Universitatea Craiova încearcă lovitura finalului de an: transferul lui David Miculescu, de la UTA: „Asigurarea de venituri e adevărata provocare”. Condiția pusă de olteni | EXCLUSIV
Mini-vacanța de Sărbători se apropie de final pentru formațiile din Liga 1. Marea parte dintre ele vor călători în Turcia pentru un stagiu de pregătire centralizat, înainte de reluarea meciurile pe puncte, între 21 și 24 ianuarie.
Universitatea Craiova este una dintre cele mai grăbite echipe românești ce se vor muta în Antalya, încă de pe 3 ianuarie și Laurențiu Reghecampf ar dori să știe pe cine contează.
UTA Arad înclină să accepte transferul lui David Miculescu la Universitatea Craiova. Oltenii pun și condiții: îi vor și pe Roger și Balauru, jucători pe final de contract
După ce FCSB nu a mai dat niciun semn în ceea ce-l privește pe David Miculescu (20 de ani), gruparea olteană nu-și mai ascunde intențiile. „Este un jucător interesant, un jucător bun în ultimul an, care acum a făcut multe progrese. Noi îl ştim de mult timp, a fost sub observaţia noastră si înainte, dar nu avea parcursul actual, cum l-a avut anul acesta.
Orice jucător tânăr român este interesant şi normal că te interesează, nu numai el, şi alţii care sunt interesanţi din fotbaliștii români. Şi tineri, şi de perspectivă, valoroşi, buni, aşa că nu poţi să spui că nu te-ar interesa sau nu ţi-ar conveni, că nu ţi-ar plăcea”, a spus Sorin Cârțu, la TV Telekom Sport.
Universitatea Craiova a scăpat și de o eventuală licitație pentru golgheterul UTA-ei, cu toate că „oficialii” arădenilor nu vor sta la discuții pentru o sumă sub 1 milion de euro.
Din informațiile ProSport, Mihai Rotaru încearcă să facă un o ofertă la „pachet”, în care să includă și doi fotbaliști ale căror contracte vor expira la vară.
Aceștia sunt portarul Dragoș Balauru (32 de ani) și mijlocașul ofensiv Roger jr, acesta din urmă fiind și în „radarul” lui CFR Cluj. Evident, Laszlo Balint nu poate fi prea fericit că pierde trei dintre cei mai importanți jucători ai săi, cu toate că Balauru a fost mai mereu rezerva lui Iacob între buturi. Dar, până la urmă, vorbim despre al doilea căpitan al echipei, un jucător important în vestiar.
Sunt mai multe lucruri de pus la punct, inclusiv cu impresarii celor trei fotbaliști, dar asta numai după ce UTA se așează la masa negocierilor. Chiar Mihai Rotaru recunoștea că echipa sa are nevoie de întăriri în această iarnă, iar Miculescu și Roger se încadrează profilurilor căutate. „Vrem să acoperim două-trei posturi, un fundaș central este cel mai important, dar vrem și în față un jucător, care să acopere benzile, plus un mijlocaș. Mereu vrem să progresăm, să ne întărim”, spunea investitorul grupării oltene.
Conducerea de la UTA vrea stabilitate înaintea performanțelor. „Asigurarea stabilității și continuității din punct de vedere financiar, mai importantă decât obiectivul sportiv”
Cel puțin în cazul lui David Miculescu, conducerea UTA-ei așteaptă oferte concrete și din străinătate, în special din Italia, așa că nu se grăbește să renunțe la un fotbalist care la vară poate valora și mai mult dacă va continua să dea același randament sau chiar să și-l îmbunătățească. Iar Laszlo Balint a spus răspicat că el se bazează pe cel mai bun marcator stagional în „roș-alb”.
Pe de altă parte, Alexandru Meszar recunoaște că preocuparea principală a conducerii clubului este stabilitatea financiară și de abia apoi urmează obiecivul de clasament.
„Aproape toate discuțiile se concentrează la fotbal pe obiectivul sportiv, dar lumea trebuie să știe că pentru mine și clubul UTA e ceva mult mai important. Și anume asigurarea stabilității și continuității din punct de vedere financiar și de aceea căutăm în permanență soluții pentru a reduce cheltuielile și a acumula cât mai puține datorii la finalul fiecărui sezon. Iar acest lucru nu este deloc simplu, deoarece pretențiile cresc din punct de vedere sportiv de la an la an. Bineînțeles, acest lucru ne bucură, este normalitatea, dar, repet, asigurarea unor venituri pe măsura pretențiilor sportive sezon de sezon e adevărata provocare a clubului UTA. Principalul nostru obiectiv”, susține părintele proiectului UTA.