și terminată cu zboruri la business class spre Portugalia, directorul sportiv nu a reușit să vină cu nicio variantă viabilă pentru transferuri. În profilul său public de pe Facebook, Stoica a descris prin text și poze aventura din Portugalia ca pe un concediu relaxant. Totuși, Steaua a plătit deplasarea ca pe una în interes de serviciu.
O săptămână în Portugalia pentru a propune doi fotbaliști inaccesibili
Stoica i-a propus lui Becali două nume de fotbaliști în urma plimbării din Portugalia, însă ambele ținte au fost utopice. Sud-coreeanul Hyun-Jun Suk de la FC Porto, fotbalist pe care Steaua și-ar fi permis doar să îl împrumute, a fost dorit de Becali însă tratativele au eșuat după ce oficialii Stelei și-au dat seama că scoutingul lui Stoica a fost incomplet. Atacantul urma să participe cu Coreea de Sud la Jocurile Olimpice și ar fi fost indisponibil pentru jocurile din această vară, adică pentru încercarea vicecampioanei de a ajunge în grupele unei competiții europene.
Celălalt fotbalist ochit de Stoica, brazilianul Nathan Junior de la Tondela, nu a mai ajuns la Steaua din motive financiare. Ochit pentru că se afla la finalul contractului cu echipa din subsolul clasamentului portughez, Nathan Junior s-a dovedit prea scump pentru Steaua. Cele două nume au reprezentat, astfel, suma încercărilor lui Stoica de a găsi fotbaliști în săptămâna petrecută în Portugalia.
Una dintre constatările lui Mihai Stoica din drumeția prin Portugalia. Foto: Facebook
În 2011 critica transferurile din liga a doua. În 2016, retrogradații „au o motivație fantastică”
Eșecul din Portugalia a fost camuflat de Stoica cu recomandări de transferuri din Liga 1. Sau a doua, așa cum a fost cazul celor două transferuri făcute de Steaua de la ACS Poli Timișoara. Dan Popescu și Ovidiu Popescu au fost aduși la recomandarea directorului sportiv, după cum a recunoscut chiar Gigi Becali, iar Stoica a ținut să ofere o replică celor care au ironizat campania de transferuri. „În atenția celor care le știu pe toate (și subliniază că nu poți face performanțe transferând jucători de la echipe care au retrogradat): Gică Hagi, cu Achim (retrogradat cu P. Neamț), Ganea și Aganovic (retrogradați cu FC Brașov) și Cernat (retrogradat cu Galați) a terminat prima parte a sezonului pe locul 2. […] Golubovic, Dan Popescu și Ovidiu Popescu au împreună 102 meciuri în sezonul recent încheiat. Au împreună o motivație fantastică„, replica Stoica pe Facebook.
Curios, schimbarea de perspectivă este una drastică pentru un conducător de club care, în 2011, critica aspru Steaua pentru că transferase jucători retrogradați. „E o vorbă: jucători de divizia B aduci, în divizia B ajungi. Eu nu am fost de acord și am criticat că s-au adus fotbaliști de la echipe de divizia B„, spunea Stoica referindu-se la jucători precum Raul Rusescu, Mihai Costea, Prepeliță sau Dorinel Popa, toți veniți din liga secundă sau de la echipe dispărute.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER