2 septembrie 2013. Steaua plătea 620.000 de euro celor de la Oțelul Galați pentru un jucător care promitea să fie viitorul naționalei, Ionuț Neagu. Laurențiu Reghecampf nu a fost de acord cu transferul mijlocașului, manifestându-și reticența față de Neagu încă de la sosirea acestuia la echipă. „Nu am ce să vorbesc cu Neagu acum, poate o să o fac atunci cînd voi considera eu că am să-i spun ceva. Dacă va evolua mult mai bine decît a făcut-o la Oțelul, atunci eu nu am nici o problemă cu el. În rest, fiecare ne vedem de treaba noastră„, declara Reghecampf pe 4 septembrie 2013, la numai două zile de la transferul mijlocașului. Internaționalul român se părea că a avut „ghinionul” de a fi impresariat de frații Becali, agenți cu care Reghecampf se afla în conflict, dar nu a confirmat nici ulterior.
În momentul venirii lui Neagu la Steaua, echipa campioană îi avea în lot pentru postul de mijlocaș defensiv pe Bourceanu, Pintilii, Prepeliță și Filip. Nici după plecarea din pauza de iarnă a lui Bourceanu la Trabzonspor, și nici după transferul lui Pintilii la Al-Hilal, închizătorul nu a primit mai multe șanse. El a înregistrat doar patru prezențe în sezonul trecut de Liga 1, fiind titular într-o singură partidă, iar acum Gâlcă pare să nu conteze pe serviciile lui.
În aceste condiții, sunt șanse reduse ca el să fie păstrat în lot și din iarnă, mai ales că Oțelul Galați, fostul său club, îl dorește înapoi. „Asta ne dorim noi, ca Neagu să revină din iarnă la Oțelul. L-am vrut și înainte să se încheie perioada de transferuri din vară, dar nu au vrut oficialii Stelei„, spunea Cristi Munteanu, săptămâna trecută, iar oficialii din Ghencea par deciși să accepte.
Colegii i-au zis CR 7 din Ghencea
În iarnă, la momentul aducerii lui Claudiu Keșeru, oficialii Stelei lăudau calitățile atacantului venit de la Bastia, subliniind faptul că acesta este și un excelent executant al loviturilor libere. O problemă majoră la Steaua în ultimii ani, din momentul plecării lui Nicolae Dică, lipsa unui fotbalist decisiv la astfel de faze părea să fie eliminată de noul transfer. Totuși, nu Keșeru s-a dovedit cel mai precis fotbalist din lotul lui Laurențiu Reghecampf în cantonamentele din iarnă la astfel de faze, ci Ionuț Neagu.
Mai mult, dincolo de șuturile precise de la antrenamente, fostul gălățean a reușit un gol senzațional din lovitură liberă de la 25 de metri. „E cel mai bun și la antrenamente, acolo unde transformă toate loviturile libere. Are o precizie extraordinară și șutează în forță, de multe ori e imposibil pentru portari să pareze chiar dacă sunt pe minge. Din păcate, nu a avut ocazia să înscrie mai mult pentru noi pentru că nu joacă foarte des„, l-au lăudat cei din staff pe Neagu, la momentul respectiv.
Fotografia din acest articol a fost surprinsă de către fotoreporterul Alexandru Hojda la îndemnul unui membru al staff-ului Stelei, cel care a anunțat golul încă din momentul în care Neagu și-a pregătit mingea. „Trage CR7 din Ghencea”, au glumit cei de pe banca echipei campioane
3 trofee a câștigat Ionuț Neagu în România în carieră, campionatul și Supercupa cu Oțelul în 2010/2011 și titlul cu Steaua în sezonul trecut
Cota i-a scăzut dramatic
Fără a evolua prea des, cota lui Neagu a scăzut la jumătate în aproximativ un an. Convocat de Pițurcă în urmă cu ceva mai bine de un an la națională, pentru meciul cu Turcia, mijlocașul ajunsese să fie cotat la 1 milion de euro. În prezent, acesta valorează, conform transfermarkt.de doar 450.000 de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER