Biroul Executiv al CCA a ținut cont doar de Legile jocului, și nu de Regulamentul de Organizare al Activității Fotbalistice.
„Noi ne-am spus punctul de vedere dacă arbitrul a procedat corect tehnic”, a spus Gheorghe Constantin. În răspunsul dat Comisiei de Disciplină se scrie: “Conform Legilor jocului autorizate de FIFA. În Legea 5, la Competențe și Obligații se stipulează că arbitrul: «Poate să oprească jocul temporar, să-l suspende sau să-l oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indifeÂrent de natura lor». De asemenea, la capitolul Instrucțiuni și îndrumări suplimentare pentru arbitri, se menționează: «Dacă un obiect aruncat de către un spectator lovește arbitrul sau pe unul dintre asistenți, un jucător sau un oficial, arbitrul poate lăsa jocul să continue, să-l întrerupă sau să-l oprească definitiv, în funcție de gravitatea incidentului».
Au pasat „pisica“ la Disciplină
Totodată, la capitolul Deciziile arbitrului se stipulează: «Arbitrul își poate schimba o decizie care după părerea sa își dă seama că nu este corectă, cu condiția ca jocul să nu fi fost reluat sau să se fi terminat»”.
În finalul corespondenței, CCA lasă complet competența juÂdecării cazului în sarcina Comisiei de Disciplină: „Având în vedere că decizia arbitrului a fost luată cu respectarea și aplicarea Legilor jocului, competența materială privind soluționarea plângerii clubului Rapid rămâne în sarcina Comisiei de Disciplină”.
Ce spune ROAF Regulamentul de Organizare al Activității Fotbalistice prevede la articolul 29.5 următoarele: „Nerespectarea dispozițiilor date de arbitru duce la oprirea jocului. Dacă în termen de 3 minute de la oprirea jocului nu se iau măsuri regulamentare privind îndeplinirea dispozițiilor date, arbitrul va fluiera sfârșitul jocului și va părăsi terenul. Termenul de 3 minute se arată în mod vizibil, se anunță căpitanul echipei în cauză și se arată o singură dată pentru fiecare echipă în cursul unei partide”.
Ce spun Legile jocului Legea 5 prevede: „Arbitrul are competența și obligația să oprească jocul temporar, să îl suspende sau să îl oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indiferent de natura lor“. Mi se par complice toate aceste persoane. Comisia de Arbitri este folosită pentru a servi interesele președintelui FRF. E clar! Nu s-a respectat regulamentul Ion Craciunescu
Faptul că Deaconu spune că a vrut să continue, deși eu cred că nu putea s-o facă, din cauza loviturii, dar l-a continuat și apoi l-a oprit definitiv, pentru că s-a aruncat din nou cu obiecte pe teren, cred că a complicat lucrurile Adrian Porumboiu
Am auzit că CCA a aprobat ca fiind corect arbitrajul lui Deaconu. Dar cine este CCA, nu am auzit de ei, or fi cumva Casa Centrală a Armatei? Nicolae Badea
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER