De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo pe locul celui actual. Varianta B a fost discutată și acceptată
Dinamo va avea un stadion nou până în 2020, capabil să găzduiască antrenamente pentru Campionatul European, însă arena nu se va construi pe locul celei actuale. Comunicatul de presă emis de M.A.I. cu ocazia apariției în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern 616 din 30.08.2017 nu lasă loc de interpretări.
„În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal”, se spune în comunicat.
Monica Iagăr, președinta CS Dinamo, a punctat același lucru, într-o postare pe pagina ei de facebook, prin care răspundea unei „interpelări” a oamenilor din atletism, contrariați de soarta pistei de atletism de la Dinamo (vezi jos).
De ce nu se ridică totuși stadionul nou pe locul celui actual, în condițiile în care HG 616 îl va scoate pe Nicolae Badea din Parcul Dinamo definitiv? Oameni apropiați de patronul de la Computerland susțin că tocmai investițiile făcute de Nicolae Badea la actualul stadion sunt principala piedică. „Dacă ar demola actuala arenă, ar trebui să fim despăgubiți pentru toate investițiile, care se ridică la o sumă considerabilă”, spun oamenii lui Badea.
Cum nimeni nu-și poate asuma o astfel de compensare, se va recurge la „varianta B”, care a fost deja discutată și acceptată. Stadionul nou va fi construit astfel în partea din spate a Parcului Sportiv Dinamo, pe un perimetru care va include velodromul și terenul de fotbal Piți Varga. Spațiul este corespunzător unui proiect de stadion cu 15.000 de locuri, fără pistă de atletism.
Dinamo se va alege astfel cu un stadion modern, pe dorința suporterilor, dar va rămâne și cu un gigant de beton, învechit și plin de bube. Ce va face cu el? Greu de anticipat…