Steaua a pierdut meciul cu Astra, scor 2-0, partidă capitală în lupta pentru titlu. Echipa lui Reghecampf stă acum la mâna rezultatelor pentru a spera să mai câștige campionatul. Astra s-a distanțat la șase puncte în fruntea clasamentului și este nevoie ca giurgiuvenii să nu mai câștige niciun meci din ultimele trei rămase, iar roș-albaștrii să obțină nouă puncte.
După un prim mandat (2012-2014) în care reușea să câștige două titluri consecutive, Reghecampf este acum foarte aproape de a rata obiectivul. Dincolo de cele două campionate și o Supercupă, Steaua din primul mandat al lui Reghecampf izbutea și o evoluție foarte bună în Europa League. În sezonul 2012-2013 al Europa League, Steaua reușea să o elimine pe Ajax în 16-imi și să o învingă pe Chelsea, la București, în turul optimilor. Echipa din Premier League se impunea cu 3-1 în retur și câștiga finala cu Benfica la finele sezonului, dar Steaua a demonstrat că poate face fața presiunii și se poate lupta cu succes în Europa.
În meciul de sâmbătă seară de la Giurgiu, Steaua a clacat sub presiunea momentului, deci ce s-a schimbat de la precedentul mandat al lui Reghecampf și până acum?
Echipa
În primul mandat la Steaua, Reghecampf avea la dispoziție un lot unit, rodat și mai ales un ax central care oferea siguranță. Tătărușanu, cuplul Szukala/Chiricheș, cărora li se putea alătura oricând Gardoș, Pintilii și Bourceanu, iar în atac era Rusescu, un vârf de meserie.
Acum, Reghecampf îl are la dispoziție pe Niță, care are o evoluție constant bună, însă în centrul apărării are mari probleme. Varela este singurul punct fix al defensivei, exceptând meciul de sâmbătă seară, căpitanul fiind fundașul cu care antrenorul începe construirea echipei. Alături de Varela, au fost rotați rând pe rând Tamaș sau Toșca, Steaua neavând un cuplu de fundași centrali sigur.
Chiar dacă Bourceanu și Pintilii se regăsesc și acum în lotul Stelei, cei doi mijlocași la închidere au prins vârful de formâ în precedentul mandat al Reghecampf.
În atac, Steaua suferă cel mai mult. Cu un Marica scos din ritm de accidentarea din meciul cu Dinamo, cu un Tade căruia i s-au oferit prea puține șanse și un Gebhart inexistent, Reghecampf a fost obligat să se bazeze în atac doar pe Chipciu.
Transferurile
În precedentul mandat, Reghecampf i-a adus pe Niță, portar care are acum șanse de prinde lotul naționalei pentru Campionatul European, pe Adi Rocha și Adi Popa. Ulterior, parcursului din Europa League, la Steaua au mai venit Sânmărtean, Keșeru sau Piovaccari.
Acum, Reghe i-a adus pe Marica, Gebhart, Bawab, Bourceanu și Pintilii. Cu excepția celor doi mijlocași centrali, celelalte achiziții nu au contribuit prea mult la campania din acest sezon.
Cheia e la Chipciu?
Chiar și în aceste condiții, Steaua ar fi putut arăta mai bine în acest sezon. Chipciu este jucătorul pe care s-a pus cea mai mare presiune și de la care s-a așteptat cel mai mult, însă jucătorul Stelei nu a mai fost același de la accidentarea suferită într-un derby cu Dinamo. Fără un atacant de meserie (Marica mai mult accidentat, Tade – scos din calcule), toate acțiunile ofensive ale Stelei au rămas pe umerii lui Chipciu. Jucătorul în vârstă de 26 de ani nu s-a descurcat însă pe noul post, iar roș-albaștrii au suferit în atac.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER