Dinamo riscă falimentul în orice secundă și retrogradarea din Liga 1 | EXCLUSIV

Dusan Uhrin (D), antrenorul echipei Dinamo Bucuresti, il felicita pe Linas Klimavicius (CS) dupa inscrierea unui gol in meciul de fotbal contra echipei AFC Hermannstadt din etapa a VII-a a Ligii 1, desfasurat pe stadionul Dinamo din Bucuresti, luni, 26 august 2019.ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Vezi galeria foto - 5 poze

Dinamo nu mai este “echipa din Ștefan cel Mare” nici măcar în acte! Câinii riscă falimentul și excluderea din Liga 1 din cauză că șefii nu au renunțat la adresa istorică din Groapă!

La Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și în baza de date a Ministerului Finanțelor, SC Dinamo 1948 SA figurează cu sediul social în șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 7-9. Clubul Sportiv Dinamo spune că nu există un punct de lucru al societății la această adresă și a notificat SC Dinamo 1948 SA în mai multe rânduri pentru remedierea situației, însă nu a primit vreun răspuns. Conform legislației în vigoare, în cazul unei plângeri formulate din partea oricărei persoane, SC Dinamo 1948 SA riscă dizolvarea și, automat, în fața unei decizii definitive din partea Tribunalului, excluderea echipei din competițiile naționale în care este angrenată.

Dinamo nu mai este Dinamo care era pe vremea noastră. Noi ne ducem la Săftica, ar trebui să ne schimbăm denumirea. Noi venim la Dinamo, ni se deschide ușa cu o cheie. Stăm două ore, jucăm, facem duș, plecăm și se închide ușa. Asta este singura noastră legătură cu clubul mamă. Nu mai avem nimic în comun cu el, din păcate. Suntem izolați la Săftica. Putem să spunem că suntem un fel de FC Săftica” – declarația îi aparține lui Florin Prunea, manager general la Dinamo, la data de 5 ianuarie 2020, în direct la Digisport.

Dinamo a ajuns chiriașă în propria casă, iar acest detaliu nu prea mai este un secret de o lungă perioadă. Într-un interviu publicat de ProSport în iulie 2019, Ciprian Stoica, juristul Clubului Sportiv Dinamo, gestionarul Parcului Sportiv Dinamo, a dezvăluit și suma pentru care echipa de fotbal care poartă același nume poate evolua în “Ștefan cel Mare”. 1063 de lei pentru o oră!

“Și ce intră în acest tarif? – Terenul de joc, vestiarele, loja, utilitățile, tot. Un meci de fotbal nu are o oră, de regulă închiriază un eveniment în jur de 6-7 ore.”

După ce se stinge nocturna intervine cheia de care vorbește Florin Prunea.

Și rămânem la vorbele lui Florin Prunea, fost fotbalist la Dinamo, actualmente manager general. SC Dinamo 1948 SA închiriază stadionul din Ștefan cel Mare „la eveniment”, pentru fiecare meci în parte, dacă permiteți comparația, precum Sala Palatului.  Același tarif este valabil  pentru tot poporul, fie că te numești Dinamo, Steaua, AMFB, Sporting Liești sau Popescu și vrei să-ți chemi prietenii pentru o miuță în nocturnă: 1063 lei per oră.

SC Dinamo 1948 SA este societatea care deține echipa Dinamo, lotul de jucători și poziția sportivă ocupată în prima ligă a fotbalului românesc. Dacă pe site-ul fcdinamo.ro, adresa de contact este RIN Grand Hotel, șoseaua Vitan – Bîrzești 7D- 7E, corp B, etaj 1, sector 4, în datele de identificare fiscală ale societății, publicate pe site-ul MFP, SC Dinamo 1948 SA continuă să își păstreze adresa tradițională, cu sediul social în șoseaua Ștefan cel Mare, nr.7-9. Aici, în trecut, un întreg etaj era repartizat pentru secția de fotbal. Cristi Borcea și greii societății aveau birourile la stradă. Între timp, sediul a fost renovat, Borcea a plecat, iar CS Dinamo nu a mai permis accesul SC Dinamo 1948 SA în cladire. Deci această situație persistă de mai mulți ani.

Clubul Sportiv Dinamo a notificat în mai multe rânduri SC Dinamo 1948 SA pentru a schimba adresa sediului social

Detaliu care pare că deranjează proprietarul, Clubul Sportiv Dinamo. De la jandarmul care te întâmpină în ușa sediului clubului și până la oficialii din birouri, nu există pesoană care să știe unde poți lăsa un plic pentru SC Dinamo 1948 SA. De fapt, nu prea îl poți lăsa.

Pentru a evita această situație “neplăcută”, în ultimii doi ani, Clubul Sportiv Dinamo a notificat în mai multe rânduri SC Dinamo 1948 SA pentru a schimba acest detaliu de… etichetă. (Și, o să vedem în rândurile de mai jos, foarte important, nu numai!). Oficialii CS Dinamo nu au primit vreun răspuns. Detaliază același Ciprian Stoica: Începând cu 2017 am trimis mai multe notificări și am solicitat această schimbare a sediului social, care nu are acoperire în actele pe care le avem în evidența noastră. Chiar și în 2019 am făcut-o. Nu au reacționat. E problema lor”, a precizat juristul clubului din Ștefan cel Mare.

„Câinii” din „Ștefan cel Mare”… la un pas de dizolvare?

Iar “problema lor”, așa cum își încheie oficialul dinamovist răspunsul solicitării ProSport, se poate transforma într-o mare problemă.

Astfel, Legea 31/1990 privind Societațile Comerciale stipulează, la Articolul 237, alin. 1, lit. C, un detaliu care poate aduce neplăceri societății, conducătorilor, suporterilor, suflării dinamoviste:

  • La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:

c). societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;

În traducere, SC Dinamo 1948 SA riscă falimentul pentru acest detaliu ce poate părea lipsit de importanță, însă, în orice moment, se poate transforma într-o calamitate.   

În cazul în care s-ar ajunge la această variantă, “în care orice persoană sau Oficiul Naţional al Registrului Comerţului” ar formula o astfel de cerere, iar Tribunalul ar dizolva societatea printr-o decizie definitivă, Federația Română de Fotbal este obligată să excludă echipa Dinamo din competiția în care este angrenată. La zi, în Liga 1.

Cum s-a ajuns în această situație? Ignoranță? Au vrut cei de la SC Dinamo 1948 SA ca acest detaliu (adresa) să rămână în “certificatul” societății pentru ca, în cazul unui proces de vânzare al pachetului de acțiuni, acest lucru ar conta din punct de vedere financiar?

ProSport a încercat să afle un răspuns la această serie de întrebari din partea oficialilor dinamoviști. Juristul SC Dinamo 1948 SA nu a dorit să aducă lămuriri, primul om în organigrama clubului, Bogdan Bălănescu, director general, a invocat necunoașterea și a cerut timp pentru documentare. Până la ora publicării acestui articol, oficialii dinamoviști nu au revenit cu vreo reacție.

Cum se schimbă sediul social?

Lista documentelor necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind schimbarea sediului profesioniștilor este disponibilă pe site-ul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Potrivit Avocat.net, ţinând cont de faptul că schimbarea sediului social al unei societăţi implică modificarea actului constitutiv al firmei, a certificatului de înregistrare şi a altor documente care atestă funcţionarea firmei, antreprenorii trebuie să predea Registrului Comerţului certificatul de înregistrare în original (urmând ca instituţia să elibereze un altul cu noua adresă) şi să prezinte actul constitutiv actualizat. Totodată, este necesară achiziţionarea unui nou Registru Unic de Control, precum şi actualizarea tuturor documentelor firmei care conţin în antet vechea adresă a sediului social, cum sunt facturierele sau chitanţierele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat: 15 01. 2020, 14:13