Mai sunt câteva zile până la marele derby al fotbalului românesc, iar cele două echipe au situații diferite. În timp ce la Dinamo domnește liniștea, fiind pe primul loc în Liga I după XV etape, Steaua vine după o înfrângere în Europa League, cu Schalke, scor 1-2.
Singura problemă pe care o au cele două echipe este legată de arbitraj, mai ales după greșeli grave comise de cavalerii fluierului în partidele din etapa a XV-a. Favorit pentu a conduce această partidă este Cristi Balaj.
Cornel Dinu nu vrea să se gândească la faptul că rezultatul final al partidei va fi influențat de brigada de arbitri, dar trage un semnal de alarmă în ceea ce privește criza prin care trece arbitrajul românesc.
„Blestemat cel se gândește la rele! Nu vreau să plec de la premiza că derby-ul Dinamo – Steaua va fi stricat de arbitri, cert este că arbitrajul românesc trece printr-o criză profundă. Pe vremea mea exista un respect deosebit între noi, jucătorii, și arbitri, de multe ori ne puneau cu botul pe labe. Existau un Aurică Bentu , Gelu Popovici, Ioan Igna, Otto Anderco, chiar și un Adrian Porumboiu. Bentu era băiat de cartier, care lucrase la pus calapoade la „Flacăra Roșie” și te făcea ca pe o albie de porci, de nu mai aveai timp tu să-i reproșezi vreo fază. Era o autoritate incontestabilă, fiind un tip din popor, simplu.
Nu acești arbitri de azi sunt vinovați, mai ales că în unele ocazii nu poate fi vorba de greșeală umană, ci de premeditare în favoarea unor favoriți oculți ai campionatului nostru. Unii au mare experiență, sunt cu ecuson FIFA pe piept. Cred totuși că Ion Crăciunescu are o ambiție pozitivă oltenească, dar „moștenește” o serie de arbitri pe care nu el i-a promovat, iar măsurile lui trebuie să fie necruțătoare.” a spus Cornel Dinu pentru Libertatea.
Administratorul delegat al „câinilor” spune că înaintea unui asemenea meci, cele mai bune sfaturi sunt date de către antrenor.
„Înaintea unui asemenea derby, cele mai bune sfaturi le dă antrenorul. De-a lungul timpului între Dinamo și Steaua a existat o prietenie legată și de concurență, iar echipa care a luptat până la final și a fost mai motivată a câștigat aproape de fiecare dată. Totuși, exista și fair-play. În 1971, într-o periodă de boemie, cu mai puțină ură, la finala Cupei României, am marcat un gol cu mâna, dar am recunoscut în fața arbitrului Gelu Popovici.” a mai spus Cornel Dinu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER