Derby-ul Rapid – Steaua se joacă la masa verde

Luarea unei decizii în cazul meciului Rapid – Steaua depinde de o hotărâre a Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Președintele Comisiei de Disciplină, Marin Daniel Cernat, a solicitat oficial un punct de vedere al CCA cu privire la decizia centralului Alexandru Deaconu de a opri jocul, dacă a fost regulamentară sau nu. Biroul Executiv al CCA (format din Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Nicolae Grigorescu și Dan Petrescu) se reunește azi pentru a analiza și a formula un răspuns care va fi remis Comisiei de Disciplină. Surse federale ne-au informat că răspunsul CCA nu poate fi decât favorabil arbitrului, în condițiile în care Mircea Sandu a spus clar că Deaconu a procedat regulamentar, iar Traian Băsescu l-a decorat pentru această decizie.

Fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu și-a exprimat părerea ferm: „Lucrurile sunt foarte clare și nu înțeleg de ce Comisia de Disciplină a mai solicitat punctul de vedere al CCA. Totul e ce a notat Deaconu în raportul de arbitraj. Dacă a scris că motivul opririi jocului a fost faptul că a fost lovit cu o brichetă și nu a mai putut continua, decizia e corectă. Dar dacă a scris că a încercat să continue jocul, dar l-a oprit pentru că s-au mai aruncat obiecte din tribună, atunci nu mai e în regulă, pentru că nu a respectat procedurile cu acordarea celor trei minute”. Aceleași surse spun că rapidiștii s-au resemnat deja cu decizia de victorie la masa verde a Stelei, încercând acum să diminueze numărul de etape de suspendare pe care le va primi Giuleștiul. Comisia de Disciplină se va reuni azi pentru a lua o decizie în acest caz.

Rapid are o apărare bună, dar am auzit că decizia ar fi 3-0 pentru Steaua. Aștept o judecare corectă


Cum s-a respectat regulamentul azi (n.r. – ieri), aștept ca și mâine (n.r. – azi) comisia să facă același lucru


Regulamentul de Organizare al Activității Fotbalistice prevede la articolul 29.5 următoarele: „Nerespectarea dispozițiilor date de arbitru duce la oprirea jocului. Dacă în termen de 3 minute de la oprirea jocului nu se iau măsuri regulamentare privind îndeplinirea dispozițiilor date, arbitrul va fluiera sfârșitul jocului și va părăsi terenul. Termenul de 3 minute se arată în mod vizibil, se anunță căpitanul echipei în cauză și se arată o singură dată pentru fiecare echipă în cursul unei partide”.


Legea 5 prevede:
„Arbitrul are competența și obligația să oprească jocul temporar, să îl suspende sau să îl oprească definitiv din cauza unor evenimente neprevăzute, indiferent de natura lor“.


-Victoria Stelei cu 3-0
-Suspendarea terenului Rapidului până la sfârșitul campionatului
-Amendă substanțială pentru giuleșteni

CCA se întrunește astăzi, la ora 9:30, iar Comisia de Disciplină la ora 17:00

Cătălin ANTON
Publicat: 27 03. 2008, 23:26
Actualizat: 28 03. 2008, 14:44