Decizia fără precedent dată de judecători azi. „Prea multe anomalii în acest proces”. Cum a ajuns România iar pe prima pagină a ziarelor de pretutindeni
CFR Cluj și-a recuperat punctele cu ajutorul unor minciuni sfruntate. Pentru a tergiversa decizia, președintele Iuliu Mureșan a asigurat Comisia de Disciplină a FRF, printr-o adresă semnată și ștamplilată, că își va plăti datoriile către foștii jucători în momentul în care clubul va încasa ultima tranșă din drepturile tv pentru acest campionat. Numai că acești bani erau deja gajați unei bănci din Cluj, iar atunci când Liga a virat drepturile tv către celelalte cluburi, suma cuvenită CFR-ului s-a dus direct către respectiva bancă. În aceeași zi, clubul a intrat în insolvență. Scuzați-mă, dar asta se numește înșelăciune și nu înțeleg de ce Maftei și ceilalți păgubiți nu fac plângere penală împotriva lui Iuliu Mureșan, cel care a garantat că va plăti datoriile către jucători cu bani care nu mai existau!
Asta s-a întâmplat în România, dar iată niște anomalii, cele mai multe petrecute la TAS, care dau senzația că e ceva putred în decizia de anulare a depunctării.
- 1. S-a acceptat un singur arbitru care să judece cazul, deși FRF a cerut trei!
- 2. Înainte de a se accepta arbitru unic, CFR a făcut o cerere de suspendare a efectelor depunctării, care nu a fost aprobată de un complet de trei judecători. S-a judecat apoi din nou, cu un singur judecător, care a dat liber la transferuri clubului din Cluj. Cine credeți că era acel unic judecător? Același care a judecat și cazul depunctării, britanicul Mark Andrew Hovell!
- 3. Acest Mark Andrew Hovell este asociat la firma RexSport (o asociație multinațională de drept sportiv), filiala din Barcelona, cu avocatul CFR-ului care a susținut cauza la TAS, Jorge Ibarrola!
- 4. Jorge Ibarrola a fost judecător la TAS și făcea parte din board-ul care numea judecătorii!
- 5. Judecătorul Mark Andrew Hovell a adresat doar trei întrebări celor de la CFR în 7 (șapte) ore de audieri!
- 6. Avocatul lui CFR care a susținut cauza la comisiile de la FRF, Razvan Pană, a a avut calitate de martor la Lausanne!
- 7. Decizia a fost dată invocându-se Legea insolvenței, care spune la Articolul 75 că, odată cu intrarea în insolvență, se suspendă de drept orice acțiune de executare silită care privește debitorul, numai că, atenție, Comsiiile FRF nu sunt executori, nu au cum să execute silit clubul, ci au dat doar sancțiuni sportive!
- 8. Decizia Comisiei de Disciplină a FRF a fost dată cu câteva zeci de minute înainte de intrarea în insolvență a clubului CFR, ceea ce înseamnă că, în momentul luării deciziei, CFR nu era în insolvență.