Concluziile stagiului Universităţii Craiova în Austria: 3 înfrângeri şi evoluţii modeste, Ouzounidis nu a reuşit să upgradeze jocul echipei

Concluziile stagiului Universităţii Craiova în Austria: 3 înfrângeri şi evoluţii modeste, Ouzounidis nu a reuşit să upgradeze jocul echipei
  • Publicat:

Universitatea Craiova a încheiat stagiul din Austria, iar sâmbătă, 10 iulie, de la ora 20, va disputa primul meci oficial, Supercupa României, cu CFR Cluj, pe Arena Naţională.

În meciurile amicale din stagiul din Austria, formaţia din Bănie a contabilizat trei înfrângeri şi un singur succes, dar nu neapărat rezultatele ridică un semn de întrebare, ele nefiind relevante în această perdioadă, ci jocul prestat de echipa lui Marinos Ouzounidis este unul îngrijorător pentru fanii olteni.

La fel ca în majoritatea meciurilor oficiale jucate cu antrenorul grec pe bancă, Universitatea se bazează o defensivă aglomerată, deşi nici pe tranziţia negativă nu se poate vorbi de o organizare deosebită, majoritatea adversarilor creându-şi destule ocazii şi în aceste condiţii.

Concluziile stagiului Universităţii Craiova în Austria: 3 înfrângeri şi evoluţii modeste, Ouzounidis nu a reuşit să upgradeze jocul echipei

Pe plan ofensiv, alb-albaştrii suferă crunt. Ca şi în play-off-ul sezonului trecut, când au cules numai 3 puncte din 18 cu Sepsi, Clinceni şi Botoşani, echipe care s-au clasat în spatele Universităţii, oltenii nu au dezvoltat trasee de joc necesare pentru a ajunge aproape de careul advers, puţinele ocazii create venind exclusiv pe contraatac sau pe inspiraţia unor jucători. Jocul Craiovei este dominat de hazard, construcţia este haotică, unica „schemă” remarcată de toată lumea fiind pasele între stoperi sau cu portarul.

Aşa cum susţin, mai în glumă mai în serios, suporterii olteni, coordonatorul de joc al Universităţii este Mirko Pigliacelli. Se anunţă probleme serioase pentru echipa din Bănie atunci când va evolua în faţa suporterilor, fiiind arhincunoscut faptul că pe „Ion Oblemenco” pasa în spate este subiect tabu, iar absenţa ocaziilor ori jocul la aşteptare, pe contraatac, este sinucidere curată, fiindcă în acel moment publicul se  întoarce împotriva favoriţilor.

Mijlocul atât de lăudat al Craiovei, cu Mateiu, Nistor şi Cicâldău, a fost discret sau chiar inexistent în destule momente. Deşi lotul pare complet, jocul suferă teribil. Totodată, până la revenirea lui Bancu, pe banda stângă sunt probleme serioase, Vătăjelu nefiind o soluţie viabilă, iar acest lucru s-a resimţit îndeosebi în amicalul cu Olympiakos, în care pe partea stângă a oltenilor a fost bulevard.

Dacă este un post neacoperit, din punct de vedere valoric, acesta ar fi cel de mijlocaş central. Deşi numeric variantele abundă (Mateiu, Bic, Fedele, Căpăţână, Screciu), niciunul nu pare să fie închizătorul clasic care să dea siguranţă pe ambele momente ale jocului.

„Experimentele” ciudate ale lui Ouzounidis

O altă problemă a lui Ouzounidis este legată de distribuţia unor jucători pe posturi inedite, nefiind vorba neapărat de experimente ale grecului, ci de faptul că acesta nu-şi cunoaşte în detaliu lotul şi calităţile jucătorilor. Astfel, dacă în meciurile oficiale i-am văzut pe Cicâldău atacant stânga, pe Căpăţână şi Bic folosiţi ca fundaşi dreapta, în amicalele din Austria, Marinos Ouzounidis a surprins cu Dan Nistor poziţionat vârf de atac, iar Ştefan Vlădoiu utilizat atacant dreapta! De asemenea, deşi Matteo Fedele nu poate evolua număr 10, în spatele atacanţilor, grecul îl chinuie pe mijlocaşul elveţian pe acea poziţie, în loc să-l distribuie în faţa apărării.

Formaţia din Bănie a fost învinsă cu 2-0 de ruşii de la FK UFA (locul 14 în prima ligă în sezonul trecut), tot cu 2-0 au cedat alb-albaştrii în faţa campioanei Greciei, Olympiakos Pireu, iar un eşec cu 1-0 s-a petrecut în faţa lui SV Horn (liga a II-a austriacă). Unicul succes al oltenilor a fost cu 3-1 contra formaţiei austriece Wattens Tirol Swarowski, golurile oltenilor fiind marcate de Bălaşa, Markovic şi Ofosu.

O echipă care nu vrea să se mai facă de râs în cupele europene, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, nu confirmă acest ţel, iar ultimul amical, cu rezervele lui Olympiacos Pireu, a fost cel mai elocvent în privinţa perspectivelor juveţilor.

Achiziţiile par reuşite, iar tinerii, de perspectivă

Cei patru jucători aduşi de Universitatea Craiova în vara aceasta dau impresia că s-au adaptat destul de repede. Portarul David Lazar a avut evoluţii destul de bune, deşi tot Mirko Pigliacelli pare să rămână prima variantă a lui Marinos Ouzounidis pentru buturile deţinătoarei Cupei României.

Valerică Găman este o certitudine, şi, deşi nici el nu şi-a câştigat încă locul în primul 11, experienţa şi valoarea îl recomandă ca o soluţie sigură. Fundaşul francez Antoine Conte a demonstrat calităţi bune, el fiind folosit atât stoper, cât şi fundaş dreapta.

În sfârşit, tânărul Alexandru Mărieş, deşi a evoluat puţin în amicale, poate fi o soluţie pentru postul de jucător under 21. Legat de tinerii încorporaţi în lot pentru stagiul din Austria, aceştia au lăsat o impresie plăcută, îndeosebi în amicalul cu Horn, când au putut fi văzuţi mai mult. Alexandru Mărieş – 21 de ani, Vladimir Screciu – 21 de ani, Jovan Markovic – 20 de ani, Ionuţ Mitran – 19 ani, Marian Danciu – 19 ani, Daniel Croitoru – 18 ani, Sebastian Neţoiu – 17 ani, Atanas Trică – 16 ani, David Sala – 16 ani, Denis Benga – 15 ani au fost tinerii jucători care au făcut parte din delegaţia Craiovei în stagiul din Austria. Dintre ei, Markovic, Benga, Mărieş şi Sala au lăsat o impresie bună, dar nici ceilalţi nu au dezamăgit.

Probleme cu accidentările

Pe lângă marea problemă legată de exprimarea echipei, Universitatea Craiova se confruntă şi cu câteva indisponibilităţi după stagiul din Austria. Cea mai îngrijorătoare veste îl vizează pe Elvir Koljic, care s-a resimţit pe finalul partidei cu Olympiacos Pireu şi a fost înlocuit cu Markovic.

Acesta din urmă a fost unul dintre plusurile stagiului de vară, evoluţiile sale fiind apreciate. De asemenea, Mihai Căpăţână nu a fost folosit deloc în cele patru amicale, acuzând anumite dureri  musculare şi el nu va fi apt pentru startul de sezon.

Un alt jucător care a acuzat probleme medicale este Ştefan Baiaram, care a solicitat schimbare după o jumătate de oră în primul meci amical, cu ruşii de la UFA, şi nu a mai fost folosit apoi. Totodată, Nicuşor Bancu a fost în cantonament cu colegii săi, dar s-a pregătit separat, după accidentarea din ultima etapă a stagiunii trecute, în timp ce Paul Papp nu a fost în Austria, revenirea sa fiind preconizată pentru luna septembrie, după accidentarea gravă din primăvară.

Cosmin Staicu / Autor
Aventura în presa sportivă a început-o în 2002, imediat după absolvirea Facultăţii de Istorie, Filologie şi Geografie din cadrul Universităţii din Craiova. În detrimentul unei cariere de cadru didactic, a ales marea pasiune, sportul. Visul de copil, de a fi fotbalist al Universităţii ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
BREAKING! Doliu în trupa Proconsul! A murit Vali Petricenco
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
E scandal după ”lupta secolului”, Fury – Usyk! ”O mizerie absolută!”
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar…
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Horațiu Moldovan, spre Serie A! Serie impresionantă a lui Sassuolo, care defilează cu românul în poartă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în această iarnă
Andrei Ivan şi-ar putea face bagajele şi ar putea pleca de la Universitatea Craiova! Clubul cu care poate semna în…
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut:
Gâlcă a câştigat din nou cu Craiova, dar a recunoscut: "Presiunea rămâne. Există posibilitatea de a nu rămâne"
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Singurul fruct care înlocuiește băuturile energizante. Se găsește în toate magazinele din România și 1 kg costă 7 lei
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
Scandal monstru după ce Aura Șova a câștigat Vocea României 2024. Acuzațiile dure au bombardat internetul: “Să vă fie rușine!”
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
Reacţia unui turist grec, venit la schi în
Reacţia unui turist grec, venit la schi în "satul lui Moş Crăciun" din România. Cât costă un skipass pentru o…
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
DOVADA că extratereștrii au venit pe Pământ! Tehnologia lăsată în urmă
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat Genoa
Neica nimeni, care nu au făcut nimic! Aruncă cu lături Diana Şucu, reacţie vehementă după ce soţul său a cumpărat…
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
Cuplul BOMBĂ al finalului de an! Vedeta PRO TV s-a combinat cu un coleg
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
S-a stins din viață marele actor. Lumea toată l-a iubit: Nu e corect, merita mai mult timp!
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis.
Diana Șoșoacă i-a pregătit o surpriză lui Klaus Iohannis. "M-a chemat pentru a-mi oferi postul de prim-ministru al României"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de…
×