Dinamo mănâncă din caserolă!** „Câinii” strâng cureaua la maxim: taie costuri din toate direcțiile

Dinamo se transformă de la o zi la alta, iar deciziile radicale ce țintesc rentabilizarea clubului curg fluviu. Cu deviza „titlul se poate lua și cu un buget de patru milioane de euro”, noii șefi ai „câinilor” strâng cureaua la maxim, taie costuri din toate direcțiile și, așa cum a zis‑o și Constantin Anghelache, noul președinte executiv al lui Dinamo, „șomajul este principiul capitalismului”. Din acest motiv, reinventarea financiară a clubului din „Ștefan cel Mare” are drept fundație tocmai acest proces: concedierea oamenilor considerați neproductivi.

Concedierile au început din vârf

Încă dinainte să preia oficial clubul, Negoiță începuse epurările printre angajații lui Dinamo, țintele inițiale fiind oamenii din conducerea clubului. Prima dată a dispărut Marian Albu, cel care a fost directorul general al clubului, iar ulterior a fost concediat și Mircea Copaci, directorul de marketing al „câinilor”. „Mi se pare enorm ca pentru 40 de jucători la echipa întâi și a doua să ai 123 de salariați la nivelul clubului. Nu este vorba de austeritate, este vorba de o raționalizare a cheltuielilor”, spunea zilele trecute Anghelache.

O bucătăreasă a scăpat!

Astfel, ușor-ușor, valul concedierilor s-a abătut și spre angajații mai puțin vizibili în ochii publicului: îngrijitori de teren, mecanici, electricieni. Săptămâna trecută s-a ajuns și la salariații de la cantonamentul de la Săftica, iar deciziile surpriză au apărut și aici. Conducerea lui Dinamo a decis să renunțe la două dintre cele trei bucătărese care preparau mâncarea la baza sportivă de la marginea Bucureștiului. A treia a fost mai norocoasă și a fost mutată la hotelul RIN. Logic, întrebarea care se pune acum e: „Și jucătorii ce mănâncă?”. Actuala conducere a rezolvat problema, iar în această săptămână, în zilele când Țălnar și-a alergat elevii la Săftica, s-au simțit, la propriu, efectele restructurării de la club. Dănciulescu și colegii săi au fost ospătați cu mâncare adusă cu microbuzul de la hotelul RIN, în caserole! Dar acest lucru nu e pe placul fotbaliștilor. „Știm că e nevoie de economii, dar, pentru niște sportivi de performanță, să mănânci mereu în cantonament, hrană reîncălzită, nu credem că e normal. În plus, nici gustul nu e același. Dar ne conformăm, nu avem ce să facem”, a fost discursul fotbaliștilor.

Știm că e nevoie de economii, dar, pentru niște sportivi de perfor­manță, să mănânci mereu în canto­nament, hrană reîncălzită, nu cred că e normal
Jucători Dinamo

„Cod galben” cu CFR Cluj

Cu un lot restrâns și cu posibilități reduse pentru acoperirea unor posturi, Cornel Țălnar începe să aibă emoții și din cauza cartonașelor pe care elevii săi le primesc. Înaintea partidei de la Cluj, cu CFR (azi, ora 21:30, DigiSport1), Dinamo are patru fotbaliști la un cartonaș distanță de suspendare. Boubacar Mansaly, Laurențiu Rus, Alexandru Curtean și Cosmin Matei pot rata partida din etapa viitoare, cu „U” Cluj, dacă vor primi un cartonaș galben din partea lui Alexandru Tudor, arbitrul partidei.

Publicat: 06 04. 2013, 08:25
Actualizat: 06 04. 2013, 08:26