La începutul returului s-a hotărât ca plata arbitrilor să fie făcută direct de către Comisia Centrală, Ion Crăciunescu militând luni bune pentru ca banii să nu mai fie distribuiți de cluburi. Conducătorul CCA a câștigat bătălia și s-a decis ca LPF să oprească o parte din sumele pentru drepturile TV și, prin intermediul FRF, fondurile să ajungă în contul CCA, ceea ce s-a și întâmplat în urmă cu aproximativ trei luni.
Fiecărui club de primă ligă i s-a reținut o sumă variind între 30.000 și 35.000 de euro, în funcție de numărul de partide pe care le avea de disputat în primăvară pe teren propriu. Rezultă astfel că în conturile CCA au intrat peste 500.000 de euro, bani care se pare că n-au ajuns la destinatarii lor firești, arbitrii, decât în foarte mică parte. Nemulțumiți că nu și-au încasat drepturile, mai mulți arbitri le-au spus unor apropiați că intenționează să se adreseze lui Mircea Sandu și Adalbert Kassai, cei doi fiind cei care răspund din partea Federației de activitatea de arbitraj.
Vreme de o lună și ceva, până pe la jumătatea lui aprilie, nu se virase nici un euro către beneficiari, invocându-se de către Comisie că pentru a putea fi plătiți sub formă legală, arbitrii trebuie să-și facă dosare de Persoane Fizice Autorizate (PFA). Dar, deși mulți dintre arbitri au trimis la CCA dosarele de PFA încă de acum două luni, plata a întârziat, sau, dacă s-a făcut, a cuprins maximum un sfert din meciurile arbitrate.
Am fost în retur la 10 meciuri și am fost plătit doar pentru trei. Deși am trimis actele de PFA încă din martie, mi s-a spus să aștept. Aștept, ce altceva să fac? Dacă mă plâng prin presă, nu mă mai deleagă. Înțelegeți-mă, nu pot să apar cu numele în ziar Arbitru de liga I
5 mii de euro e dobânda pe trei luni la 500.000 de euro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER