Dan Petrescu, mesaj clar pentru FRF: „Haideți să intrăm și noi în Europa! Noi ieșim?! Vreau un campionat normal! Sper să mă asculte cineva” | VIDEO

Dan Petrescu (52 de ani), antrenorul CFR-ului, a vorbit în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului cu Universitatea Craiova, despre propunerea Federației Române de Fotbal de a face un campionat cu 16 echipe.

Antrenorul clujenilor aplaudă această decizie și solicită chiar 18 echipe în Liga 1. Vrea ca echipele de tradiție să revină pe prima scenă a fotbalului românesc. De asemenea, Dan Petrescu nu a uitat să conteste regula U21, care i-a dat mari bătăi de cap.

„Am și eu o voce, sper să mă asculte cineva. Eu aș face un campionat cu 18 echipe, 17 meciuri 34 de etape. Ar fi foarte bine așa. De ce play-off, de ce să îmi tai punctele, de ce să îmi iei puncte, Doamne ferește. Fără regula U21, fără… campionat normal, domnilor. Haideți să intrăm și noi în Europa! Noi ieșim din Europa? Toată lumea are așa.

Eu zic că România e o țară mare, cu multe cluburi, un campionat cu 18 echipe ar fi fantastic. Că vor 16 echipe… ar fi 30 de meciuri, parcă sunt prea puține. Eu aș face 34 de meciuri, cu echipe adevărate. Să vină și Timișoara, să vină și Aradul și Ploieștiul. Să vină mai multe echipe și să jucăm un campionat adevărat, fără înjumătățirea punctelor. E logic și simplu. Nu înțeleg de ce vrem să complicăm cu play-off și play-out. 14 echipe câte avem noi acum e prea puțin pentru o țară așa de mare”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Răzvan Burleanu a confirmat schimbarea

ProSport a anunțat în urmă cu trei zile că Federația Română de Fotbal își propune să schimbe structura Ligii 1, începând cu sezonul 2021-2022.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a confirmat că Liga 1 va avea 16 echipe, în loc de 14 câte are în prezent, și se va renunța la sistemul cu play-off și play-out.

„Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. Am decis acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu, HyperCube din Olanda, care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte, cum ar fi creşterea numărului de echipe pentru Campionatul European, formatul pentru competiţiile intercluburi şi altele. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult.

De ce considerăm că este oportun să creştem numărul de echipe? Astăzi, avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 în infrastructură, al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde. Al treilea argument face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România.

Al patrulea argument este cel legat de faptul că vom avea mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul ligii I şi cel de-al cincilea argument ţine de dezvoltarea fotbalului prin atractivitatea şi vizibilitatea sa. Cu cât vei avea un mai mare de echipe stabile financiar, care vin din oraşe cu traddiţie fotbalistică, cu atât vei putea să dezvolţi mai bine fotbalul”, a explicat Răzvan Burleanu.

Publicat: 22 02. 2020, 14:56
Actualizat: 27 02. 2020, 16:53