Dezvăluirile lui Alexandru Tudor. De ce și-a ținut familia departe de stadioane, ce a simțit la ultimul meci din Liga 1 și care a fost cea mai grea decizie din carieră
- Miercuri seară a avut loc, la Casa Studenților din Iași, Gala Excelenței Sportului Ieșean, eveniment organizat de Primăria Iași în cadrul căruia au fost premiați cei mai buni sportivi, antrenori și șefi de cluburi din Iași.
- Invitați speciali la gală au fost Alexandru Tudor, fost arbitru FIFA, precum și fostele mari sportive Elisabeta Lipă și Roxana Scarlat.
- Alexandru Tudor a dezvăluit motivul pentru care nu și-a lăsat soția să vină la meciurile arbitrate de el.
„În urmă cu mai mulți ani, am văzut înregistrarea unui joc dintre FC Național și Rapid, iar în tribune am văzut-o la un moment dat pe soția mea cu copilul care avea doi sau trei ani. Și nu era nici măcar gard. Și i-am spus, cum ai putut să vii la stadion cu copilul? Totuși, un derby bucureștean presupune niște riscuri. Și după aceea i-am rugat frumos să nu mai calce pe la stadion. Plus că, atunci când știi că ai tăi sunt în tribune, emoțiile cresc”, a declarat Alexandru Tudor, pentru care decizia de a se retrage din arbitraj a fost poate cea mai grea luată în întreaga sa carieră: „Cea mai dificilă decizie a fost cea de a mă retrage din activitate. Pentru oricine este greu să ia o astfel de decizie. În viață, după ce activezi atâta timp într-un domeniu, este foarte greu să ieși din sistem”.
Tudor a subliniat că meciurile sale de retragere, cel internațional și cel intern, au fost daruri de la Dumnezeu. „Am simțit că este un dar de sus la meciul meu de retragere, de la Chiajna, dintre Concordia și Poli Iași. A fost un meci special, cu nouă goluri, a fost și golul 100 al lui Andrei Cristea în Liga 1. De obicei, în cariera mea am arbitrat meciuri foarte tensionate. La meciul de retragere internațional am avut nouă goluri, iar la cel din Liga 1 tot nouă goluri. Astea sunt chestiuni care sunt date de sus. Și trebuie să te bucuri de ele”, a mai spus Tudor.
Întrebat dacă a avut un model în carieră, Tudor a răspuns că orice arbitru sau sportiv trebuie să-și urmeze idolii: „Tot timpul trebuie să ai privirea către scopul tău. Trebuie să urmezi un comportament. Fiecare dintre noi suntem un model pentru ceilalți. Și atunci, avem datoria să ne uităm la cei mai buni. De asta am venit în această seară aici, să-i vedem pe performerii din Iași. Instantaneu, când te gândești la performeri, parcă stai mai drept, parcă zâmbești mai mult, parcă ai un alt tonus mental și inima îți bate altfel”.
Cu prilejul vizitei la Iași, Tudor a mers la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, unde s-a închinat la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și la Biserica Sfinții Trei Ierarhi.