Dinamo este într-o tot mai profundă criză financiară. Acționarii nu mai au bani, au strâns rău cureaua și, în plus, urmăresc să-și recupereze milioanele de euro acordate clubului sub formă de împrumut.
Creditarea unei grupări de fotbal chiar de către patronul său reprezintă o practică larg uzitată în Liga I. Pentru a nu pierde bani, Gigi Becali sau alți patroni de club din România obișnuiesc nu să investească, ci să-și împrumute clubul, pentru ca apoi, la o vânzare de jucători sau în momentul în care se încasează bonificațiile de la UEFA sau banii din drepturile TV, să-și recupereze sumele.
Criza strică toate planurile La fel au procedat și acționarii lui Dinamo, împrumutând masiv clubul în ideea de a prinde potul Ligii Campionilor. Eșecul de pe finalul campionatului trecut a reprezentat și o mare lovitură personală primită de Cristi Borcea și de Vasile Turcu, de vreme ce în acest moment au împrumutate la Dinamo nu mai puțin de 15 milioane de euro!
Nimeni nu mai bagă bani Turcu are blocate la Dinamo cinci milioane de euro, iar Borcea dublul acestui cuantum, fiind foarte dificil de recuperat sumele în condițiile actuale. Mai mult, faptul că au blocați atâția bani în club și că afacerile nu le mai merg i-au determinat pe acționari să excludă orice infuzie nouă de capital. Dinamo se susține în ultimul timp mai mult din ce produce, și produce foarte puțin. De aici și reducerile de costuri care, după cum a dezvăluit ediția ProSport de ieri, cad într-un ușor penibil, dat fiind că jucătorii sunt obligați să plătească 100 de euro pentru o minge dată peste gardul de la Săftica la antrenament sau 200 de euro pentru echipamentele nereturnate.
„Așa este. Toți acționarii avem bani împrumutați la club și cred că o să trebuiască să așteptăm 10, 15, 20 de ani să-i recuperăm”, Vasile Turcu, acționar Dinamo
8 milioane de euro a încasat cu aproximație Dinamo în această toamnă, reprezentând drepturile TV, bonusuri de la UEFA și altele
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER