Cristi Manea a scăpat din „paradis”. Fundașul lui CFR Cluj n-a știut sigur, timp de 5 ani, de ce club aparține

CFR a anunțat zilele trecute transferul verii, cumpărându-l pe Cristi Manea de la Apollon Limassol. Astfel, internaționalul român care a mai fost împrumutat în două rânduri la CFR a devenit jucătorul campioanei României „cu acte în regulă”. Pentru Manea a fost evadarea din „paradis”.

E vorba despre un „paradis fiscal„ de care se bucură Cipru și care a reprezentat, probabil, motivul pentru care fundașul a fost vândut de Viitorul la Apollon Limassol în 2015.

Apollon Limassol, enigmă totală. Cristi Manea: „N-am fost niciodată în Cipru”

Doar că echipa din Cipru nu l-a vrut niciodată pe Cristi Manea și nici nu l-a considerat vreodată un jucător al ei. Așa se explică faptul că fundașul n-a călcat vreodată în Limassol și că în perioadele în care nu era împrumutat, cum s-a întâmplat și în această vară, se antrena singur în România și nu cu clubul de care aparținea. „N-am fost niciodată în Cipru”, a recunoscut jucătorul într-un interviu acordat pentru ProSport. „Nu regret pentru că a fost atunci prima și singura ofertă și era o diferență foarte mare din punct de vedere financiar. Singurul dezavantaj este că am fost mereu împrumutat”, concluziona, în aprilie, fundașul.

„Coleg” cu Luka Jovic. Atacantul lui Real, 5 zile la Apollon

Probabil că scopul din 2015 era ca Manea să ajungă la Chelsea, după un scurt periplu prin Cipru, ceea ce ar fi însemnat mai puține taxe achitate pentru transfer, profitând de legislația cipriotă. Despre clubul londonez se vorbea în acea perioadă că-l dorește pe fotbalistul român, dar transferul nu s-a mai realizat. La fel s-a întâmplat cu mulți alți fotbaliști. Un caz celebru este a lui Luka Jovic, atacantul lui Real Madrid. Pe 25 ianuarie 2014 acesta a fost cumpărat de Apollon Limasol, de la Steaua Roșie Belgrad, pentru 2 milioane de euro, conform transfermarkt.de.

Pe 30 ianuarie 2014 Jovic era vândut de Apollon Limasol la Benfica, pentru 6,6 milioane de euro, conform aceluiași site. Această inginerie a „impresarilor” a scutit Steaua Roșie Belgrad de niște taxe în plus, pe care trebuia să le achite în Serbia pentru cei 6,6 milioane de euro plătiți de Benfica.

Publicat: 09 09. 2020, 13:03