Daniel Celea nu a primit șanse la UTA, iar azi e piesă importantă a impenetrabilei apărări a Chindiei: „Fiecare aleargă de mănâncă pământul pentru celălalt”
Chindia Târgoviște a plecat cu toate punctele de la Arad și va juca, în proporție de 90%, și la anul în Liga 1. Și contra UTA-ei, pe „Francisc Neuman” punctul forte al trupei lui Emil Săndoi a fost organizarea jocului și mai ales siguranța defensivă.
Echipa dâmbovițeană e singura ce nu a primit gol în fazele play-off / play-out în Liga 1 și e mare favorită și la ocuparea unui loc ce duce la barajul pentru calificarea în Conference League.
Nu a primit șanse în „alb-roșu” în sezonul celui de-al doilea baraj pierdut
Piesă importantă a apărării Chinidei, Daniel Celea (25 de ani), a fost în curtea UTA-ei în urmă cu 4 sezoane și jumătate, dar Laurențiu Roșu și conducerea clubului arădean au renunțat la serviciile sale. Se întâmpla la revenirea „roș-albilor” din cantonamentul din Spania, de la Oliva Nova, fundașul fiind a patra variantă de fundaș central după Gligor, Manea, Filaret sau Adili.
„Am avut o părere de rău ca am plecat fără a primi șanse de a demostra ceea ce pot. Am fost în cadrul echipei, dar nimeni nu mi-a oferit încredere și meciuri pentru a arăta că am valoare sa joc în tricoul UTA-ei. Am avut numai două apariții în tricoul primei echipe. Pot spune că am lăsat o treaba neterminată la UTA, nu se știe niciodată cum ne duce cursul vieții și poate într-o buna zi voi apuca să joc din nou la Arad. Și, bineînțeles, de această data cu performante și realizări mai mari”, spune fotbalistul care la despărțirea de „roș-albi” a avut doar 21 de ani. La finele acelui sezon, „Bătrâna Doamnă” avea să piardă al doilea baraj de promovare la rând, în fața celor de la ACS Poli.
Impresionat de noul „Francisc Neuman”, dar știe că suporterii UTA-ei sunt cheia rezultatelor pozitive
Celea a plecat înainte ca echipa arădeană să plece în „exil”, la Șiria, apucând să joace doar pe „Motorul” în toamna de tristă amintire a meciurilor din noroi cu Clinceni, Călărași, dar mai ales derby-ul Vestului, cu Poli. Sâmbătă, la revenirea la Arad, apărătorul a avut ocazia să joace pe stadionul ale căror lucrări de construcție avansau cu viteza melcului în perioada în care el evolua pentru UTA.
„Saltul de la Motorul la arena Francisc Neuman este ceva spectaculos. M-am simțit excelent pe noul sezon, unul foarte frumos și primitor. Cu siguranță când caldul public arădean vor avea acces în tribune, nu cred că UTA va mai pierde prea multe puncte acasă”, mai consideră apărătorul dâmbovițenilor, care s-a confruntat etapa trecută la Arad cu fostul său coechipier din „alb-roșu”, Adi Petre.
Repatriat de Săndoi din Polonia, dar și de dorința de a se afirma în Liga I
Până la urmă, plecarea de la Arad nu i-a prins rău lui Daniel Celea. Acesta a făcut pasul la Liga I, dar a prins și un contract bun în Polonia, la LKS Lodz, echipă cu pretenții din eșalonul secund polonez.
„În afara celor 6 luni în Liga 3-a jucate după ce am părăsit-o pe UTA, pe care le-am acceptat pentru a avea din nou meciuri în picioare, au urmat sezoane la Pandurii și Mioveni, în Liga 2-a, unde am strâns în jur de 70-80 de meciuri în aproape 3 ani. A urmat apoi pasul la Liga I, la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar în vara anului trecut am plecat în Polonia. Am ajuns acolo la dorința directorului sportiv, într-o echipă foare bine închegată, unde îmi era greu să-mi găsesc loc repede.
Nu mi-am dorit să pierd mai mult de 6 luni, văzând că ei au un plan de durată pentru mine și voiau să mă integreze în timp. Antrenorul nu dorea să schimbe prea mult din echipa și atunci, ca și la UTA, după 6 luni de șanse foarte putine primite, am realizat ca în viața de fotbalist momentele moarte, ca sa zic așa, te pot trage în jos. Cum a venit oferta celor de la Chindia, am cerut rezilierea contractului și am venit să joc, unde domnul Emil Săndoi mă cunoștea și de aceea m-a și dorit foarte mult”, mai spune Celea.
Secretul Chindiei? „Fiecare aleargă de mănâncă pământul pentru celălalt”
Chindia a ratat la mustață intrarea în play-off, dar e lider inconstabil în play-out.
„Faptul că am format o familie, în care fiecare aleargă de mănâncă pământul pentru celălalt și-a pus amprenta pe rezultatele noastre. Apoi, e și dorința fiecăruia dintre noi să ajungem cineva în fotbalul românesc. Majoritatea dintre noi suntem jucători tineri, cu destul de puține meciuri la Liga I și dorim să ne afirmăm și să creștam. me dorim sa ne afirmam și creștem. Bineînțeles, cel mai mare merit îl are Emil Săndoi.
Eu chiar aș vrea să-i mulțumesc că a avut și are un cuvânt greu de spus în accesiunea mea din ultimele 5 luni. A avut încredere în mine, m-a utilizat meci de meci și cred că mi-am făcut treaba, ca și toți colegii mei de altfel. Totul pleacă de la apărare, e foarte important să nu primești gol, în primul rând, iar noi ca apărare suntem în primele patru echipe din Liga 1. În play-out nici nu am luat vreun gol și vrem să o ținem tot așa și să terminăm pe locul 7”, încheie fotbalistul originar din Braloştiţa (județul Dolj).
În acest sezon de Liga I, mai precis din luna februarie când a semnat cu dâmbovițenii, fundașul lui Săndoi a adunat 11 meciuri și 974 de minute.