După 4 victorii consecutive, Universitatea Craiova ocupă primul loc în clasamentul Ligii I, cu 4 etape rămase de disputat din play-off. Oltenii n-au mai fost în această postură din sezonul ultimului titlu, în 1991. Ştiinţa a mai fost prima numai accidental, în debutul vreunui sezon, atunci când ierarhia practic nu contează, însă în situaţia de acum formaţia din Bănie nu s-a mai aflat de acum 29 de ani, de când formaţia antrenată de Sorin Cârţu reuşea eventul.
În 1991, cu 4 etape înainte de final, Universitatea Craiova era pe primul loc, dar Steaua se apropiase la 2 puncte, după ce oltenii remizau pe teren propriu cu Jiul Petroşani. Mai mult, după etapa a 32-a (campionatul avea 34 de etape şi se acordau 2 puncte la victorie), Ştiinţa avea să fie egalată la puncte de Steaua, craiovenii pierzând cu 2-0 la Piteşti, iar roş-albaştrii se impuneau la Sibiu. Formaţia din Bănie n-a mai făcut vreun pas greşit până la final şi a câştigat campionatul la golaveraj.
După ce a cucerit două titluri de campion ca jucător şi încă unul ca antrenor al Ştiinţei, Sorin Cârţu are acum ocazia de a cuceri titlul şi din postura de conducător, caz unic în istoria clubului din Bănie. Preşedintele Universităţii Craiova este la fel de efervescent şi în postura actuală, precum era şi ca antrenor. El a recunoscut că din cauza emoţiilor nu urmăreşte meciurile integral, părăsindu-şi locul din tribună atunci când tensiunea devine insuportabilă. La Mediaş, „Sorinaccio” l-a deranjat inclusiv pe antrenorul Cristiano Bergodi cu remarcile din tribună, italianul având o replică la adresa lui, la fel cum probabil ar fi avut-o şi „Sorinaccio” dacă s-ar fi aflat pe banca tehnică.
Alături de jucătorii lui Bergodi sunt şi legendele Ştiinţei care au adus primul titlu în Bănie, în urmă cu 46 de ani, acestea sperând să vadă din nou Universitatea campioană.
„Avem șanse la titlu. Totul depinde de noi. Fiecare meci trebuie abordat cu încredere. Calitățile individuale trebuie valorificate. Jocul de echipă trebuie dublat de concentrare. A aborda fiecare partidă cu gândul la victorie se traduce prin a arăta pe tabelă că ești mai bun decât adversarul. Se poate. Trebuie să luptăm și atunci vom obține satisfacții” este mesajul lui Florin Oprea, portarul Campioanei Unei Mari Iubiri, echipa care a adus prima dată titlul în Bănie, în 1974.
Jucătorii de bază ai acelei generaţii erau Ion Oblemenco, Teo Ţarălungă, Petre Deselnicu, Lucică Strâmbeanu, Dumitru Marcu, Iulică Bălan şi Sandu Boc, dar un loc tot mai important îşi câştigase şi „Minunea Blondă”, Ilie Balaci, la numai 17 ani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER